Μμμμμ...ωραιο οργανο η eclipse ρε συ Stinky.Περασε προσφατα απο τις αγγελιες του φορουμ μια Eclipse I για 800 ευρω και σε σκεφτηκα οταν την ειδα

...κι εγω ειχα ξεμεινει αλλιως θα τη χτυπαγα σε αυτην την τιμη...τεσπαν....εμεις να'μαστε καλα να μαζευουμε οργανα

Λοιπον....Burny....εγω εχω μια Sykes model,δηλαδη τυπου LP custom με chrome pup rings και block inlays....Made in Fuji-Gen Gaki.Σαν οργανο,καθολα αξιολογη και ακουγεται οπως καθε καλη Paul clone.Mαονι/maple καπακι και VH-1 μαγνητες...σκαστή νοτα,αρκετο sustain κλπ κλπ κλπ....τα προβληματα με αυτες τις κιθαρες (και οπως και με τις περισσοτερες vintage MIJ) συνοψιζονται στα εξης...
-Δυσκολια στη χρονολογηση....πολλες απ'αυτες δεν ειχαν καν serial number,οποτε αναγκαστικα πρεπει να το βρεις κατα προσεγγιση απο τον τροπο κατασκευης.
-Δυσκολια αναγνωρισης προελευσης...πολλες εταιριες (Burny,Greco,Tokai κλπ) μετεφεραν μερος τησ παραγωγης τους στην Κορεα,απο καποιο σημειο και μετα.Λογω ελειψης s/n ειναι δυσκολο να αναγνωρισεις την προελευση αν δεν εχεις βασικες γνωσης για τα μοντελα της εταιριας.
-Αμφιβολη κατασταση....μιλαμε για vintage οργανα,πρπ 20 χρονων,που οπως και να το κανουμε ηταν low budget την εποχη τους.Υπαρχει σοβαρος κίνδυνος να βρεθεις προ απροοπτου (φαγωμενα ταστα,αχρηστη/λυμενη βεργα,προβληματικα ηλεκτρικα κλπ κλπ)
-Αμφιβολη κατασκευη....πολλα απο αυτα τα οργανα ηταν student rate.Δηλαδη low budget οργανα (καλοκατασκευασμενα ομως) που προοριζονταν για μαθητες.Ως εκτουτου κατασκευαζονταν με οτι ξυλα υπηρχαν στο εργοστασιο εκεινη τη περιοδο και γενικοτερα με οτι υλικα ηταν ευκαιρα.Θα βρειτε Burny με maple καπακι αλλα και χωρις καπακι,φουλ μαονι....με 3-pieces neck αλλα και οχι.Mε VH-1 μαγνητες αλλα και Gotoh κλπ κλπ κλπ....και βεβαια αυτο ισχυει και για αλλες εταιριες της εποχης.
-Συνδρομο ''Μεγαλης Προσδοκιας''....δικος μου ορος

...εχει να κανει με την ψυχωση του vintage οργανου....ΟΚ....παλιο δε σημαινει κατ'αναγκη καλο οργανο,αλλα αυτη ειναι μια αλλη τεραστια συζητηση.Παντως μην εκπλαγης αν εμφανιστει ο φιλος σου με μια Epiphone των 400 ευρω η οποια θα ακουγεται καλυτερα απο την vintage MIJ κιθαρα σου

....αυτα τα ολιγα προς το παρον