Αβε και απο μενα!
Ψαχουλευοντας στο net μια blues-αδικη κιθαρα, αν και κατα καποιο τροπο πολεμιος της Fender, ερωτευτηκα μια Fender Rosewood Telecaster.
Κοιταζοντας τα retail prices οσο και τις τιμες στο Thomann.de, απογοητευτηκα διοτι κανει παρα πολλα ευρα, 3799 για την ακριβεια.
Ειπα να δω αν εχει κανενα βινετακι στο YouΤube και επεσα πανω στο συγκεκριμενο:
http://www.youtube.com/watch?v=WOmxn2jv_A0Εν πολλοις για να μην σας κουραζω, η συγκεκριμενη κιθαρα κοστιζει απο 160 εως 200 δολλαρια, ο τυπακος στο βιντεο εχει αλλαξει απλα το bridge pickup με ενα Seymour Duncan Broadcaster (περιπου 82 δολλαρια). Αμα ψαξετε λιγουλακι, ολα τα reviews για την συγκεκριμενη αλλα και για αλλα μοντελα της μαρκας αυτης, (φτιαχνει μοντελα με βαση ηδη υπαρχοντα σχηματα γνωστων εταιρειων) για τα λεφτα τους ειναι κατι παραπανω απο τρομερα.
Ξερει κανενας αν υπαρχει κανενας μουσικος οικος που να τα φερνει αυτο το brand στην Αθηνα διοτι εγω ψαχνοντας στο net δε βρηκα τιποτα...
Αν τελικα την αγορασω απο αμερικη, οσο αναφορα την αγορα μιας τετοιας Rosewood Tele, με μια, ισως και 2 αλλαγες μαγνητων, nut και ισως tuners, υπολογιζω ενα συνολο γυρο στα 450-500 δολλαρια, δλδ κοντα στα 385 €. Αξιζει?
Ρωταω επειδη δεν εχω ξαναπιασει Tele στα χερια μου...
Να σημειωθει πως μια ιδια απο Fender Japan (αν δεν ειναι μουφα καθως το συγκεκριμενο μοντελο ειναι απο Fender CustomShop) κανει περι τα 99.000 Yen, ητοι περιπου 800 €.
Thanx in advance