δηλαδή οι δικές σας κιθάρες, τις κουρδίζετε μία μέρα και κρατάνε 2-3 μέρες ή μόνος μου τρώγομαι με τα ρούχα μου και συμβαίνει το ίδιο σε όλους μας?
Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο "ευαίσθητο" αυτί έχει ο κιθαρίστας. Έχω την εντύπωση ότι οι επαγγελματίες καλιτέχνες όταν ηχογραφούν κουρδίζουν την κιθάρα ακόμα και μετά την εκτέλεση/ηχογράφηση ενός μόνο κομματιού! (γιατί όχι άλλωστε

.)
Επίσης, εξαρτάται και από το πόσο "σκληρά" παίζεις. Αυτός που κάνει συνεχώς bends, κόλπα με tremolo, κ.τ.λ.π., σίγουρα θα ξεκουρδίζεται γρηγορότερα από αυτόν που, π.χ., παίζει μπαλάντες. Προσωπικά, είμαι περισσότερο στην πρώτη κατηγορία και σχεδόν πάντα χρειάζονται μικροδιορθώσεις στο κούρδισμα κάθε φορά που πιάνω την κιθάρα στα χέρια μου...
Σχετικά με το πρόβλημά σου, θα έλεγα ότι οφείλεται στην καταπόνηση των χορδών μετά από τόσο καιρό πάνω στην κιθάρα. Υποψιάζομαι ότι με τις καινούριες χορδές θα είσαι εντάξει. Απλώς προσπάθησε αυτή τη φορά να εντοπίσεις το χρονικό σημείο που οι χορδές αρχίζουν να "χάνουν" ώστε να έχεις μία αίσθηση πότε πρέπει να κάνεις αλλαγή χορδών στο μέλλον, έστω και αν ένα συγκεκριμένο σετ χορδών δεν έχει εμφανίσει ιδιαίτερο πρόβλημα (μην περιμένεις, π.χ., να σπάσει μια χορδή για να κάνεις αλλαγή).