Ακριβώς, τα μέλη φτιάχνουν το περιεχόμενο του forum.. Καταλήγουμε όμως σε έναν φαύλο κύκλο καθώς το τωρινό περιεχόμενο του forum είναι τέτοιο ώστε να προσελκύει και άλλα άτομα άσχετα με την πορεία που είχε το kithara όταν γράφτηκα πριν κάποια χρόνια (όπως σωστά αναφέρει και ο groovymood πιο πάνω).. Άμεση συνέπεια, ο ''αποπροσανατολισμός'' του forum...
Δεν είμαστε πια μια μικρή παρέα όπως όταν ξεκινήσαμε. Έχουμε πια δεκάδες χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη, αλλάζουν οι ανάγκες, αλλάζουν οι λύσεις που προτείνονται και οι τρόποι υλοποίησης.
Πριν πολλά χρόνια για να μην υπάρχει αυτός ο "αποπροσανατολισμός" των μουσικών συζητήσεων από το θέμα τους αποφασίστηκε η δημιουργία ξεχωριστών πινάκων όπου θα συζητείται οτιδήποτε μη-μουσικό. Αργότερα, φτιάχτηκε ο Κάδος Ανακύκλωσης για να μην υπάρχει "αποπροσανατολισμός" με άχρηστες συζητήσεις στους κανονικούς πίνακες. Αργότερα, κάναμε τα νέα μηνύματα στον Κάδο να μην εμφανίζονται στα νέα μηνύματα όλου του φόρουμ. Αργότερα, φτιάχτηκε ξεχωριστός χώρος αγγελιών για να μην υπάρχει "αποπροσανατολισμός" από την πληθώρα αγγελιών και σχολίων τους στα νέα μηνύματα του φόρουμ. Τώρα, δρομολογείται ξεχωριστός χώρος για στίχους/ποιήματα/σχόλια, για τον ίδιο λόγο.
Θέλετε να μην φαίνονται τα μηνύματα του Περί Παντός στα τελευταία μηνύματα; Σας ενοχλεί τόσο πολύ η θέα των τίτλων αυτών σε ένα κουτάκι στην αρχική σελίδα; Γιατί, δεν βλέπω άλλου είδους ενόχληση ή κάπως αλλιώς να μπορούσαν να "μπαίνουν στον πειρασμό" τα μέλη στο να γράφουν στο Περί Παντός (και να αγνοούν τα υπόλοιπα).
Αν δεν σας αρέσει το "Περί Παντός" ή κάποιες μεμονωμένες συζητήσεις του, απλά μην τις βλέπετε και μην απαντάτε! Τι πιο προφανές; Εμένα πχ. δεν μ'αρέσουν τα αθλητικά και δεν τα διαβάζω, σε άλλους δεν αρέσουν τα ποιήματα και δεν τα διαβάζουν, άλλοι δεν ενδιαφέρονται για αγγελίες και δεν τις διαβάζουν, κ.ο.κ.
Φίλε Βραζίλη το kithara δεν αποτελεί ιδιοκτησία μου και ο λόγος που με ενδιαφέρει η πορεία του είναι ότι ξέρω πώς ήταν κάποτε και βλέπω πώς είναι τώρα..
Λες ότι δεν είναι ιδιοκτησία σου, όμως συμφωνήσαμε στο ότι οι χρήστες δημιουργούν το περιεχόμενο, άρα το φόρουμ είναι οι χρήστες και τούμπαλιν. Σε "ενδιαφέρει η πορεία του", όμως δεν κάνεις τίποτα για να την κρατήσεις στην σωστή κατεύθυνση, το αντίθετο μάλιστα. Συγγνώμη αλλά προτιμούμε μέλη που να αγαπούν το site, με όποιες αδυναμίες έχει, παρά μέλη που περιμένουν να τα πάρουμε ένα ένα απ'το χεράκι, ή με το μαστίγιο, για να τους δείξουμε τον σωστό δρόμο που συνειδητά αρνούνται να ακολουθήσουν.
Θα το ξαναπώ, αν υπάρχει πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση του θέματος που συζητούμε, είναι πρωτίστως πρόβλημα συμπεριφοράς μεμονωμένων μελών και δευτερευόντως πρόβλημα "απόκλισης από την κατεύθυνση που έχει χαράξει το site".
Ευτυχώς υπάρχει πληθώρα από forums τέτοιου είδους στο διαδίκτυο οπότε μπορώ να επιλέξω ποιο καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μου...
Είναι καλό να έχει κανείς επιλογές. Μακάρι να πλημμυρίσει το ελληνικό ίντερνετ από ελληνικό περιεχόμενο. Πάντοτε θα υπάρχουν μερικοί πρωτοπόροι και πάμπολλοι συνεχιστές. Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι όσον αφορά τους μουσικούς και την μουσική, το kithara.gr ήταν ένας από τους πρωτοπόρους.
Εδώ είναι που χρειάζεται η βοήθεια από τους διαχειριστές και τους συντονιστές.. Βέβαια, αν είστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση, μικρή σημασία έχει το τι νομίζω εγώ.. Θα σας πρότεινα ωστόσο να δημιουργήσετε και νέους πίνακες στο ''Περί Παντός'' ''για την καλύτερη ταξινόμηση του ολοένα αυξανόμενου όγκου των σχετικών μηνυμάτων''...
δε θα κάτσω να αλλάξω μόνος μου την κατάσταση ενώ εσείς φαίνεστε ικανοποιημένοι από αυτήν... Θα συνεχίσω να συμμετέχω στο ''Περί Παντός'' αλλά και να καταθέτω τις ελαχιστότατες γνώσεις μου και τις πάμπολλες απορίες μου κάπου που θα ''πιάσουν τόπο''... Εδώ έχουν μάλλον δευτερεύουσα σημασία...
Από ότι φαίνεται εδώ, αδυνατείς να καταλάβεις αυτά που σου έχω εξηγήσει μέχρι τώρα και επιμένεις στην γνώμη σου, οπότε δεν έχει νόημα να συζητούμε άλλο.