Αποστολέας Θέμα: Help!!!  (Αναγνώστηκε 4650 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ogun-Sotis

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • Πωτς γκένεν αυτό?
    • Προφίλ
Help!!!
« στις: 24/10/08, 20:13 »
Λοιπόν έκανα αυτό το τόπικ γτ θέλω επιγόντος βοήθεια,ας μπούμε στο ψητό έχω μία ηλεκτρική H-S-H και έναν 15w ενισχυτή που και έδωσα 300ε οπότε δεν ειναι και αρκετά καλης ποιότητας,κάθε φορά που παίζω με παραμόρφωση μία πιο μπάσα χορδή και μετά μία πιο πρίμα βγαίνει ένας απαίσιος ήχος* αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να παίξω intro κομμάτιών όπως wholle lotta love η cowboyw from hell.Ξέρετε αυτό πως λεγεται?τι φταίει(ενισχυτης,κιθάρα,το παίξιμο μου,όλα τα παραπάνω),τι μπορώ να κάνω? :'( 

*σαν να συγχέονται οι ήχοι που βγάζουν οι χορδές

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: Help!!!
« Απάντηση #1 στις: 24/10/08, 20:22 »
αν δοκίμαζες να αλλάξεις τα ύψη των μαγνητών?

Αποσυνδεδεμένος Σκίρων

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ... γιος της φωτιας της βροχης και της σταχτης
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 24/10/08, 20:29 »
απο ποτε εχεις να καθαρισεις - αλλαξεις χορδες?

εισαι κουρδισμενος?

μηπως το gain εινα στο τερμα?

χμμμμμμμ  :eee: :idea:
« Τελευταία τροποποίηση: 24/10/08, 20:32 από Σκίρων »

• Παλιός
  • Πωτς γκένεν αυτό?
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 24/10/08, 20:31 »
αν δοκίμαζες να αλλάξεις τα ύψη των μαγνητών?
Επειδή είμαι ψιλοάσχετος τι ενοεις να αλλάξω τα ύψη των μαγνήτων?
τις χορδές τις άλλαξα πριν 2 μήνες και τις είχα καθαρίσει πριν 1 μου φαίνεται

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 24/10/08, 20:33 »
οι μαγνήτες έχουν 2 βιδούλες στις 2 άκρες τους...
απ'αυτές αυξομειώνεις το ύψος τους...
συνήθως βάζουμε πιο ψηλά το πάνω μέρος τους (στις μπάσες χορδές)....

Αποσυνδεδεμένος Σκίρων

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ... γιος της φωτιας της βροχης και της σταχτης
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 24/10/08, 20:34 »
τις χορδές τις άλλαξα πριν 2 μήνες και τις είχα καθαρίσει πριν 1 μου φαίνεται

αλλαξε χορδες λοιπον και  ... θα δεις!

(τις χορδες τις καθαριζουμε ΚΑΘΕ φορα μετα το παιξιμο & πριν απο αυτό πλενουμε τα χερια, καλα, με υγρο για πιατα.)
 ;)

• Παλιός
  • Πωτς γκένεν αυτό?
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 24/10/08, 20:37 »
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά θα κάνω αυτά που μου είπατε μπας και δω ασπρη μέρα αλλιώς θα πετάξω τον ενισχυτη μάζι με την κιθάρα απο το μπαλκόνι :)

Αποσυνδεδεμένος m@ster k@frer

• and also a tele-k@frer...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το κιθαριζειν εστι φιλοσοφειν......
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #7 στις: 24/10/08, 21:28 »
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά θα κάνω αυτά που μου είπατε μπας και δω ασπρη μέρα αλλιώς θα πετάξω τον ενισχυτη μάζι με την κιθάρα απο το μπαλκόνι :)
Παρεπιπτοντως πρωτα αλλαξε χορδες και μετα πειραξε τους μαγνητες.... ;)

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #8 στις: 29/10/08, 18:04 »
κάθε φορά που παίζω με παραμόρφωση μία πιο μπάσα χορδή και μετά μία πιο πρίμα βγαίνει ένας απαίσιος ήχος* αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να παίξω intro κομμάτιών όπως wholle lotta love η cowboyw from hell.Ξέρετε αυτό πως λεγεται?
*σαν να συγχέονται οι ήχοι που βγάζουν οι χορδές

Φίλε μου το φαινόμενο αυτό λέγεται Φαινόμενο Doppler και ισχύει σε όλα τα μεγάφωνα και ειδικά τα full range όπως της κιθάρας και εξαρτάται πολύ από την ποιότητα του κάθε μεγαφώνου.
Μπορείς να βρείς εδώ λίγα επεξηγηματικά λόγια που έγραψα πάνω στο θέμα: http://forum.kithara.gr/index.php?topic=66691.0
Σου παραθέτω τα σημαντικά:
Πράγματι ξέρετε τι είναι [το Φαινόμενο Doppler ] αλλά ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει με ποιο τρόπο δουλεύει στα μεγάφωνα.
Φανταστείτε ένα μεγάφωνο που πάλεται. Μετά σκεφτείτε τον φίλο μας με τα δύο όργανα, και για να το κάνουμε πιο κατάλληλο, σκεφτείτε ότι ο ένας είναι μπασίστας και ο άλλος σολάρει.
Τώρα πάμε πολύ κοντά στο μεγάφωνο και φρενάρουμε πάρα πολύ τον χρόνο. Τι βλέπουμε? Βλέπουμε τον κώνο να πηγαινοέρχεται αργά από την νότα του μπάσου, ενώ παράλληλα, σε αυτή του την πορεία πάλλεται πολύ γρηγορότερα από την νότα του σόλου, σε γρηγορότερη συχνότητα. Άρα όταν ο κώνος έρχεται προς εμάς η πρίμα νότα του σόλου ανεβαίνει, και καθώς απομακρύνεται κατεβαίνει, ακριβώς όπως το ασθενοφόρο ή το περιπολικό. Αυτό είναι το φαινόμενο doppler στα μεγάφωνα. Εϊναι λαικά ο ήχος "γαργάρας" που ακούμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Πολύ χαρακτηριστικό και χάλια.
Το φαινόμενο doppler στα μεγάφωνα είναι ένας από τους κύριους λόγους που δημιουργούμε μεγάφωνα 2 και 3 δρόμων σε μικροφωνικές συναυλιών που χειρίζονται ταυτόχρονα μεγάλου εύρους συχνότητες.
Άρα τα μονά μεγάφωνα της κιθάρας είναι πλέον ακατάλληλα για παράλληλο παίξιμο, ειδικά οργάνων με πολύ διαφορετικό εύρος συχνοτήτων.
Θα μπορούσα να επεκταθώ πως το φαινόμενο doppler επηρρεάζει σημαντικά την υψηλή διάκριση που όλοι αγωνιούμε και θέλουμε να έχουν οι διαφορετικές νότες της ίδιας κιθάρας όταν παίζουμε ακόρντα (όλοι μιλάνε για καθαρότητα, διακριτές νότες/χορδές κλπ, καθώς και την πρόοδο στην τεχνολογία σχεδιασμού των κώνων των μεγαφώνων αλλά φοβάμαι ότι θα γίνω βαρετός (άσε που είμαι ήδη off topic).

Εάν το μεγάφωνο σου είναι διαμέτρου λιγότερο από 12 ίντσες, δηλαδή 10 ή 8, το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων απόρριψης του φαινομένου Doppler από τα μικρά μεγάφωνα full range.
Δοκίμασε τον ίδιο ενισχυτή σε εξωτερικό μεγάφωνο 12 ιντσών και θα δείς σημαντική διαφορά.
Πάντως να θυμάσει ότι το πρόβλημα αυτό υπάρχει σε όλα τα μεγάφωνα κιθάρας full range, απλά σε καλά μεγάφωνα ο σχεδιασμός του κώνου το έχει εξαλείψει σε ανεκτά επίπεδα.
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

• Παλιός
  • Πωτς γκένεν αυτό?
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 03/11/08, 12:47 »
lol Το φαινόμενο Doppler το έκανα πέρσι στο σχολείο,αν κατάλαβα καλά μου λες να δοκιμάσω την κιθάρα σε άλλο ενισχυτή γτ ο ενισχυτης ενσωματωμένος στο μεγάφωνο τεσπα ευχαριστώ για την επιστημονική εξήγηση  ;D

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #10 στις: 03/11/08, 13:33 »
κάθε φορά που παίζω με παραμόρφωση μία πιο μπάσα χορδή και μετά μία πιο πρίμα βγαίνει ένας απαίσιος ήχος

Μήπως απλά πρέπει να σταματήσεις την πιο μπάσα χορδή από το να πάλλεται όταν πας στην από κάτω; Ακούμπησέ την με την παλάμη του δεξιού χεριού.

• Παλιός
  • Πωτς γκένεν αυτό?
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 03/11/08, 13:57 »
κάθε φορά που παίζω με παραμόρφωση μία πιο μπάσα χορδή και μετά μία πιο πρίμα βγαίνει ένας απαίσιος ήχος

Μήπως απλά πρέπει να σταματήσεις την πιο μπάσα χορδή από το να πάλλεται όταν πας στην από κάτω; Ακούμπησέ την με την παλάμη του δεξιού χεριού.
Το είχα σκεφτεί αλλά νόμιζα ότι με το να ακουμπας τις χορδες με τα δάχτυλα αλλιώνεις τον ήχο αλλά εσύ θα εννοείς να κάνω αυτό που κάνει και ο Angus Young

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #12 στις: 03/11/08, 14:04 »
Μα, όταν αλλάζεις χορδή δεν θέλεις να ακούγεται η προηγούμενη (συνήθως), άρα πρέπει να σταματήσει να πάλλεται!