Η ME-70 είναι καινούργιο μοντέλο και δεν υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες και κριτικές στο διαδίκτυο. Πάντως σε μια πρόσφατη δοκιμή δεν μού φάνηκε τόσο καλή ηχητικά όσο η ΜΕ-50. Εκτός και αν τα αυτιά μου έχουν εξασκηθεί τόσο πολύ τα τελευταία 1-2 χρόνια...

Επιπλέον, δεν μού άρεσαν κάποιες διαφοροποιήσεις από την ME-50 όπως ο αριθμός των reverb (μονο 2 αντί για 4), οι επιλογές για τις χρονικές υποδιαιρέσεις του delay που ήταν περισσότερες και πιο συγκεκριμένες στην ΜΕ-50 και το compression που πλέον το βρίσκω πιο πολύπλοκο και δύσχρηστο.
Το Τone Modify της ΜΕ-50 μού είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις με την ευελιξία και την ευκολία χρήσης του, καθώς και λόγω του ότι ήταν κάτι το πιο ιδιόμορφο και διαφορετικό από άλλες πεταλιέρες. Υπήρχαν επιλογές διαφοροποίησης του ήχου όπως fat, mild, tight, επιλογές για ακουστικό ή hollowbody ήχο, καθώς και οι επιλογές presence και enhance οι οποίες έβρισκα ότι ήταν πολύ καλές στο να αναδεικνύουν μάλλον και να δίνουν όγκο και παρουσία στον τόνο του ενισχυτή χωρίς να τον χρωματίζουν. Στην ΜΕ-70 το Tone Modify έχει αντικατασταθεί από το Preamp section, το οποίο δίνει την εντύπωση ότι το μηχάνημα έχει διαφορετικές δυνατότητες για διαμόρφωση του ήχου λόγω των equalizer, αλλά πλέον έχει απλά κάποιες προσομοιώσεις όπως άλλα πολυεφφέ π.χ. Clean, Combo (Vox), Tweed (Fender), Stack (Marshall), Rectifier κλπ. Επιπλέον μετά διαπίστωσα ότι τα ΕQ δουλεύουν ξεχωριστά από τις επιλογές για προσομοίωση. Αυτό με μπέρδεψε κάπως και δεν κατάλαβα ποιός ήταν ο σκοπός μιας τέτοιας διάταξης, εκτός και αν έκανα εγώ λάθος ή μού διέφυγε κάτι στις ρυθμίσεις. Εν πάση περιπτώσει, είμαι βέβαιος ότι δεν θα δυσκολευτείς να πετύχεις μερικούς καλούς blues ήχους με τις υπάρχουσες προσομοιώσεις, οι οποίες πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν είναι καθόλου άσχημες και θα δώσουν μια καλή βάση για να φτιάξει κανείς τον ήχο που θέλει. Απλά η δική μου εντύπωση είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι από την ιδιαιτερότητα της ΜΕ-50 έχει χαθεί στην ΜΕ-70.
Κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της ΜΕ-70 που δεν είχε η ΜΕ-50 είναι το EZ tone, το οποίο δυστυχώς δεν μπόρεσα να εξερευνήσω επαρκώς, και το looper 38 δευτερολέπτων το οποίο αναμφισβήτητα θα είναι πολύ χρήσιμο. Γενικά πάντως έμεινα με την αίσθηση ότι η Boss έκανε ένα βήμα πίσω αντί για μπροστά με αυτό το μοντέλο. Ίσως σε αυτό να συνεβαλαν και κάποιες άλλες μικρολεπτομέρειες, όπως το μαύρο χρώμα (περίεργη επιλογή, φαντάζομαι ότι θα δυσκολεύει πολύ τη χρήση σε συνθήκες live ή γενικά με ανεπαρκή φωτισμό), η έλλειψη διακόπτη οn-off, κλπ. Με την εξαίρεση του looper, δεν μπορώ να δω πως δικαιολογείται η τιμή του που είναι αρκετά ακριβότερη (περίπου 50%) από την ΜΕ-50, την οποία θα προτιμούσα χωρίς συζήτηση. Πάντως θα με ενδιέφερε να ακούσω και τις γνώμες άλλων που την έχουν δοκιμάσει.