Η δική μου άποψη είναι η εξής. Στο συγκεκριμένο φόρουμ τα μουσικά θέματα καταλαμβάνουν και τον μεγαλύτερο χώρο.Από αυτή την άποψη ο χαρακτήρας δεν κινδυνεύει. Από εκεί και πέρα το τραγούδι (γιατί ας μην ξεχνάμε για τραγούδια μιλάμε ως επί το πλείστον εδώ) και ειδικά το ροκ, ήταν πάντοτε πολιτικοποιημένο και πέρναγε μηνύματα. Εδώ έχουμε μαζευτεί μιά πλειοψηφία ροκάδων όπου φυσικό επακόλουθο είναι να είμαστε και πολιτικοποιημένοι. Αν μιλάγαμε για ένα φόρουμ όπου θα επικρατούσε ο Sakis , η Τάμτα και ο Χατζηγιάννης, τότε ναι θα φάνταζε κάπως παράλογο. Αν κάποιες φορές τα πολιτικά θέματα ,φαίνονται να καταλαμβάνουνε μεγάλο χώρο λόγω συμμετοχής, αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί ενδιαφέρουν πολύ κόσμο και γιατί άποψη μπορούμε να έχουμε όλοι. Ενώ άποψη για τον Randall RG75 G2series π.χ , έχουν μόνο οι κιθαρίστες , που θα το συζητήσουνε στα δικά τους θέματα βέβαια, αλλά θα γραφτούνε 10 πράγματα και θα τελειώσει η ιστορία...Εγώ προσωπικά, ασχολούμαι με το κιθάρα, όντας τραγουδιστής,συνθέτης,στιχουργός και ελάχιστα κιθαρίστας. Αν υπήρχαν μόνο τα τεχνικά θέματα, δεν θα πάταγα πάνω από 2-3 φορές το χρόνο, ίσως όταν θα ήθελα να κάνω μιά αγορά κάποιου οργάνου.Ενώ τώρα παρακολουθώ το φόρουμ σε τακτική βάση. Εμένα προσωπικά λοιπόν μου κάνει...
Αλλά ας σκεφτούμε και κάτι ακόμα. Η πολιτική μπορεί να ξεπεταχτεί σε οποιοδήποτε θέμα. Μπορεί ένα ποίημα να προκαλέσει πολιτική συζήτηση. Ένας καινούργιος δίσκος στις δισκοκριτικές με πολιτικοποιημένο περιεχόμενο.Ένα δικό μας τραγούδι που οι στίχοι του θα έχουνε ανάλογο θέμα. Η στάση ενός καλλιτέχνη. Ακόμα και στα πιο τεχνοκρατικά ζητήματα. Νομίζω ότι ο φίλος ο bassman είχε κάνει ένα θέμα παλιότερα για το πόσο δυσκολεύονται οι αριστερόχειρες μπασίστες να βρούνε κατάλληλο όργανο και ότι η τιμή του είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με ένα "συμβατικό". Αυτό οδήγησε σε κάποια συμπεράσματα,για το πως δουλεύει η αγορά των μουσικών οργάνων και για κάποια ελαφριά "ρατσιστική" νοοτροπία, οπότε έγινε ακόμα και αυτό σε ένα βαθμό μιά πολιτική συζήτηση.
Η πολιτική είναι κομμάτι της ζωής μας γιατί ο άνθρωπος είναι πολιτικό όν. Διαφωνώ με το να μην υπάρχει συγκεκριμένη στήλη, γιατί έτσι "μαζεύετε" κάπου το θέμα και όποιος δεν θέλει να διαβάσει δεν μπαίνει. Ενώ αν δεν υπήρχε, οι συζητήσεις θα υπήρχαν διάσπαρτες σε όλο το φόρουμ. Και πίστεψέ με τότε θα ήταν ακόμα πιο ενοχλητικό για κάποιον που διαφωνεί με το να υπάρχουν αυτές οι συζητήσεις.