Λοιπον,θα παω πολλα αλλα αληθειες!Θα πω πρωτα για τις χειρισεις(δεν ξερω τη λεξη στα ελληνικα,αλλα στ'αγγλικα ειναι handedness).Υπαρχουν 4:
Δεξιοχειρες(Right-handed)=οι ανθρωποι βολευονται να κανουν εντολες με το δεξι τους χερι κι ειναι το πιο συνηθισμενο(κανουν τα παντα με το δεξι-εκτος κι αν τους πιεσεις
Αριστεροχειρες(Left-handed)=οι ανθρωποι βολευονται να κανουν εντολες με το αριστερο τους χερι κι ειναι λιγοτερο συνηθισμενο(κανουν τα παντα με το αριστερο-εκτος κι αν τους πιεσεις)
Μεικτοχειρες(Mixed-handed)=οι ανθρωποι βολευονται να κανουν συγκεκριμενες εντολες με το αριστερο κι αλλες με το δεξι(ειναι πιο ασυνηθιστο απ'την αριστεροχειρια αρα κι απ'την δεξιοχειρια)(π.χ. γραφουν με το δεξι κ βολευονται να παιζουν κιθαρα ή να τρωνε με το αριστερο ή τ'ανιθετο κι ο,τι αλλες μειξεις θες!)Ομως,ενας μεικτοχειρας μπορουμε να πουμε οτι ειναι περισσοτερο αριστεροχειρας ή δεξιοχειρας(συχνα προσδοιοριζεται με το χερι που τον βολευει να γραφει(οχι ομως,αν πιεστηκε να γραφει μετο δεξι π.χ.)
Αμφιχειροι(Ambidextrous)=οι ανθρωποι βολευονται να κανουν ολες τις εντολες κ με τα δυο χερια(ειναι εξαιρετικα ασυνηθιστο)(μπορουν να γραψουν,να φανε,τα παντα κ με τα δυο τους τα χερια).Εγω ειμαι μεικτοχειρη(απο τη φυση μου εννοειται,δεν εχω πιεστει))!Γραφω με το δεξι(αν κ διαβαζονται τα γραμματα με το αριστερο),"παιζω"(δεν παιζω αλλα εχω φιλους σε rock group που παιζουν κ μου δινουν κι εμενα κ μ'αρεσει πολυ η κιθαρα,ειδικα η ηλεκτρικη!)κιθαρα αρειστεροχειρα(δε με βολευει η στροφη στα δεξια ουτε το δεξι να παιζει),ανοιγω τα καπακια,ξεβιδωνω,ανοιγω/κλεινω με το αριστερο,το αριστερο ειναι πιο δυνατο απ'το δεξι μου αλλα πιανω το κουταλι/πηρουνι κ με τα δυο χερια(εναλλαξ) κ.τ.λ.Δλδ,δε με βολευει η διεξιοχειρη κιθαρα με τπτ!Εγω κι ο αδερφος μου το ιδιο ειμαστε!Να προσθεσω κ μια βιολογικη πληροφορια:
Η χειρηση(handedness)εξαρτιεται απο πολλους παραγοντες:την κληρονομικοτητα(γονιδια),κατα την κυηση(οι αντρικες(ανδρογονα)ορμονες επηρεαζουν για να βγει αριστεροχειρο παιδι),περιβαλλοντικοι παραγοντες(ολος ο κοσμος ειναι φτιαγμενος για δεξιοχειρες,τα μαχαιρια,τα ψαλιδια κ.α. οποτε δεν ευνοειται ενα παιδι να βγει αριστεροχειρας).Παντως,στην οικογενεια μου ειναι αρκετοι αριστεροχειρες κ 2 μεικτοχειρες(εγς κι ο αδερφος μου)κι οι αλλοι δεξιοχειρες!Αμφιχειρα δε γνωριζω κανεναν!Οταν λεω στους αλλους πως με βολευει αριστερα να παιζω την κιθαρα παραξενευονται γιατι δεν το ξερουν.Και κατι αλλο,να παιζεται κιθαρα κ γενικα να κανετε τα πραγματα με το χερι που σας βολευει,δλδ αν σας βολευει να παιζεται με το αριστερο,χρησιμοποιηστε αριστεροχειρη γιατι θ'αποδωσετε καλυτερα χωρις να πιεστητε(και για ποιο λογο?Επειδη ειναι πιο φθηνη κι επειδη μπορεις να παιζεις με τις περισσοτερες κιθαρες?).Ασε που η πιεση δημιουργει συγχυση,νευρα κ δυσκολια.Π.χ. τον πατερα μου τον πιεζανε να γραφει με το δεξι κ του δενανε το αριστερο!Αλλα ολα τ'αλλα με το αριστερο τα εκανε.Συγγνωμη που αλλαξα θεμα κ συγγνωμη για την πολυλογια!