Αποστολέας Θέμα: esp horizon  (Αναγνώστηκε 49413 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Fra

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: esp horizon
« Απάντηση #50 στις: 03/06/09, 18:00 »
   Ρώτησα ξανά για το είδος του ξύλου στον Διαμαντόπουλο, την ελέγξανε ξανά και ξανά, καταλήγοντας ότι είναι ένα αρκετά καλής ποιότητας alder. Είχες δίκιο 'G.K. the Greek' δεν είναι μαόνι, μπορεί να θυμόταν το είδος του ξύλου από το site της ESP.

Όποιος γνωρίζει σίγουρα την διαδικασία αλλαγής χρώματος στην κιθάρα, θα τον ευχαριστούσα και αυτόν πάρα πολύ αν μου πει, καθώς είμαι αρκετά περίεργος να μάθω πως γίνεται ακριβώς. Σίγουρα θα πρέπει να ρωτήσω τον ίδιο τον τεχνίτη αλλά μια 2η γνώμη θα είναι παραπάνω από σεβαστή.

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: 04/06/09, 02:05 »
Σιγουρα καλο θα ταν να παρεις πολλες ιδεες επι του θεματος. Γιατι η κιθαρα αυτη ειναι quilted maple top και ακριβο οργανο με νερα και γενικα μπολικη λεπτομερεια. Δε θες κατι να παει στραβα... :o
 Ρωτα σιγουρα τον Οικονομακη. Και με mail λογικα θα απαντησει. Ηorizon θα εχει δει σιγουρα δεν ειναι και τοσο μα τοσο σπανιο.
Και μετα κανε και μια ερωτηση στα παιδια εδω. Υπαρχουν αρκετοι ''do it yourself'' τυποι που θα σε βοηθησουν.  ;)

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #52 στις: 04/06/09, 15:04 »
προφανως αν θελεις αλλο χρωμα γινεται ειδικη παραγκελια και βγαινει ολοκληρη η κιθαρα απο το καστομ-σοπ, δεν παιρνουν μια απο την γραμμη παραγωγης να τις αλλαξουν χρωμα, φανταζομαι γι'αυτο και η τοσο μεγαλη διαφορα τιμης.
Το να ξυσεις και να ξαναβαψεις μια τετοια κιθαρα παντως δεν ειναι και το πιο ευκολο, θα πρεπει να ξυθει ολοκληρη και να ξαναβαφτει για να εχει ενιαιο λουστρο, αν ειναι ποτισμενο βαθια το ξυλο στο τοπ θελει πολυ δουλεια, και το αποτελεσμα θα ειναι αμφιβολο.
Κοινως καλυτερα να την παρεις σε αλλο χρωμα και να την κρατησεις ετσι, ή να δωσεις τα 1000 παραπανω, παρα να δωσεις 1600 + ΧΧΧ για το χρωμα, και να μην εισαι σιγουρος για το αποτελεσμα.
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος Fra

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: 04/06/09, 16:21 »
   Σίγουρα, το να δώσεις τέτοια κιθάρα να στην ξύσουν, είναι σκέτος παραλογισμός, εφιάλτης. Όσο το σκέφτομαι τόσο αποκλείω αυτήν την επιλογή. Βασικά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο.

Δεν μένουν πολλές επιλογές, μόνο να την πάρω με το DBSB χρώμα της ή η κιθάρα να πάει για custom shop. Αλλά πάλι η επιλογή 1000 ευρώ παραπάνω για ένα χρώμα είναι και αυτό με τη σειρά του παράλογο. :hmm Έχεις απόλυτο δίκιο Jezus.
« Τελευταία τροποποίηση: 04/06/09, 16:31 από EmppuESP »

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
  • Where the Southern Cross meets the Yellow Dog
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: 04/06/09, 17:08 »
   Δεν μένουν πολλές επιλογές, μόνο να την πάρω με το DBSB χρώμα της ή η κιθάρα να πάει για custom shop. Αλλά πάλι η επιλογή 1000 ευρώ παραπάνω για ένα χρώμα είναι και αυτό με τη σειρά του παράλογο. :hmm Έχεις απόλυτο δίκιο Jezus.

...και να φανταστείς πως υπήρχε πριν από κάποιο καιρό ένας-γκουχ γκουχ-"φωστήρας" ο οποίος προσπαθούσε να πουλήσει μια Horizon σε DBSB και τόνιζε κιόλας "είναι το πιο σπάνιο χρώμα"   ::)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Αποσυνδεδεμένος Adno

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: 04/06/09, 18:04 »
Δεν εχεις σκεφτει να την παραγγειλεις απο Thomann στο μπλε χρωμα?ειναι πολυ ωραιο, απτο DBSB πολυ καλυτερο για μενα :P

Αποσυνδεδεμένος Fra

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: 04/06/09, 18:06 »
Δεν εχεις σκεφτει να την παραγγειλεις απο Thomann στο μπλε χρωμα?ειναι πολυ ωραιο, απτο DBSB πολυ καλυτερο για μενα :P
Ναι ρε συ καταλαβαίνω τι εννοείς απλά, οι εικόνες δεν έχουν καμία σχέση με το χρώμα όπως το βλέπεις από κοντά  :-\

Αποσυνδεδεμένος Adno

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: 04/06/09, 18:23 »
Ναι ρε συ καταλαβαίνω τι εννοείς απλά, οι εικόνες δεν έχουν καμία σχέση με το χρώμα όπως το βλέπεις από κοντά  :-\

Για τη μπλε λες?ναι απο κοντα ειναι πιο ωραια :P

Αποσυνδεδεμένος Fra

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: 04/06/09, 18:25 »

Για τη μπλε λες?ναι απο κοντα ειναι πιο ωραια :P
Το πρόβλημα είναι πώς δεν μπορώ να ξέρω πως είναι από κοντά, αφού δεν υπάρχει από κοντά για να την δω... Δεν γίνεται δηλαδή να την παραγγείλω έτσι  :P

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: 05/06/09, 00:57 »
Παιδια να σας πω κατι στο θεμα χρωμα.
Στο site της ESP οσοι απο εσας εχετε μπει θα εχετε αντιληφθει οτι ΔΕΝ υπαρχουν (εντελως λανθασμενα κατ εμε) ολα τα χρωματα απο την εταιρια.
Για παραδειγμα το DBSB (του οποιου ειμαι κατοχος φιλε μου και οποτε θες κανονιζουμε να τη δεις απο κοντα) στο site της ESP, οπως και στο Θωμα φαινεται να μην υπαρχει για τις Floyd Rose κιθαρες.
Ισως το παιδι που ελεγε οτι το DBSB ειναι σπανιο να τε ελεγε για αυτο το λογο (δεν υπαρχει σε Θωμα και ESP site).
Επισης περα απ'το χρωμα στις Horizon υπαρχουν και αλλες διαφορες. Σε αλλες FR κιθαρες υπαρχει black hardware και σε αλλες (οπως τη δικια μου) ασημενιο (καβαλαρης, κλειδια κτλ).
Επισης αν το εχετε παρατηρησει στις ανευ floyd rose κιθαρες το λογοτυπο ''ESP" ειναι με ασπρα γραμματα ενω στις FR ειναι με μαυρα.
Τα Horizon μοντελα βγαινουν με πολλους συνδυασμους λοιπον.
Και υπαρχουν και αλλα χρωματα που ισως δεν εχουμε παρατηρησει.
Απλα αν σας ενδιαφερει η γνωμη μου οι πιο εντυπωσιακες απο τις ηδη πανεμορφες Horizon (και λιγο ακριβοτερες συναμα) ειναι οι quilted maple top με Floyd Rose (και ασημενιο hardware) κιθαρες. Ειδικα στο χρωμα DBSB τα νερα που κανει το quilted maple καπακι ειναι πολυ ψαρωτικα και μεταβαλλονται αναλογα με φωτισμο κτλ... ;)

Αποσυνδεδεμένος alexisgt

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: 05/06/09, 01:18 »
Παράθεση
Παιδια να σας πω κατι στο θεμα χρωμα.
Στο site της ESP οσοι απο εσας εχετε μπει θα εχετε αντιληφθει οτι ΔΕΝ υπαρχουν (εντελως λανθασμενα κατ εμε) ολα τα χρωματα απο την εταιρια.
Για παραδειγμα το DBSB (του οποιου ειμαι κατοχος φιλε μου και οποτε θες κανονιζουμε να τη δεις απο κοντα) στο site της ESP, οπως και στο Θωμα φαινεται να μην υπαρχει για τις Floyd Rose κιθαρες.
Ισως το παιδι που ελεγε οτι το DBSB ειναι σπανιο να τε ελεγε για αυτο το λογο (δεν υπαρχει σε Θωμα και ESP site).
Επισης περα απ'το χρωμα στις Horizon υπαρχουν και αλλες διαφορες. Σε αλλες FR κιθαρες υπαρχει black hardware και σε αλλες (οπως τη δικια μου) ασημενιο (καβαλαρης, κλειδια κτλ).
Επισης αν το εχετε παρατηρησει στις ανευ floyd rose κιθαρες το λογοτυπο ''ESP" ειναι με ασπρα γραμματα ενω στις FR ειναι με μαυρα.
Τα Horizon μοντελα βγαινουν με πολλους συνδυασμους λοιπον.
Και υπαρχουν και αλλα χρωματα που ισως δεν εχουμε παρατηρησει.
Απλα αν σας ενδιαφερει η γνωμη μου οι πιο εντυπωσιακες απο τις ηδη πανεμορφες Horizon (και λιγο ακριβοτερες συναμα) ειναι οι quilted maple top με Floyd Rose (και ασημενιο hardware) κιθαρες. Ειδικα στο χρωμα DBSB τα νερα που κανει το quilted maple καπακι ειναι πολυ ψαρωτικα και μεταβαλλονται αναλογα με φωτισμο κτλ... Wink

Φίλε έχω ακριβώς την ίδια κιθάρα...

Δε θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα απ' αυτά που ήδη είπες...

Το DBSB είναι καταπληκτικό και πραγματικά χάνει σε όποια φωτό κ αν το δείς...
Τα νερά του είναι καταπληκτικά...

Νιώθεις πραγματικά οτι έχεις μια ακριβή και καλοφτιαγμένη κιθάρα
και όχι μια λίγο πιο καλή απο άλλες φτηνές σειρές της ibanez, jackson κτλ

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: 05/06/09, 01:25 »
Βεβαια αυτο ειναι πολυ σημαντικο που ειπες! Η κατασκευη να συμβαδιζει με την ωραια εμφανιση και στη Horizon αυτο συμβαινει και με το παραπανω... :)

Αποσυνδεδεμένος Fra

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: 05/06/09, 01:43 »
   Σ'ευχαριστώ ρε συ 'G.K. the Greek'! Έχω παίξει με την συγκεκριμένη 2 φορές και μόνο με αυτήν. (Horizon FR II DBSB) Πραγματικά δε χρειάζεται, αυτό το χρώμα το έχω μάθει απ'έξω. Ναι είναι αρκετά καλό χρώμα καμία σχέση με φωτογραφίες.

Απ'ότι έχω δει τα χρώματα της Horizon FR II είναι τα εξής > (Προσπάθησα να βάλλω τις καλύτερες φωτογραφίες)

-Black (BK) --> http://www.redox.com.ua/guitarpics/ESP_Horizon_FR_BK.jpg
-Black Aqua (BKAQ) --> http://www.redox.com.ua/guitarpics/ESP_Horizon_FR-II_BKAQ.jpg
-Dark Brown SunBurst (DBSB) --> http://www.redox.com.ua/guitarpics/ESP_Horizon_NT-II_DBSB.jpg (Χωρίς FR  :-\)
-See Thru Black (STBK) --> http://www.redox.com.ua/guitarpics/ESP_Horizon_FR-II_STBK.jpg
-See Thru Black Cherry (STBC) --> http://www.redox.com.ua/guitarpics/ESP_Horizon_FR-II_STBC.jpg
-See Thru Red (STR) --> http://www.espguitars.ru/images/guitars/large/ESP_Horizon_FR-II_STR.jpg (Δε βρήκα οριζόντια και με Seymour Duncan :D)
-Snow White (SW) --> http://www.guitarsatbmusic.com.au/esp/guitars/espstd/horizon/hires/hrz_fr_sw.jpg
 Όπου η τελευταία πρέπει να είναι καινούρια (Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, μπορεί και custom αλλά κάπου είχα δει ότι είναι νέα και ότι έχει σώμα Ash   wood)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: 05/06/09, 01:55 »
Ωραιος!!! :up
Πολλα μπραβο και για τον κοπο σου!

Αποσυνδεδεμένος Fra

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: 07/06/09, 14:23 »
Πολλα μπραβο και για τον κοπο σου!
Ευχαριστώ :up

Εάν κάποιος έχει την ESP Horizon FR II σε χρώμα BKAQ (Black Aqua) θα το εκτιμούσα απίστευτα αν μπορούσα να την δω από κοντά. Αρχίζω και βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημμα καθώς από χρώματα οι επιλογές είναι ελάχιστες... (Δεν είναι και άσχημο το DBSB) Μπορεί να φαίνομαι υπερβολικός, που σίγουρα φαίνομαι, αλλά το χρώμα είναι από τα πιο βασικά και πιο λεπτά σημεία αυτής της κιθάρας  :sad

Αποσυνδεδεμένος Adno

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: 07/06/09, 14:28 »
Εγω ειμαι Θεσσαλονικη και την εχω αλλα αποτι βλεπω εισαι Αθηνα :(

Αποσυνδεδεμένος Fra

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: 07/06/09, 14:59 »
Εγω ειμαι Θεσσαλονικη και την εχω αλλα αποτι βλεπω εισαι Αθηνα :(
   Ωχ, δύσκολο να κάνει κανείς Road Trip μέχρι Θεσσαλονίκη  :D ... Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως ρε συ
Α, μόνο αν μπορείς πες μου πού την πήρες... Λογικά από Thomann... Και αν την πήρες από εκεί, πώς ήξερες ότι το μπλε θα είναι ωραίο από κοντά

Αποσυνδεδεμένος Adno

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: 07/06/09, 16:25 »
Οχι απο musicstore την πηρα, ε βασικα ειχα παιξει με την κιθαρα μου αρεσε πολυ και τα υπολοιπα χρωματα δε μου αρεσαν, μονο αυτο. Ειχα ακουσει οτι ειναι πολυ ωραιο χρωμα και απο κοντα. Γενικα μου εδωσε την εντυπωση οτι ειναι λιγο πιο σκουρη απο κοντα πραγμα που δε με χαλασε καθολου. Ειναι πιο σκουρο μπλε. Τι να σου πω εγω οταν ανοιξα τη θηκη επαθα πανικο απτο χρωμα εκανα μερικα τσιγαρα πρωτα πριν την βγαλω. Ε λογικα καπου θα τη βρεις στην αθηνα να τη δεις. Επισης μπορεις να δεις και βιντεακια στο youtube για να παρεις και μια ιδεα για το χρωμα και απο κει.

Αποσυνδεδεμένος Stinky

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • <Secondhand King>
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: 07/06/09, 16:31 »
Πριν παρει ο adno την δικια του μου ειχε δει3ει μια horizon στο ebay κατασπρη, που εκανε απιστεθτη αντιθεση με την εβενινη ταστιερα.
Κατ'εμε το καλυτερο χρωμα. Αλλα δεν ξερω αν βγαινει ακομα. Κουκλαρα ηταν!

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: 09/06/09, 00:05 »
Τα άσχετα και υβριστικά μηνύματα διαγράφτηκαν. Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα μας.
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I STILL LOVE MY PARKER...but I love my rack better
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #70 στις: 09/06/09, 00:20 »
....καιρος ηταν....

....παντως εγω δεν ηξερα οτι κυκλοφορησαν οι εφταχορδες ηδη.....super  :) :) :) :)
http://www.espguitars.com/guitars_horizon.html
From childhood's hour I have not been...As others were; I have not seen...As others saw; I could not bring...My passions from a common spring...From the same source I have not taken...My sorrow; I could not awaken .....E.A.POE

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: 09/06/09, 01:16 »
H οποίες βγαίνουν σε απλό μαύρο και με EMG.... Είναι τώρα αυτό Horizon? Μη χέσω...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Fra

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: 26/06/09, 11:41 »
   Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει αντιπροσωπεία της ESP στην Ελλάδα?

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
  • Where the Southern Cross meets the Yellow Dog
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: 26/06/09, 12:02 »
   Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει αντιπροσωπεία της ESP στην Ελλάδα?

Ο Λιόλιος στη Θεσσαλονίκη,αλλά πριν από κανένα μήνα που πέρασα από εκεί δεν είχε καμία Horizon για δοκιμή.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Αποσυνδεδεμένος Fra

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: 26/06/09, 12:24 »
Ο Λιόλιος στη Θεσσαλονίκη,αλλά πριν από κανένα μήνα που πέρασα από εκεί δεν είχε καμία Horizon για δοκιμή.
Δηλαδή εάν θέλω να ενημερωθώ για σχετικά με custom shop θα πρέπει να πάρω τηλέφωνο εκεί?