γειας σας!
Μετα απο ολα αυτα που διαβασα θα ηθελα να πω και τη δικη μου αποψη μου.
1. δε ειμαι σε θεση να γνωριζω αν ειμαι απογονος των αρχαιων Ελληνων ή ενα μειγμα διαφορων λαων.
δεν ασχολουμαι με ερευνες και αλλα τετοια διαφορα αλλα αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ειτε ειμαι 99,5% ειτε 1% ελληνας εγω ειμαι περηφανος γι'αυτο που ειμαι και ειναι ελληνικοτατο!ας με πειτε εθνικοφρων ας με πειτε συναισθηματικο!
σημασια εχει να μην ξεχνω το παρελθον του λαου μου και να μην το απαρνουμαι γιατι τοτε θα χασω και την ταυτοτητα μου.
2. αυτα περι δεν μας ανηκει η γη,τα σπιτια δεν ειναι δικα μας και τι σημαινει συνορα και αλλα τετοια εγω τα λεω μπουρδες! ας δουμε την πραγματικοτητα! ζουμε σε ενα τοπο που ονομαζεται Ελλαδα εδω και πολλα χρονια,ειτε μας αρεσει ειτε οχι εχουμε καποια συνορα οπως και ολοι οι αλλοι και οφειλουμε να τα προστατεψουμε γιατι εκει μενουμε εμεις οι δικοι μας οι φιλοι μας κλπ.
ειλικρινα δε πιστευω οτι καποιος θα ελεγε δε μου ανηκει τιποτα απο ολα αυτα,με αυτη τη λογικη οταν ενας τριτος θα ρθει και θα θελει να σου παρει το σπιτι,το τοπο που μενεις και ολα τα συναφη για να μην ξεκινησω και απαριθμω,τοτε κανε στην ακρη και δωστα ολα!!!!
3,στην αρχαια ελλαδα υπηρχαν λαμπροι ανθρωποι,λαμπροι ελληνες υπαρχουν και τωρα απλα υπαρχει μια διαφορα.
τοτε ειχαν ανοιχτο μυαλο και μπορουσαν να δουν πιο περα,ειχαν αξιες που εμεις δεν εχουμε πλεον,γι'αυτο και πηγαν μπροστα.
σε αντιθεση με μας τους τωρινους που υποτιθεται ζουμε σε να μοντερνο κοσμο με ταμπου που επιβαλλουν οι θρησκειες,η πολιτικη, χωρις αξιες χωρις τιποτα.
4.τελος πιστευω οτι τα σκοπια δε πρεπει να παρουν την ονομασια μακεδονια γιατι δεν υφισταται τετοιο πραγμα ιστορικα. εχω ακουσει πολλους να λενε 'ε και τι εγινε' δε πρεπει ομως να ξεχναμε οτι οι λεπτομερειες κανουν τη διαφορα.πισω απο ενα ονομα κρυβονται πολλα οπως επεκτατισμοι,τα πετρελαια στο αιγαιο.
υ.γ και για να ελαφρυνω λιγο το πραγμα, ισως θα πρεπει να διεκδικισουμε το ονομα ιταλια μιας και καποτε ημασταν υπο κατοχη ρωμαικης αυτοκρατοριας, να βλεπουμε κ λιγο ιταλικο ποδοσφαιρο βρε παιδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!