Γενικα μετα απο πολυ ψαξιμο, οσο παω και τα κανω χειροτερα...
Ειχα αποφασισει μετα απο αρκετο ψαξιμο, να αγορασω μια SG Standard. Με την ενδιαμεση αγορα μιας φθηνης tele, ειδα πως η mapple ταστιερα οχι μονο μου αρεσει πιο πολυ αλλα με διευκολυνει στο παιξιμο μου. Οποτε, αρχισα να κοιταω κιθαρες με mapple ταστιερες... (μην πει κανεις για τις SG με mapple ταστιερες, πισσα και πουπουλα) Μιας και μου αρεσε η tele , ειπα να ψαξω σε tele μπας και βρω καποια που μου αρεσει. Βρηκα μια, το signature model του Ritchie Kotzen που ομολογουμενως ειναι πολυ καλη επιλογη θα λεγε καποιος, εν τελει ομως αποφασισα πως ο τοσο crunchy ηχος της tele γενικα δεν μου παει οποτε ηθελα κατι πιο ζεστο, οποτε ειπα να ψαξω σε strat, οχι απαραιτητα μονο fender. Κοιταξα μετα απο προτροπη φιλου τις Wolfgang, μετα θυμηθηκα πως κατι ειχα δει για τις καινουριες Charvel San Dimas, αλλα οι μεν πρωτες ειναι καπως περιεργες σχηματικα ενω οι δευτερες ειναι too heavy για αυτο που θελω να παιζω. Ψαχουλευοντας στο thomann βρηκα μια strat, Billy Corgan signature model αλλα με τους 3 DiMarzio ακουγεται σαν BC Rich (ισως υπερβαλλω λιγακι).
Περνωντας στην αντιπερα οχθη, χωρις να παραβλεπω την Jackson Adrian Smith Signature, ενας αλλος φιλος καμμενος κιθαριστας κι αυτος, προτεινε να ψαξω για κανενα EVH model, ειτε Charvel, ειτε Kramer αλλα παρα ειναι δυσευρετα... και πολυ ακριβα επισης.
Μετα απο πολυ ανακατεμα οσο αναφορα τους ηχους και το τι σκατα θελω, σκεφτηκα την λυση μιας Yngie Malmsteen Signature. Μου αρεσει ο ηχος της αλλα επειδη δεν την εχω πιασει στα χερακια μου, δεν μπορω να ξερω κατα ποσο θα μου αρεσει ή θσ επηρεασει τον τροπο παιξιματος μου η scalloped ταστιερα...
Ξερω πως ολες αυτες οι κιθαρες δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους, αλλα εχω αφιερωσει πολλες ανθρωποωρες ψαξιματος μιας και τις περισσοτερες φορες δεν εχω την δυνατοτητα ουτε το χρονο να τις δοκιμασω σε καποιο μαγαζι. Επισης να σημειωθει πως με την κιθαρα που, θα παρω, θα αγορασω παραλληλα και εναν Orange Rocker Combo.
Θα ηθελα την γνωμη σας οσο αναφορα την Yngwie Malmsteen stratocaster, και ειδικα απο οσους εχουν παιξει με αυτη την κιθαρα, η συμβολη σας θα ειναι παρα πολυ χρησιμη!
Thanx in advance