Ειδικα αφου θα πας να την παρεις απο μαγαζι εδω Ελλαδα, νομιζω οτι μπορεις να πας αφοβα για μια Squier. Ειναι γενικα πολυ καλες κιθαρες με πολυ καλο value for money και αν δεν σε ενοχλει που λεει στο Headstock Squier ειναι μια πολυ καλη λυση... Μην ανησυχεις τοσο για τα ξυλα... Ετσι κι αλλιως πιο πολυ ρολο στον ηχο παιζει ο τροπος κατασκευης (πχ bolt on κατασκευη με front routing και pickguard) και το hardware (πχ 3 μονοι μαγνητες, vintage type tremolo) παρα τα ξυλα αυτα καθαυτα. Παιζουν βεβαια ρολο και τα ξυλα, αλλα μην νομιζεις οτι θα δεις διαφορες ηχητικες αν παρεις μια με alder Γ' ποιοτητας σε σχεση με μια με Alder ΑΑΑΑΑΑ ποιοτητας... Μπορει να δεις διαφορες στο βαρος εκει, στα νερα και στην "ομορφια" του ξυλου, αλλα ηχητικα (οσον αφορα το ξυλο μονο και οχι μαγνητες κτλ) δεν θα δεις... Το μονο που μπορει να υπολειπεται μια squier σε σχεση με USA πχ, ειναι οτι θα εχει φθηνοτερο Hardware και ηλεκτρονικα και αναλογως το "κομματι" που θα πεσει στα χερια σου, να μην εχει καλο φινιρισμα κτλ (λογω οχι σοβαρου ελεγχου στην γραμμη παραγωγης, σε σχεση με την αντιστοιχη γραμμη παραγωγης USA). Αλλα αυτο το κομματι μπορεις να το εξαλειψεις μιας και δεν θα κανεις την αγορα μεσω net, αλλα πηγαινοντας ο ιδιος και ελεγχοντας ακριβως την κιθαρα που θα παρεις... Ετσι μπορεις να παιξεις με 4-5 squier και να επιλεξεις αυτη που κατα την γνωμη σου εχει το καλυτερο φινιρισμα, καλυτερα ταστα κτλ.
Οσο για τα υπολοιπα, hardware και ηλεκτρονικα δλδ, οτι και να παρεις, το πιο πιθανο ειναι οτι μετα απο λιγο καιρο θα θες να το customαρεις, (αλλοι μαγνητες πχ, καλυτερα saddles, καλυτερο nut, κλειδια, pickguard κτλ) για να την κανεις να εχει πιο "δικο σου υφος".
Πιστεψε με οι κιθαρες αξιζουν κι ας μην ειναι USA. Εγω πιστευω οτι αγοραζοντας μια τετοια κιθαρα και αλλαζοντας της καποια πραγματα, και με ενα καλο setup, αν κατσεις μετα και την συγκρινεις με καποια USA standard, θα δεις οτι το πιο πιθανο ειναι η δικια σου να ειναι πολυ καλυτερη. Στο λεω αυτο γιατι ημουν κατοχος Stratocaster Stevie Ray Vaughan signature USA μοντελου και μετα απο πολλες δοκιμες, διαπιστωσα οσα λεω πιο πανω... Τελικα την πουλησα και με λιγοτερα απο τα μισα χρηματα που πηρα, αγορασα μια μεταχειρισμενη MIM 70's reissue με ηδη αλλαγμενους μαγνητες (EMG DG set).
Η κιθαρα ειναι απιστευτη, σε μαστορα που την πηγα, μου ειπε οτι δεν περιμενε μια Mexico να εχει τοσο καλο λαιμο (πολυ καλυτερο απο πολλες USA). Τωρα το μονο που θα κανω ειναι να της αλλαξω tremolo (οχι γιατι εχει προβλημα αυτο που εχει ηδη, απλα το παλικαρι που την ειχε ιδρωνε υπερβολικα και εχει σκουριασει σε καποια σημεια το μεταλλο). Της αλλαξα και pickguard με ενα aftermarket warmoth και πραγματικα, οχι μονο δεν μου φαινεται κατωτερη απο το signature μοντελο που ειχα, αλλα μου φαινεται και κατα πολυ καλυτερη!
Παρε και μια φωτο της να σε φτιαξω!
http://img231.imageshack.us/my.php?image=picture001nn8.jpgΠαρε αφοβα και squier και MIM και φερτην στα μετρα σου, δεν θα το μετανιωσεις... Ειδικα αφου θα πας εσυ να την παρεις και θα την δεις και δοκιμασεις απο κοντα...