Γεια και χαρά σας φιλαράκια. Φαντάζομαι πως έχετε βαρεθεί ν' ακούτε τέτοιες ερωτήσεις και λογικό είναι, κάθε νέος να ρωτάει τί να πάρει. Απλά οι επιλογές είναι τόσο πολλές κι επειδή για πρώτη κιθάρα καλό είναι να πάρουμε κάτι που αξίζει τα χρήματά του, ρωτάμε τους γνώστες.
Νομίζω πως η ηλικία δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, πάντως είμαι 22 και τώρα αποφάσισα ν' ασχοληθώ με την ηλεκτρική κιθάρα. Αρκετά χρόνια ακούω metal και κάνω πολύ καλό air-guitar

, είπα απλά να μη μείνω εκεί. Ένας φίλος πήρε κι αυτός το πρώτο μπάσο του οπότε λέω κι εγώ να το τολμήσω με την κιθάρα.
Πρέπει να ξέρετε ότι από κιθάρες, έχω γρατσουνίσει λίγο την κλασική ενός φίλου, επομένως είμαι νέοπας όσο δεν πάει. Από μάρκες ξέρω απλά ότι οι Fender κι οι Ibanez είναι κορυφαίες. Τίποτα άλλο. Ούτε από μαγνήτες, ούτε από ενισχυτές...
Μ' ενδιαφέρει λοιπόν ν' αγοράσω ηλεκτρική κιθάρα κι ενισχυτή έως 400 ευρώ. Ας πάει 450 μαζί με διάφορα άλλα (τσάντα, καλώδια, ακουστικά κλπ). Περιμένω επομένως να μου πείτε γνώμες ,σίγουρα θα βρείτε τη χρυσή τομή. Φυσικά ο ήχος να προσανατολίζεται στο metal. Αν κάνουμε κάτι να το κάνουμε σωστά

Την Τρίτη το πρωί, θα κατέβω σε κάποια καταστήματα (μένω Θεσσαλονίκη) και θα τσεκάρω κάποιες κιθάρες και θα τους πώ τον περιορισμό μου. Ό,τι συνδυασμούς μου δώσουν, εννοείται πως θα τους αναφέρω. Το καλοκαίρι που θα πάω στο πατρικό μου, θα έχω όλο το χρόνο να το ψάξω περισσότερο, να δώ τιμές στο Ιντερνετ και φυσικά να συζητήσουμε περαιτέρω τα περί κιθάρας μου.
Μετά το 15αύγουστο που θα γυρίσω Θεσσαλονίκη, θα είμαι ελπίζω έτοιμος να κάνω την αγορά. Παίζει πολύ σοβαρά να την πάρω απ' το Thomann, εκτός αν αυτό που βρούμε δεν έχει μεγάλη απόκλιση τιμής από εδώ κατάστημα.
Αυτά προς το παρόν. Χίλια συγνώμη για το τετριμμένο της ερώτησης. Να έχετε ένα καλό βράδυ και περιμένω μ' αγωνία τις απαντήσεις σας.