Δεν είναι κακό κάποιος να ακούει καλύτερα απο εμας...
Ούτε είναι κακό κάποιοι να μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα ένα μουσικό όργανο απο εμας...
μα ακριβώς...αυτούς ψάχνουμε για να βοηθήσουν και εμάς...αλλά εσύ θα στηριζόσουν σε μία αίσθηση 3ου και όχι σε μία (πιο) επιστημονική τεκμηρίωση?
Και όσα links ανέβηκαν σήμερα, δεν αποτελούν κάτι τέτοιο...
Εγω τώρα πλέον στηρίζομαι στην δική μου "αίσθηση" η οποία έχει αναπτυχθεί μέσα απο αρκετά χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο και αφού έχω παίξει με έναν μεγάλο αριθμό κιθάρων...
Το να πω όμως οτι αντιλαμβάνομαι τα πάντα περί κιθαριστικού ήχου θα ήταν τουλάχιστον τραγικό εκ μέρους μου...
Συνεπώς, κανένας δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν, ο καθένας είναι μόνος του σε αυτό το θέμα...
Γιατί το να είσαι σε θέση να ακούς καλά δεν είναι κάτι που διδάσκεται σαν την ιστορία στο γυμνάσιο.
Είναι μια συνεχής ατομική διαδικασία που εξελίσσεται μέσα στο χρόνο αναλογα πάντα με το πόσο πλούσιες ή φτωχότερες "ηχητικές παραστάσεις" βιώνει ο καθένας μας στους χώρους που κινείται...
Ένας πχ σχετικά νέος κιθαρίστας που ξεκίνησε να ασχολείται πριν 2-3 χρόνια, έχει παίξει μόνο με 4-5 όργανα χαμηλομεσαίου budget ή έχει έστω γρατζουνίσει μια ακριβή κιθάρα για ένα 5λεπτο κάπου στα πεταχτά, πως μπορεί να παρουσιάζει την άποψη του επι του θέματος ως την απόλυτη αλήθεια??!!
...ή κάποιος να δηλώνει οτι δεν υπάρχουν καθόλου διαφορές και όταν του δίνεις μια κιθάρα να παίξει να μην μπορεί να βγάλει ήχο?
Πως είναι σε θέση να ακούει λεπτομέρειες όταν δεν είναι καν σε θέση να ακούσει οτι ο τρόπος με τον οποίον τοποθετεί τα δάχτυλα του δεν παράγει "σωστό" ήχο??
Τα παραπάνω είναι δυστυχώς παραδείγματα τα οποία έχω βιώσει, δεν τα έβγαλα απο το μυαλό μου, κυκλοφορούν καθημερινά στα μουσικά φόρουμς...
Λέω λοιπόν αυτό που είπα και πιο πριν..(χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα)...
"Είναι καλό και συνετό για ένα τέτοιο θέμα να μην συμπεριφερόμαστε σαν να κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια."Το κλιπάκι σου πάντως δεν θα το σχολιάσω "ΞΑΝΑ" γιατί παλαιότερα, κάπου αλλού, ήμουν ο μόνος που είχε καταλάβει τί παίζει με δαύτο...
'Αντε, κατάλαβες και ποιός είμαι τώρα...