Αποστολέας Θέμα: Εργαζόμενοι και αστυνομία  (Αναγνώστηκε 17067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Salinas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Γουστάρω κιθάρα...
    • Προφίλ
Εργαζόμενοι και αστυνομία
« στις: 23/10/08, 11:38 »
 Ρε παιδιά, έβλεπα τώρα κάποιους απολυμένους του Λαναρά που πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυσή τους και οι αστυνομία τους πλάκωσε στα δακρυγόνα.

Γενικά λυπάμαι πολύ όταν βλέπω εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για κάτι να βρίσκουν μπροστά τους την αστυνομία.

Μου βγάζει κάτι σαν "σκύψε και δούλευε και μη μιλάς γιατί έτοιμους τους έχουμε τους μπάτσους" και αυτό με εκνευρίζει πάρα πολύ.

Αν θέλετε πείτε κι εσείς καμμια γνώμη.
http://www.myspace.com/undermeband"Io mi dico e' stato meglio lasciarci, che non esserci mai incontrati..."
Takamine Santa Fe

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
Απ: Εργαζόμενοι και αστυνομία
« Απάντηση #1 στις: 23/10/08, 12:11 »
Δυστυχώς αυτό ισχύει και μεταφορικά και ουσιαστικά.Η απόλυτη υποκρισία και ψευτιά της δημοκρατικής κι ελεύθερης κοινωνίας μας.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #2 στις: 23/10/08, 12:24 »
Μα οι μπάτσοι αυτό ήταν πάντα, όπως και όλα τα όργανα τις τάξης σε όλες τις δυτικές κοινωνίες... Αφού το λύσαμε δεν πάμε και για κάνα καφέ που θέλω να κάνω και ένα διάλειμμα;
« Τελευταία τροποποίηση: 23/10/08, 12:32 από Gear »
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 23/10/08, 12:24 »
το ιδιο θεμα με το αστυνομια και αλητεια δεν ειναι;...
γενικα και η παρουσια τους ειναι τρομοκρατικη οχι μονο οταν βαρανε... :P
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #4 στις: 23/10/08, 12:33 »
Όποτε κλείνει ένα εργοστάσιο, μια επιχείρηση γενικά, ακολουθεί και ένα κοινωνικό δράμα καθώς εκατοντάδες συμπολίτες μας ξαφνικά έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και τα χρέη που μήνα με το μήνα συσσωρεύονται.Τι πιο λογικό λοιπόν να διαμαρτύρονται και να ζητάνε από το Κράτος αυτό που και το Σύνταγμα λέει, τη προστασία του δικαιώματος της εργασίας δηλαδή. Η επίσημη πολιτεία συνήθως απαντάει με το σκεπτικό ότι "ελεύθερη αγορά έχουμε" και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο με τη γενική οικονομική της πολιτική να βοηθήσει στην ανάπτυξη, ούτως ώστε να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας.
Το επεισόδιο δεν το έχω δει αλλά επειδή έχω δει άλλα, έχω βγάλει πλέον το συμπέρασμα, ότι δυστυχώς τις περισσότερες φορές οι αστυνομικοί καλούντε να προστατεύσουν την ησυχία των φορέων ή και των βιομηχάνων εις βάρος της διαμαρτυρίας των εργαζομένων, με λίγες εξαιρέσεις όπου και ομάδες εργαζομένων μπορεί να προβούν σε ακρότητες.Από εκεί και πέρα όμως δεν νομίζω ότι δουλεύει κανείς με την απειλή των Μ.Α.Τ πάνω από το κεφάλι του.Τέλος να σας βάλω και λίγο στην υποψία, ότι και πολλοί εργατοπατέρες προτιμούν και προκαλούν επεισόδια γιατί τα επεισόδια και μόνο ενδιαφέρουν τα δελτία ειδήσεων και δελτία ειδήσεων = δημοσιοποίηση του οποιουδήποτε υπαρκτού ή ανύπαρκτου προβλήματος.
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #5 στις: 23/10/08, 13:36 »
Πιστευω οτι γενικα η επεμβαση της αστυνομιας με δακρυγονα και λοιπα μεσα γινεται για καποιο λογο.Αλλωστε και ο νομος το λεει.Δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις μεσα καταστολης σε νομιμοτατες διαμαρτυριες.Και οτιδηποτε αντισυνταγματικο καταδικαζεται απο τον νομο.Εχω πετυχει διαδηλωση οπου πληθος προσπαθησε παρανομα να εισελθει σε χωρο.Τον χωρο φρουρουσαν 10 ειδικοι φρουροι..κοινως ατομα ανευ αρμοδιοτητων καταστολης η να το πω απλα..απλοι αστυνομικοι.Το πληθος περιπου 200 ατομα ορμηξε στην πορτα παρασυροντας και τραυματιζοντας 3 απο αυτους.Σαν φυσικο επομενο δυναμεις των ΜΑΤ..ορμηξαν και εβγαλαν απο το πληθος τους φρουρους..και για να τους κανουν πισω καναν νομιμη χρηση δακρυγονων.Μετα βγηκε ενας εκπροσωπος τους και ελεγε περι απανθρωπης επιθεσης της αστυνομιας.Εγω απο αυτο και μονο προσπαθω να βλεπω τα πραματα με τα ματια μου και δεν πιστευω κανεναν.Γιατι η καμερα καταγραφει συχνα "επιλεκτικα" αποσπασματα.

Εκτος αυτου..αμα θεωρει καποιος τρομοκρατικη την παρουσια της αστυνομιας..τοτε οταν βρεθει στην αναγκη να μην την καλεσει.Γιατι ειναι βολικο να κατηγορει καποιος την αστυνομια..ομως οταν την χρειαστει θα την καλεσει.Δεν λειτουργει ετσι ομως.Ας μην χρησιμοποιουμε ακραιες εκφρασεις και ας μην πεταμε στο κουβα με τα σκατα τον καθεναν.Αλλωστε ο ρολος της αστυνομιας στην καταστολη ειναι ενας απο τους πολλους.Εχω γνωρισει αρκετους αστυνομικους που πραγματικα εχουν το φιλοτιμο και την ιδεολογια να προσφερουν.

Οποτε..οι φιλελευθεροι και καλα ανθρωποι..ας σκεφτουν πριν κατηγορουν τους αλλους περι ρατσισμου..γιατι απο οσο ξερω γω..και αυτο που κανουν οι ιδιοι ρατσισμος ειναι...οταν κρινουν ολους χωρις να ξερουν.
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 23/10/08, 13:52 »
Η δουλειά της αστυνομίας είναι συγκεκριμένη και οφείλει να την πράτει στο ακέραιο πάντα και σε όποιον την χρειάζεται ασχέτως τι γνώμη έχει γι'αυτήν.Σίγουρα δεν είναι δουλειά της να χτυπά συνταξιούχους,απολυμένους ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα που διεκδικεί μία καλύτερη ζωή.Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό για να πούμε πάλι πως όλοι δεν είναι ίδιοι'αλλά είναι θέμα δομής της αστυνομίας και πως χρησιμοποιείται από τους κατέχοντες την εξουσία(φανερούς και μη).

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #7 στις: 23/10/08, 14:04 »
Φιλτατε Ιωαννη..συμφωνω απολυτα με αυτα που λες.Αν ομως ολοι διαμαρτυρομαστε οτι αυτοι που κατεχουν την εξουσια κανουν λανθασμενη χρηση..γιατι τους ψηφισαμε?Και δεν λεω για εμενα και εσενα.Λεω οτι για το φαινομενο αυτο..ο λαος φταιει που το επιτρεπει..δλδ ολοι μας.Αμα εβγαινε στην εξουσια ενα αλλο κομμα επιτελους..ισως τα πραματα να ηταν καλυτερα.

Ομως εγω επιμενω..φταιμε ολοι μας..αρα πως μπορεις να διαμαρτυρεσαι οταν φταις κ συ?Ρητορικη η ερωτηση μην απαντησετε.. :P

Και να τονισω οτι περαν της καταχρησης εξουσιας απο τους πολιτικους..σιγουρα υπαρχει καταχρηση απο τους ιδιους τους αστυνομικους.Αυτο δεν το αμφισβητει κανεις.Φαινομενα και περιστατικα υπαρχουν.Και ο κοσμος με το δικιο του κρινει και κατακρινει.Αυτο βλεπει..αυτο κρινει..η μαλλον αυτο του δειχνει ο καθε καναλαρχης που κοιταζει πως να γινει πλουσιοτερος και ο ανθρωπακος το καταπινει.Εμ..ετσι ειμαστε..την αξιζουμε την καταντια μας.

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 23/10/08, 14:10 »
Συμφωνώ απόλυτα με τον bassman. Ο στόχος της αστυνομίας είναι η καταστολή της βίας. Αν δεν προκαλέσεις, και διαδηλώσεις ειρηνικά, δεν θα επέμβει. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, όμως ξέχασα. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει αντιδρούμε στα σωστά, και να μην αντιδρούμε στα λάθος.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 23/10/08, 14:45 »
Μπασμαν>δε μιλαω για τον καθε αστυνομικο εργαζομενο μιλαω για την διοικηση της αστυνομιας,που εχει βαλει σε καθε βημα μας στο κεντρο 5-6 ντερεκια-ματαδες με χειρβομβιδες,γκλοπ ,φυσεκλικια και ιστοριες..και να μην εχεις κανει τπτ σε κανει να τρομαζεις....
φυσικα και δεν μιλαγα για τον καθε αστυνομικο που καθεται στην γωνια της πλατειας ομονειας και χαζευει βαπορακια και χρηστες να κανουν ντιλ... :P
Μοοn> μη μου λες για το ποιος προκαλει ποιον γτ εχω βρεθει αρκετες φορες σε γκρουπες οι οποιες δεν ριχνανε ουτε τσιγαρο κατω αλλα τα καπνογονα και τα δακρυγονα- δακρυγονα...απλα συνηθως τελειωνε η πορεια και ελεγαν δεν αναβουμε λιγο τα αιματα;... :P
σε ενα πραγμα συμφωνω με Μπας..ολοι φταιμε..και με νευριαζει να βριζουν την ν.δ...γτ ξερω οτι οι περισσοτεροι που παραπονιουνται την εχουν ψηφισει εις διπλουν και εις τριπλουν...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 23/10/08, 15:02 »
Παράθεση
εχω βρεθει αρκετες φορες σε γκρουπες οι οποιες δεν ριχνανε ουτε τσιγαρο κατω αλλα τα καπνογονα και τα δακρυγονα- δακρυγονα...απλα συνηθως τελειωνε η πορεια και ελεγαν δεν αναβουμε λιγο τα αιματα;...

μπορει να εγινε 1-2 φορες (κακως, και είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί, γιατί δεν είναι συνταγματικό) όμως δεν είναι ο κακόνας, είναι η εξαίρεση. Και σου υπενθυμίζω οτι στο εξωτερικό γίνονται χειρότερα.

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 23/10/08, 15:03 »
Συμφωνούμε σε όλα bassman.O moonchild προφανώς δεν κατάλαβε τα γραφόμενά σου γιατί συμφωνεί κι αυτός!!!

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #12 στις: 23/10/08, 15:15 »
Μπασμαν>δε μιλαω για τον καθε αστυνομικο εργαζομενο μιλαω για την διοικηση της αστυνομιας,που εχει βαλει σε καθε βημα μας στο κεντρο 5-6 ντερεκια-ματαδες με χειρβομβιδες,γκλοπ ,φυσεκλικια και ιστοριες..και να μην εχεις κανει τπτ σε κανει να τρομαζεις....
φυσικα και δεν μιλαγα για τον καθε αστυνομικο που καθεται στην γωνια της πλατειας ομονειας και χαζευει βαπορακια και χρηστες να κανουν ντιλ... :P
Μοοn> μη μου λες για το ποιος προκαλει ποιον γτ εχω βρεθει αρκετες φορες σε γκρουπες οι οποιες δεν ριχνανε ουτε τσιγαρο κατω αλλα τα καπνογονα και τα δακρυγονα- δακρυγονα...απλα συνηθως τελειωνε η πορεια και ελεγαν δεν αναβουμε λιγο τα αιματα;... :P
σε ενα πραγμα συμφωνω με Μπας..ολοι φταιμε..και με νευριαζει να βριζουν την ν.δ...γτ ξερω οτι οι περισσοτεροι που παραπονιουνται την εχουν ψηφισει εις διπλουν και εις τριπλουν...

Δεν πιστευω οτι υπαρχει ανθρωπος που φοβαται οταν βλεπει την αστυνομια απο την στιγμη που ειναι νομοταγης.Τωρα αμα ειναι κομπλεξικος..η παρανομος αλλο θεμα.Ομως πιστευω οτι να βλεπει ο κοσμος αστυνομια ειναι καλο..γιατι αισθανεται και πιο ασφαλης.Κ στην τελικη..τι διαολο ρε παιδια..τοσα λεφτα τους πληρωνουμε..?Δεν πρεπει να τους βλεπουμε και εξω?

Φιλικα..

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 23/10/08, 16:35 »
Όποιοι και να είναι, εργαζόμενοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί και σε οποιοδήποτε άλλο γκρουπ ανήκουν, το μάθημα που έχουμε πάρει από τη ζωή είναι πως, τα σκατά είναι πολλά και τα διαμάντια λίγα.
Όσο τα σκατά είναι πολλά  και ο ορίζοντας του οπτικού μας πεδίου είναι μεγάλος, σκατά θα βλέπουμε.
Και άντε, είσαι τόσο μάγκας, που μπορείς ξεχωρίσεις τα διαμάντια από τα σκατά.

Σημαντική ερώτηση : Τι τα κάνεις τα σκατά ?
                            Κύριε Λαλάκη, σας παρακαλώ, μην βαράτε, μην κλέβετε, μην πατάτε το κεφάλι του συναδέλφου σας, μην προκαλείται φασαρίες για να τα κονομήσετε από το κανάλι, κύριε καναλάρχα μην πλερώνετε τους επιτίδιους να κάνουνε φασαρίες μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα...........

Απάντηση : Ναι ναι, βεβαίως.....

Αποτέλεσμα : Από τα ενενήντα εννιά κιλά σκατά, το ένα κιλό συμμορφώθηκε.
                   Ένα κιλό διαμάντια που είχαμε και άλλο ένα.....2 κιλά διαμάντια.

Σημαντική ερώτηση : Τι κάνεις, τα υπόλοιπα 98 κιλά σκατά, που παραμένουν ασυμμόρφωτα ?

Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος juliad

• Παλιός
  • Μωρά μου είστε τα θαύματα που μου χουνε προσφέρει
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 23/10/08, 17:42 »
Salinas συμφωνώ κι εγώ μαζί σου .
Το πιο επικίνδυνο απ'όλα όμως ,είναι πως βλέπω οτι όχι μόνο μας φαίνεται λογικό ,το επικροτούμε κιόλας ..!!!

Τι δεν έχουμε καταλάβει ;Πως δεν είμαστε τόσο μακριά ο ένας από τον άλλον ..
Ο βενζινοπώλης που απεργεί είναι κι αυτός καταναλωτής βενζίνης όπως κι εγώ .
Ο υπάλληλος της ΔΕΗ φωνάζει για φθηνότερα τιμολόγια για όλους ΜΑΣ(μα που ζει κι αυτός ..)
Ο λαϊκατζής που τον βρίζουμε για τις ντομάτες ,αγοράζει κι αυτός κρέας από κάποιον άλλο .
Ο συνταξιούχος είναι ο πατέρας μου .
Η απολυμένη 55άρα -άνεργη και χωρίς ελπίδα- είναι η μάνα μου .
Ε λοιπόν ,δεν με νοιάζει αν όλοι αυτοί θα έτρωγαν περισσότερο ή λιγότερο ξύλο στο εξωτερικό !

Ε ναι ,υπάρχουν και ευσυνείδητοι αστυνομικοί ,που πολεμάνε μόνοι εναντίον όλων ..
Δεν είναι αυτοί το θέμα μας .Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να το σώσουν αυτοί οι λίγοι.
Δυστυχώς η εμπειρία μου έχει δείξει πως οι περισσότεροι ένστολοι υποφέρουν από σοβαρά συμπλέγματα εξουσίας .Αδιαφορώ γι αυτά φυσικά ,δεν είναι η αρμοδιότητα μου να υποδεικνύω ψυχολόγους .

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την λογική :Εσύ τους ψηφισες (!)
Έστω και το έκανα το απονενοημένο .
Τελείωσαν οι διεκδικήσεις μου ως την επόμενη τετραετία ;Ψήφισα δηλαδή κάτι τόσο τέλειο ,που κάθε αμφισβήτηση πρέπει να πνίγεται ;

Η αλήθεια είναι μια ,όπως αναφέρει ο φίλος παρακάτω .

Μα οι μπάτσοι αυτό ήταν πάντα, όπως και όλα τα όργανα τις τάξης σε όλες τις δυτικές κοινωνίες... Αφού το λύσαμε δεν πάμε και για κάνα καφέ που θέλω να κάνω και ένα διάλειμμα;

Μέτριο με γάλα .
Απο περιέργεια υπάρχω
και απο καραγκιοζλίκι

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #15 στις: 23/10/08, 18:11 »
H δικη μου εμπειρια εχει δειξει οτι η μειοψηφια των ενστολων διακαταχεται απο κομπλεξ.Επισης η πλειοψηφια του λαου..μαζι και εγω στο παρελθον..κρινει χωρις να εχει κατι τεκμηριωμενο.Δλδ..γαντζωνεται απο τις εικονες στα ΜΜΕ..και σε συνδυασμο με την προκαταληψη που εχει παρει απο την προηγουμενη γενια(σαν καραμελα ενα πραμα..να την μασαμε) διαμορφωνοντας ετσι μια λανθασμενη αντιληψη.

Τωρα οσον αφορα την λογικη ποιος ψηφισε ποιον..αφου δεν μπορει καποιος να το αντιληφθει..δεν ειμαι σε θεση και να το εξηγησω.Ειναι γεγονος ομως..οτι η καθε κυβερνηση πραττει αυτα που ο λαος της επιτρεπει με το να μην αντιδραει.Τοσο απλα...

Επισης μιας και ειδα τοσο ωραια λαικα παραδειγματα..να πουμε αλλο ενα.Ο αστυνομικος που ενω ειναι καλος στην δουλεια του..δεχεται τον ρατσισμο κ την προκαταληψη του πολιτη.Α ναι..ξεχναω..οι αστυνομικοι ειναι αβουλα οντα κ οι περισσοτεροι ειναι κομπλεξικοι.Και περα του οτι και αυτοι δεν βγαζουν καποιον ιδιαιτερο μισθο..ενω εχουν επικινδυνη δουλεια..δεν τους κολλανε ουτε καν βαρεα ενσημα..αντιθετα με τις κομμωτριες!Ομως και αυτοι..βγαζουν μεροκαμματο..αγοραζουν κρεας..πανε τα παιδια τους στο σχολειο,αγωνιουν για τις οικογενειες τους κ αρκετοι απο αυτους κανουν καθε μερα το σταυρο τους για να γυρισουν στο σπιτι τους σωοι και ασφαλεις.Δεν πιστευω οτι εχουν καμια διαφορα με τον υπολοιπο λαο.Η μονη διαφορα ειναι μεσα στο μυαλο του ανθρωπου..ειναι για μενα το συστατικο της διακρισης απλα..

« Τελευταία τροποποίηση: 23/10/08, 18:15 από bassman 5χορδος wannabe! »

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 23/10/08, 19:51 »
Συμφωνώ απόλυτα με τον bassman. Ο στόχος της αστυνομίας είναι η καταστολή της βίας. Αν δεν προκαλέσεις, και διαδηλώσεις ειρηνικά, δεν θα επέμβει.

Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος που χάνει τα πάντα μετά από μία απόλυση ή που δεν μπορεί να θρέψει την οικογένειά του επειδή έχει 4 μήνες να πληρωθεί, έχει το κουράγιο και την ψυχραιμία να διαδηλώσει ειρηνικά; Και αν το κάνει, θα ιδρώσουν τα αυτιά κανενός; Δεν είμαι γενικά βίαιος άνθρωπος, δικαιολογώ όμως απόλυτα τη βία των καταπιεσμένων. Τη βία της εξουσίας όμως όχι.

Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα

Αυτή η λογική είναι που απεχθάνομαι... Είναι σαν το κλασικό "Στην Αφρική δεν έχουν να φάνε και εμείς διεκδικούμε καλύτερους μισθούς". Οκ, ας κάτσουμε στα αυγά μας αφού πάντα θα υπάρχουν και χειρότερα...

(Για να μην παρεξηγηθώ, το ότι παραθέτω μόνο τον moonchild παρόλο που γράφτηκαν αρκετά είναι επειδή συνοψίζει την αντίθετη από τη δική μου άποψη)
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 23/10/08, 20:19 »
Παράθεση από: juliad
Ε ναι ,υπάρχουν και ευσυνείδητοι αστυνομικοί ,που πολεμάνε μόνοι εναντίον όλων ..
Δεν είναι αυτοί το θέμα μας .Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να το σώσουν αυτοί οι λίγοι.
Δυστυχώς η εμπειρία μου έχει δείξει πως οι περισσότεροι ένστολοι υποφέρουν από σοβαρά συμπλέγματα εξουσίας .Αδιαφορώ γι αυτά φυσικά ,δεν είναι η αρμοδιότητα μου να υποδεικνύω ψυχολόγους .

Τώρα μιλάμε για τον μέσο αστυνομικό, όχι τις δυνάμεις καταστολής. Λοιπόν, ούτε γω νομίζω οτι ισχύει αυτό που λες. Ποτέ δεν είχα εμπειρία παρόμοια με τις δικές σου. Κι απ' τη τηλεόραση, παρακολουθώντας μεμονωμένα περιστατικά, δεν μπορώ να βγάζω συμπεράσματα για το σύνολο της αστυνομίας.

Παράθεση από: juliad
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την λογική :Εσύ τους ψηφισες (!)
Έστω και το έκανα το απονενοημένο .
Τελείωσαν οι διεκδικήσεις μου ως την επόμενη τετραετία ;Ψήφισα δηλαδή κάτι τόσο τέλειο ,που κάθε αμφισβήτηση πρέπει να πνίγεται ;
Απ΄οσο μπορώ να καταλάβω ο bassman εννοεί οτι εσύ που ψηφίζεις και συντηρείς το πολιτικό σύστημα (που ευθύνεται για τα όσα δεινά σε όλα τα επίπεδα) είσαι και συ με τη σειρά σου συνυπεύθυνος. Και τώρα έρχεσαι και κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος...

Παράθεση από: TheVrachnoprofiter
Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος που χάνει τα πάντα μετά από μία απόλυση ή που δεν μπορεί να θρέψει την οικογένειά του επειδή έχει 4 μήνες να πληρωθεί, έχει το κουράγιο και την ψυχραιμία να διαδηλώσει ειρηνικά; Και αν το κάνει, θα ιδρώσουν τα αυτιά κανενός; Δεν είμαι γενικά βίαιος άνθρωπος, δικαιολογώ όμως απόλυτα τη βία των καταπιεσμένων. Τη βία της εξουσίας όμως όχι.
Τη βία δεν τη δικαιολογώ σε καμία περίπτωση. Αντίθετα πιστεύω στο διάλογο.

Αυτή η λογική είναι που απεχθάνομαι... Είναι σαν το κλασικό "Στην Αφρική δεν έχουν να φάνε και εμείς διεκδικούμε καλύτερους μισθούς". Οκ, ας κάτσουμε στα αυγά μας αφού πάντα θα υπάρχουν και χειρότερα...
Σίγουρα, θα υπάρχουν όμως και καλύτερα από τα δικά μας, τα οποία και αναφέρω (δυτικές κοινωνίες). Γιατί να μη προσπαθήσουμε να τους μοιάσουμε?

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 23/10/08, 21:07 »
Mπαας> δεν νομιζω να ειναι κανενας κομπλεξικος οταν βλεπει παντου μπιστολια και ανχωνεται....μια χαρα νομοταγης ειναι και μια χαρα νορμαλ αλλα αν τα βλεπει συνεχεια γυρω του μετα δημιουργουνται τα προβληματα... :P
και διστυχως τα βλεπει εκει που γινονται τα χειροτερα και μονο οι νομοταγεις ανχωνονται οχι οι αλλοι....
δεν ειναι μονο γνωμη δικη μου..μου το εχει πει και πολλις κοσμος ... :-\
...τεσπα μην ξανα αρχισει ολο αυτο το θεμα γτ θυμομαστε...συγκεκριμενι ανθρωποι να υπερασπιζονται και συγκεκριμενοι να κατηγορουν... ::)

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 23/10/08, 21:10 »
Τη βία δεν τη δικαιολογώ σε καμία περίπτωση. Αντίθετα πιστεύω στο διάλογο.
Ο διάλογος προϋποθέτει πάνω από έναν συμμετέχοντες. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως είναι μόνο ένας, αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση. Και ξαναλέω ότι επειδή εσύ κι εγώ μπορεί να έχουμε την ψυχραιμία να παλέψουμε ειρηνικά μέχρι τέλους, δεν μπορούμε να το απαιτούμε από τον κάθε εργαζόμενο που σκοτώνεται για ένα κομμάτι ψωμί και ίσως δεν έχει την απαιτούμενη μόρφωση να κάνει διάλογο.

Σίγουρα, θα υπάρχουν όμως και καλύτερα από τα δικά μας, τα οποία και αναφέρω (δυτικές κοινωνίες). Γιατί να μη προσπαθήσουμε να τους μοιάσουμε?

Αφενός το "καλύτερα" είναι υποκειμενικό. Αφετέρου, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά καλύτερα στη δύση (που σίγουρα είναι), αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αντιγράψουμε εξ' ολοκλήρου τα προγράμματα των δυτικών κοινωνιών προκειμένου να τα πετύχουμε.
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος Tempus

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 23/10/08, 23:26 »
Γενικά δεν πάω σε πορείες για να διαπιστώσω ο ίδιος τι γίνεται , αλλά από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες , η εντύπωση που έχω αποκομίσει για τη συμπεριφορά της αστυνομίας και ειδικά των σωμάτων καταστολής στις συγκεντρώσεις είναι τελείως αρνητική.Από ό,τι φαίνεται ψάχνουν αφορμή για να ρίξουν δακρυγόνα και ξύλο , ακόμα και σε περιπτώσεις που τα πράγματα είναι ήρεμα και υπό έλεγχο.Ο ρόλος τους είναι η τιμωρία όσων έχουν πάει και ο εκφοβισμός αυτών που θα μπορούσαν να πάνε , ενώ η συμπεριφορά τους είναι πολλές φορές προβοκατόρικη.Πριν λίγο διάβασα πάλι για τα "έργα τους" (μέσα σε όλα χρησιμοποιούν και τα κλομπς από την ανάποδη).   

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 23/10/08, 23:31 »
Παράθεση
Ο διάλογος προϋποθέτει πάνω από έναν συμμετέχοντες. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως είναι μόνο ένας, αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση. Και ξαναλέω ότι επειδή εσύ κι εγώ μπορεί να έχουμε την ψυχραιμία να παλέψουμε ειρηνικά μέχρι τέλους, δεν μπορούμε να το απαιτούμε από τον κάθε εργαζόμενο που σκοτώνεται για ένα κομμάτι ψωμί και ίσως δεν έχει την απαιτούμενη μόρφωση να κάνει διάλογο
Τοτε αν θελει να κανει επεισόδια, να είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Οπως ολοι μας είμαστε ίσοι (υποτίθεται) απέναντι στους νόμους.
Παράθεση
Αφενός το "καλύτερα" είναι υποκειμενικό. Αφετέρου, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά καλύτερα στη δύση (που σίγουρα είναι), αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αντιγράψουμε εξ' ολοκλήρου τα προγράμματα των δυτικών κοινωνιών προκειμένου να τα πετύχουμε.
Δεν σημαίνει οτι πρέπει να αντιγράψουμε, απλά πρέπει να προβληματιστούμε, και να παραδειγματιστούμε (που δεν βλέπω ποτέ να το κάνουμε). Δεν γίνεται οι ξένοι να είναι ηλίθιοι, και μεις οι έξυπνοι.
Κι επαναλαμβάνω για να μη παρεξηγηθώ είμαι εναντίον της βίας και από την πλευρά των διαδηλωτών, και από τους αστυνομικούς.

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #22 στις: 24/10/08, 00:36 »
Mπαας> δεν νομιζω να ειναι κανενας κομπλεξικος οταν βλεπει παντου μπιστολια και ανχωνεται....μια χαρα νομοταγης ειναι και μια χαρα νορμαλ αλλα αν τα βλεπει συνεχεια γυρω του μετα δημιουργουνται τα προβληματα... :P
και διστυχως τα βλεπει εκει που γινονται τα χειροτερα και μονο οι νομοταγεις ανχωνονται οχι οι αλλοι....
δεν ειναι μονο γνωμη δικη μου..μου το εχει πει και πολλις κοσμος ... :-\
...τεσπα μην ξανα αρχισει ολο αυτο το θεμα γτ θυμομαστε...συγκεκριμενι ανθρωποι να υπερασπιζονται και συγκεκριμενοι να κατηγορουν... ::)

Kοιταξε στο σημειο αυτο πρεπει να ειμαστε απλα δικαιοι και ειλικρινεις.Δεν εχουμε και στρατο εξω.Αστυνομια εχουμε και σε σημεια οπου και πολυ δικαιολογημενα ειναι.Δεν βρισκω τεκμηριωμενη την απαντηση σου.Ισα ισα εξαιρετικα ατοπη.Αν ζουσαμε στην χουντα θα ελεγα ναι..ο κοσμος αγχωνεται με την αστυνομια.Ομως η παρουσια της αστυνομιας την σημερον ημερα(και δεν μιλαω για πορειες) σημαινει για τον πολιτη συναισθημα ασφαλειας.Και τι θες δλδ..να κουβαλανε νεροπιστολα?Αν δλδ ζουσες σε περιοχη που ειχε εγκληματικοτητα δεν θα θελες αστυνομια εκει γυρω?Αν καποιος σου επιτεθει με μαχαιρι η κατι αλλο..πως θα τον αντιμετωπισει ο αστυνομικος?

Το πιο σωστο λοιπον και ειλικρινες για σενα ειναι απλα να παραδεχτεις οτι διακαταχεσαι απο προκαταληψη απεναντι στην αστυνομια.Δεν ειναι κακο.Πολυς κοσμος αλλωστε ειναι.Και ειναι και δικαιωμα σου.Αλλα ας μην κανουμε συζητησεις απο την στιγμη που δεν ειμαστε σε θεση να συζητησουμε ανοιχτα και να δεχτουμε επιχειρηματα.

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 24/10/08, 00:45 »
...ασε που πολλες φορες εχει αποδειχθει πως αστυνομοι(και χαφιεδες τους) συμμετεχουν σε πολλες πορειες και δημιουργουν οι ιδιοι τις φασαριες για να στρεψουν την κοινη γνωμη εναντιον των διαδηλωτων και των αιτηματων τους.Ειναι παλιο αυτο το κολπο και εχει χρησιμοποιηθει επανηλλειμμενα.
Τωρα αν φτασουμε στο σημειο να πιστευουμε πως ο απελπισμενος που μπορει να υποπεσει σε  παρανομια ειναι συγκρησιμο μεγεθος με την αστυνομια και την κρατικη καταστολη τοτε.........
Μιλαω μονο για πορειες,στο δρομο τους θελω κι εγω.
« Τελευταία τροποποίηση: 24/10/08, 00:47 από GIANNISPET »

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 24/10/08, 00:50 »
Mπας> θα δεχτω οτι ειναι βρισκονται σε δικαιλωγημενα σημεια...αλλα δεν δεχομαι να μου πεις οτι εκει που καθονται στα σημεια μεγαλης εγκληματικοτητας κανουν τπτ...αυτο δεν νομιζω να το θεωρεις ατοπο γτ βλεπεις και εσυ καθημερινα οτι δεν εξαλειφεται καμια εγκληματικοτητα...
Και νομιζω οτι γνωριζες οτι δεν ειμαι προκατηλημενη απεναντι στους αστυνομικους...δεν ανχωνομαι οταν τον βλεπω στον μικρο δημο μου...οπου το παραδεχομαι χαιρομαι που τους βλεπω και μαλιστα μεχρι και τροχονομους....αλλα οταν τους βλεπω διπλα μου σε καθε σταση του μετρο και σε καθε βημα μου σστην αθηνα..αλλα και ειδικα στην ομονεια που τους εζησα για ενα διαστημα..αρματωμενη τοσο πολυ..και μαλιστα ματαδες..(:Ρ)

μεχρι περσυ τους ματαδες μονο στις πορειες τους ειχα δει...(ασχετο)
...ε η αληθεια ειναι οτι νομιζεις οτι βρισκεσε σε αλλη πραγματικοτητα...
απλα η αποψεις μας ειναι διαφορετικες..διοτι εσυ για καποιον λογο δεν σου φαινονται περιεργο και καποιους αλλους τους φαινετε περιεργο...
λογικο μου φαινεται και δεχομαι την αποψη σου χωρις να ειμαι καθετι διοτι κτλβ οτι ειναι υποκειμενικο...
αλλα δεν μπορεις να με κανεις να πιστω κατι αντιθετο διοτι εγω και καποιοι αλλοι ανθρωποι προβλιματιζονται αρνητικα σε αυτο το θεμα...
καποιοι αλλοι παλι οχι...