Καταρχας αν δε εισαι native speaker, δυσκολα θα μιλησεις χωρις καθολου accent. Εγω γεννηθηκα και μεγαλωσα αμερικη και οσοι ελληνες ηξερα που ειχαν ερθει απεναντι ενω ειχαν ζησει μεχρι τα 18,19 τουλαχιστον στην ελλαδα, ειχαν ολοι τους accent, αλλος περισοτερο αλλος λιγοτερο. Πρεπει να φυγεις μεχρι τα 12,13,14 βαρια για να μπορεσεις να αλλαξεις τελειως τη προφορα σου.
Εγω εχω το αντιθετο, επειδη μιλουσα αμερικανικα στο σχολειο και γενικα, και ελληνικα ομως στο σπιτι και με φιλους οικογενειακους, μου βγαινει ενα ελαφρυ accent σε καποια ελληνικα, στο γραμμα λ για παραδιγμα.
Αμα κανεις πολυ practιce ομως μπορεις να βελτιωθεις σε τετοιο βαθμο που να εχεις μονο ενα light accent το οποιο να το προσεχει καποιος οταν σε πρωτοακουει αλλα μετα να το ξεχναει ευκολα. Ασε που στους αμερικανους γενικα αρεσει να ακουνε ατομα με λιγο accent, ειναι hot

(εκτος απο τους νεουορκεζους, που ουτε τους λεει τιποτα, ουτε και εχουν σχεση με την αμερικη βεβαια χαχα

)
για τα αμερικανικα δυο μονο μου ερχονται στο μυαλο τωρα να σου πω να προσεξεις, το "r" και το "t". To r ειδικα ειναι αυτο που συνηθως προδιδει εναν non native στην αμερικη, σε λεξεις οπως very, sorry κλπ. Πρεπει να το προφερεις οχι οπως στην ελλαδα, αλλα σα να ειναι φωνηεν, vowel, και οχι συμφωνο. Η γλωσσα σου δηλαδη δε θα χτυπαει στο πισω μερος των δοντιων, θα ειναι σα να στεκεται στον αερα μεσα στο στομα. Δε μπορω να το εξηγησω ευκολα, κανε μερικες δοκιμες!
Οσο για το t, οταν ειναι μεσα στη λεξη το κανουμε να ακουγετε καπως σαν ενα γρηγορο d, δηλαδη σα να λες cidy αντι για city.
Αν παλι θες να μιλησεις με California accent, πρεπει να λες καθε προταση σα να εχει ενα ερωτηματικο στο τελος

Και για southern accent πρεπει να πας στο νοτο, γιατι προκειται περι αλλης διαλεκτου