Είναι γενίκευση να λες οτι όποιος δε τρέχει πίσω απο κάθε ΜΚΟ που οργανώνει εθελοντισμό, είναι παρτάκιας. Εφόσον ΔΕ θες να κολλάμε στις λέξεις,αυτό λες.
Δεν αναφέρθηκα συγκεκριμένα σε ΜΚΟ. Το βλέπω πολύ πιο γενικά. Ας μη χρησιμοποιήσουμε τη λέξη "εθελοντισμός", ας πούμε "να κάνεις το καλό", είτε είσαι ενταγμένος κάπου είτε όχι. Ας μη χρησιμοποιήσουμε τη λέξη "παρτάκιας", ας πούμε "ασχολείται αποκλειστικά (σχεδόν, έστω) με την δική του ζωή"
Όχι Βραζίλη. Όταν χρησιμοποιείς συγκεκριμένες λέξεις, που έχουν συγκεκριμένη αποδοχή απο το κόσμο, θα κάνω και γώ το ίδιο. Και ξαναλέω:Εφόσον ΔΕΝ θέλεις να κολλάμε στις λέξεις, θα επιμείνω σε αυτό που λέω. Λες οτι όποιος δε γίνεται εθελοντής, είναι παρτάκιας. Το να αναφέρεσαι σε σενάρια ανιδιοτέλειας, και βοήθειας προς τον δίπλα, είναι άσχετο απλά.Εδώ μιλάμε για εθελοντισμό.
Για τα υπόλοιπα, ότι οι εθελοντές καλύπτουν την ανικανότητα του κράτους, ή ακόμα χειρότερα ότι το κράτος χρησιμοποιεί τους εθελοντές για να καλύψει την ανικανότητά του, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Ένας εθελοντής δεν δρα με το σκεπτικό να καλύψει την εκάστοτε κυβέρνηση.
Ξαναλέω όπως είπα και πρίν: Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις τους. Αλλα όταν κάποια πράγματα όπως ο εθελοντισμός, αποκτούν μαζικότητα, έχουν και αντίκτυπο, τον οποίο δεν θα κάνουν όλοι το συνειρμό για να τον σκεφτούν.
Μια κυβέρνηση αν είναι ανίκανη θα φανεί και δεν θα καλυφθεί με τυχόν εθελοντές. Όταν κάνουμε "εθελοντισμό" ή "κάνουμε το καλό", δεν ενδιαφέρει ποια κυβέρνηση έχουμε. Είναι παράλογο να μην βοηθάμε κάποιον συνάνθρωπό μας ή μέρος της κοινωνίας ή όλη την κοινωνία, όταν/όσο μπορούμε, επειδή θεωρούμε ότι ίσως έμμεσα σημαίνει ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση.
Εδώ κάνεις το "λάθος" κατ'εμε, να χρησιμοποιείς τη λέξη "εθελοντισμός" πολύ γενικά. Δεν θεωρώ τον ίδιο εθελοντισμό, να πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα στο παλιο μου σχολείο και να κάνω το τροχονόμο για τα παιδάκια, με το να πηγαίνω και να προσέχω το βουνό. Το 2ο, έχει πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, και ως εκ τούτου, στέλνει άλλο μήνυμα.
Ούτε είπα άλλωστε να μή κάνουμε ευρύτερα καλό. Αυτό που λέω,λέω, και ματαξαναλέω, είναι οτι το παρόν κάλεσμα που δώθηκε απο το Θοδωρή έχει για μένα αμφιλεγόμενα οφέλη. Ούτε είμα κατα του ευρύτερου καλού, ούτε κατα της βοήθειας είμαι, όπως προσπαθείτε να δείξετε για να τονώσετε τα επιχειρήματά σας.
Κυβέρνηση και κέντρα οργάνωσης και εξουσίας μπορεί να μην έχουμε ποτέ τέλεια ή έστω ικανοποιητικά. Θα κάτσουμε μονίμως με σταυρωμένα χέρια; Και μη πείτε "να πιέσουμε την εξουσία να κάνει καλά τη δουλειά της", γιατί τέτοια παραδείγματα δυστυχώς είναι λίγα και μεμονωμένα, πχ. εκείνη η μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή πριν 2(?) χρόνια για τα καμμένα δάση... και απ'ότι φαίνεται η κυβέρνηση "αγρόν ηγόρασε" (μεταφορικά και κυριολεκτικά!) και συνεχίζει με ανοργανωσιά και ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας, κλπ.
Το πρώτο μέρος απο το παραπάνω είναι...Δε ξέρω. Αν θεωρείς οτι η κυβέρνησή μας είναι λίγο κάτω απο το "τέλεια", ή απο το "ικανοποιητικά", δεν έχουμε πολλά να πούμε εδώ. Όπως επίσης αν θεωρείς την ΕΜΟ συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή "πίεση που ασκήθηκε"....