Ποιος φταίει ? Ποιος φταίει ? Αυτός εκεί ! Αυτός εκεί!!!! χχαχαχαχαχαχα
Παππού γούσταρα την άποψη σου περί μεταναστών, έριξα τρελό γέλιο! Αμάαααανν , οϊμέεεεεεέέε τι μας περιμένειιιιι!!!
Παππού και που να δεις ακριβώς δίπλα μας, πόσοι έχουνε όλες τις πολυτελείς ανέσεις, εκτός όμως των βασικών! Να έχει ο άλλος σπιταρώνα και να μην έχει φαγητό και θέρμανση!! Ωχ Αμάν! Τι τρέχει εδώ!?
Αυτό Indie που έφτιαξες ως άρθρο σήμερα, χωρίς να έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, το έχω αναφέρει σε πολλά άρθρα μου στο παρελθόν. Βλέπεις οι περισσότεροι όμως το αγνοούνε και μιλάνε περί παπατζολογίας. Και ομιλώ για την γνωστή πίτα, που ΕΝΑΣ τρώει δέκα κομμάτια και οι υπόλοιποι 10 το εντέκατο. Ψιλά γράμματα όμως σου λέει. Σάμπως μάγκα νομίζεις, αν κάνουμε όλοι οι Μικρούληδες οικονομία και περιορισμόν, θα χορτάσουνε οι πεινασμένοι ? Απλά θα πλουτίσουνε περισσότερο οι ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΔΕΣ. Το όλο πράγμα γίνεται μόνο με συνεργασία. Άμεση Συνεργασία. Δεν εννοώ χρόνικά, αλλά από χέρι σε χέρι.
Ήδη μάθαμε, ότι όσα δισεκατομύρια δίνονται παρακαλώ, για τους πεινασμένους, το 80% από αυτά καταλήγει σε ΤΣΕΠΕΣ και μόνο το 20% φτάνει σε αυτούς !!!
Ήδη μάθαμε στην ελλάδα ότι όσα υποσχέθηκε σε ανθρώπους που μείνανε στις στάχτες από Σεισμούς και Πυρκαγιές, μείνανε μέσα σε ΤΣΕΠΕΣ!!!
Τότε και κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας ή εφοπλιστής, δεν θυμάμαι και το όνομα του, βγήκε ο άνθρωπος και έδινε επιταγές χέρι με χέρι, για να μην του τα κλέψουνε λέει οι κρατικοί μηχανισμοί και δεν φτάσουνε ποτέ στο κόσμο.
Ποιος είναι λοιπόν ο μόνος τρόπος ? Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ. Βλέπω τούτον που πεινάει και τον βάζω στο σπίτι μου ή του δίνω χαρτζιλίκι.
Panos The Greek και πολύ σωστά τα λες!! Καταναλώνονται πολλά φράγκα σε διάφορες πολυτέλειες, ενώ ο διπλανός μας πεινάει. Σου λέει ναι καλά τα λες ρε φίλε, αλλά πως θα προχωρήσω εγώ το ταλέντο μου, να γίνω σούπερ κιθαρίστας ? ή τέλος πάντων, πως θα εξελιχθώ παρακαλώ πέραν του MEDIUM οποιουδήποτε Έργου αν δεν καταναλώσω χρήμα για να πάρω ότι τελευταίον υπάρχει, για να με δασκαλέψειν ο καλύτερος και τα λοιπά και τα λοιπά! Τι να το κάνω το Τσικουετσέντο αφού δεν ταξιδεύω όπως γουστάρω με μία άνετη Μερτσέντα. Και τέλος πάντων όλες οι πολυτέλειες, πέραν της απλότητας, ναι μεν εξελίσουν κάποια πράγματα, αλλά δεν λύνουν βασικά προβλήματα της πραγματικότητας όπως η πείνα. Δηλαδή γίνεται ρε φίλε να έχουμε PC, να ζούμε στο 2009 και ο κόσμος να πεινάει και να διψάει?
Δηλαδή κάποιοι πρέπει να κωλοβαράνε όλα αυτά τα χρόνια για να μην έχει βρεθεί λύση.
ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ?
Πως τόσα χρόνια δεν φτιάξανε έναν αγωγό νερού να έχουν νερό τουλάχιστο κάποιες περιοχές και τώρα μου φτιάχνουνε αγωγό Αερίου ?
Τέλος παππού, έαν μια λύση είναι να στερήσουμε την τροφή στους πεινασμένους θα πρέπει πρωτίστος να στερήσουμε τις πολυτέλειες στους Αχόρταγους και έαν μείνουνε πεινασμένοι και όσοι μείνουνε τους ξεπαστρεύουμε.
Γιατί τα ΜΜΕ δείχνουνε συνεχώς τους ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ και τους ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ και δεν μας πασάρουνε έτσι στη ΜΑΠΑ για 1 μήνα όλους αυτούς που πεινάνε

?
Η εκκλησία ? Άλλοι σαρδανάμπαλοι από εκεί!
Γιατί ρε μάγκα το κάθε 18 χρόνο φοράει πανάκριβα ρούχα, οδηγάει καλό αυτοκίνητο , πηγαίνει σούπερ διακοπές το καλοκαίρι και σχεδόν μέρα παρά μέρα είναι καφετέρια και CLUB ? Και την έχει ψωνίσει και με όλα αυτά. Δηλαδή αν σε δει να περνάς συντηριτικά σε λέει και μαλ**α.
Άσε που η ιδεολογία των γονιών είναι πως να κονομήσεις, πως να έχεις μια εύκολη ζωή με οποιοδήποτε τρόπο και να την πετύχεις και να είσαι παρτάκιας! Γιατί σου λέει όλοι έτσι είναι!
Εγώ ακόμη και που Διαλέγομαι με το περιβάλλον μου, ευχαριστημένος δεν είμαι από τις ιδέες τους. Συνέχεια τη πάρτυ τους και τη ζωούλα τους κοιτάνε και όχι ΚΑΙ τον συνάνθρωπό τους.
Εξακολουθώ να λέω, λίγοι είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, το μεγαλύτερο είδος που κυκλοφορεί είναι ΖΟΜΠΙ και μην τους πείτε ζώα, γιατί τα ζωάκια δεν φταίνε σε τίποτα.
Και αν ρωτήσετε τι κάνω εγώ για όλο αυτό ? Απλά ανοίγω διάλογο στους τριγύρω μου και ζω συντηρητικά. Τίποτα άλλο δεν έχω κάνει μέχρι τώρα.
Γιατί το επόμενο στάδιο, είναι να γίνω είτε μητέρα Τερέζα, είτε ΤσεγκεΒάρα είτε Ιησούς Χριστός.Ποιος έχει τα κότσια ? Εγώ προς το παρόν όχι.
Τουλάχιστον όμως ας έχουμε τα κότσια για κάποια βασικές αλλαγές στη ζωή μας, προς την καλυτέρευση ζωής των συνανθρώπων μας.