Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να "αγανακτεις" (τουλαχιστον το emoticon που εβαλες αυτο δειχνει). Στην πραγματικοτητα η συμβουλη που σου δωσαμε ειναι η καλυτερη δυνατη... Η χειροτερη θα ηταν να σου λεγαμε "φιλαρακι μην παρεις αλλη απο την ταδε, γιατι ειναι μακραν η καλυτερη και θα πιασουν τοπο τα χρηματα σου"... Μετα να την επαιρνες δινοντας ενα καρρο χρηματα και στο τελος να εβλεπες οτι δεν σου ταιριαζε... Πιστεψε με, οταν προκειται για μουσικα οργανα, το χειροτερο που μπορεις να κανεις ειναι να ακους γνωμες τριτων...
Παντως αν εξακολουθεις να θελεις οπωσδηποτε μια γνωμη, εγω θα σου ελεγα μην παρεις Gibson/Εpiphone... απλα πραγματα... Με τα ιδια χρηματα υπαρχουν πολυ καλυτερες κιθαρες απο αποψης playability αλλα και εμφανισης με τα ιδια χαρακτηριστικα (τυπου Les Paul δλδ) και με παρομοια αν οχι καλυτερη ποιοτητα... Απλα στην Gibson πληρωνεις και αρκετα για το... Gibson....
Εγω πχ θα προτιμουσα μια PRS SE, μια ESP/LTD Eclipse, Tokai, Hamer κτλ απο μια Gibson Epiphone... Ειχα στο παρελθον μια Gibson Les Paul USA standard και ενω δεν ηταν κακη κιθαρα, εμενα ποτε δεν μου εκανε τπτ... Καλη στην εμφανιση αλλα ολα τα αλλα ηταν μειον για μενα... Πολυ βαρια, χωρις contour (εκει που ακουμπαγε το μπρατσο μου οταν επαιζα με "εκοβε" η γωνια μιας και δεν εχει contours), αβολο μπρατσο σε σχεση με τον ανταγωνισμο, ακομα κι οι μαγνητες δεν μου αρεσαν (για να μην συζητησω οτι η ελλειψη τρεμολο για μενα ειναι σημαντικη). Οκ, χαιρομουν να την βλεπω αλλα μεχρι εκει... Την κρατησα ενα χρονο, επαιξα μαζι της καμια 10αρια φορες (ενω ολες τις αλλες φορες προτιμουσα να παιζω με μια fender HM strat made in Japan (!), ακομα και με μια παλια squier) και στο τελος την εσπρωξα χωρις δισταγμο και χωρις ποτε να το μετανιωσω...
Οποτε να η γνωμη μου... Μακρυα απο Les Paul, αλλα αν θες κατι σε τετοιο στυλ, παρε μια που να προσφερει οσα η Gibson + καλυτερο playability και value for money...
Νομιζω τωρα καταλαβαινεις ομως γιατι δεν ηθελα εγω τουλαχιστον να σου πω την γνωμη μου...
Τωρα αν εσυ εχεις φαει αρκετες ωρες με Les Paul και σε εχουν βολεψει, η γνωμη μου περισσεύει, οποτε το μονο που σου μενει να διαλεξεις ειναι ποια σου κανει κατι εμφανισιακα, γιατι απο κει και περα μην ψαχνεις για διαφορες... Ολες το ιδιο θα ακουγονται πανω κατω (εξαλλου τον ηχο τον κανει πρωτιστως ο παιχτης και μετα ο ενισχυτης και τελευταια η κιθαρα), ολες θα εχουν το ιδιο πανω κατω playabilty...