Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή DIY: BYOC Classic Phaser – με φωτογραφίες και πλήρη περιγραφή  (Αναγνώστηκε 74616 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συντονιστής
 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4478
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Όπως είχα γράψει και πρόσφατα, με έτρωγαν τα χέρια μου να φτιάξω κάποια πετάλια από kit που χρειάζομαι και έτσι παράγγειλα 2 DIY κιτς από τον Ευρωπαίο αντιπρόσωπο της BYOC, δύο πετάλια που ήθελα εδώ και καιρό, ένα Phaser και ένα Flanger.

Τα κιτ αυτά είναι εξαιρετικά καλοσχεδιασμένα, υπερέχουν σε σχεδιασμό, υλικά και ευελιξία από τα πετάλια στα οποία έχουν βασιστεί και επιπλέον ως ιδιο-κατασκευαζόμενα, είναι πολύ πιο οικονομικά από τα έτοιμα. Παράλληλα, με την προσοχή που βάζει κανείς στις δικές του κατασκευές, μπορούν να είναι πιο αξιόπιστα και προσεγμένα, έως επίσης και πολύ πιο όμορφα, χωρίς να υπολογίσουμε την προσωπική ικανοποίηση που παίρνει κανείς φτιάχνοντας τα, η οποία αγγίζει τα όρια του εθισμού!..

Κατωτέρω, περιγράφω για όσους ενδιαφέρονται, όλη την διαδικασία κατασκευής ενός BYOC Classic Phaser. Το Phaser αυτό είναι βασισμένο στο κλασσικό MXR Phase 90, όμως είναι επιπρόσθετα: πρώτον είναι True Bypass, δεύτερον εκτός του κλασσικού RATE έχει ένα επιπλέον ρυθμιστικό για το DEPTH που δεν υπάρχει στο original και τρίτον επιπλέον υποστηρίζει ταυτόχρονα Μπαταρία και Power Supply  9-18v χωρίς να απαιτείται η αφαίρεση της μπαταρίας.

Τέλος, στις απίθανα εκτενείς οδηγίες από site και στο forum της εταιρείας, για το ίδιο κιτ του BYOC Classic Phaser, για ακόμα πιο τρελούς «Modάκηδες», υπάρχουν προτάσεις με συγκεκριμένα κυκλώματα για την πρόσθεση 4άρων ακόμα MODS, για pot FEEDBACK, για pot ΜΙΧ και για διακόπτες 45/90 και για ήχο Vibe/Phase. Σχεδιάγραμμα και links από αυτά τα mods από το forum της BYOC παραθέτω στο τέλος.

Λίγα Links για να σας βάλω στην κουβέντα:
Ο κατασκευαστής των κιτ, BYOC που σημαίνει Build Your Own Clone
De Gier, ο Ευρωπαίος αντιπρόσωπος της BYOC
Το συγκεκριμένο πετάλι που κατασκευάζουμε, BYOC Classic Phaser
Οι αναλυτικές οδηγίες του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο πετάλι
Reviews από το Harmony Central για το συγκεκριμένο πετάλι

ΞΕΚΙΝΑΜΕ:
Το πετάλι στο κιτ, όπως το παρέλαβα από τον Ευρωπαίο αντιπρόσωπο:Τα περιεχόμενα του κιτ. Όλα όσα χρειάζεται κανείς για να φτιάξει το πετάλι, πλην των εργαλείων συγκόλλησης και των απαραίτητων για τον χρωματισμό του κουτιού:Τα υπόλοιπα εργαλεία που χρειάζονται και δεν περιέχονται στο κιτ: Κολλητήρι, Καλάι (καλής ποιότητας), πενσούλα κοπής, τσιμπίδα, τανάλια απογύμνωσης καλωδίων, και για τους προχωρημένης ηλικίας «ΠΟΥΡΟΚΕΡΣ» (δική μου λέξη!..) σαν και εμένα με πρεσβυωπία, γυαλιά, φώς και λάμπα μεγέθυνσης:Τα υπόλοιπα υλικά που χρειάζονται για την βαφή του αλουμινένιου κουτιού: Αστάρι αλουμινίου (γκρι), διαλυτικό ειδικό για αστάρι (προσοχή το αστάρι δεν διαλύεται σε νέφτι ή κοινό διαλυτικό, την πάτησα στην αρχή και δεν μπορούσα να καθαρίσω το πινέλο!.., όμως το ειδικό αυτό διαλυτικό κάνει και για τα χρώματα), τα βασικά χρώματα για μέταλλο, Άσπρο, Κόκκινο, Κίτρινο και Μπλε (από τα οποία, με ανάμιξη μπορούμε να φτιάξουμε όποιο άλλο χρώμα θέλουμε) και πινέλα.Με τις οδηγίες ανά χείρας, ξεκινάμε την προσαρμογή των υλικών πάνω στην πλακέτα και την σταδιακή συγκόλληση τους, όπως προτείνει ο κατασκευαστής, με την σειρά ύψους τους που εξέχουν από την πλακέτα, πρώτα δίοδοι, μετά αντιστάσεις, ολοκληρωμένα (op-amps) πυκνωτές, τρανζίστορ, κλπ.
Η αναγνώριση των τιμών των διαφόρων εξαρτημάτων είναι πολύ απλή, καθώς οι οδηγίες περιγράφουν όχι μόνο πως πχ διαβάζουμε τις τιμές με τα χρώματα στις αντιστάσεις, αλλά και για όσους βαριούνται να μαθαίνουν απ’ έξω χρώματα, περιγράφονται και κατευθείαν τα χρώματα κάθε εξαρτήματος. Έτσι είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος λάθος στην τοποθέτηση. (Μπορεί όμως κάποιος να κάνει μία αστοχία στην συγκόλληση, όπως πχ έκανα εγώ!..) Συγκολλούμε λίγα-λίγα, και στην συνέχεια κόβουμε τα περισσεύματα από τους ακροδέκτες από όλα τα εξαρτήματα μας.

 

Στην συνέχεια προσαρμόζουμε καλώδια στην πλακέτα, και προχωράμε στην σύνδεση της με τα βύσματα και τα ποτενσιόμετρα. Και πάλι οι οδηγίες είναι καταπληκτικά αναλυτικές.

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας! Δουλεύει το πράγμα? Ώρα να το συνδέσουμε με την κιθάρα, την μπαταρία και το ενισχυτή και να δούμε τι γίνεται.Ωραία, δουλεύει το Bypass, το κύκλωμα όμως? ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Δεν ακούγεται τίποτα!!.. Κάτι έχω κάνει λάθος.. δεν είναι στην τοποθέτηση των υλικών, την έκανα με προσοχή (και δεν περίσσεψε και τίποτα (!), καλό σημάδι) κάτι μάλλον στραβό έγινε στο κόλλημα, κάπου υπάρχει μία μικρή αστοχία, ένα μικρό βραχυκυκλωματάκι.. Ώρα για το εργαλειάκι της «ΑΠΟΛΑΘΩΣΗΣ!!!!..» (debugging!..) Αυτό είναι ένα εξαιρετικά απλό εργαλειάκι το οποίο έφτιαξα με βάση οδηγίες και πάλι από το site της BYOC. Αυτοί το λένε Signal Tester. Στην πραγματικότητα όπως φαίνεται και στις οδηγίες κατασκευής του  είναι ένας απλός πυκνωτής σε σειρά με ένα βύσμα κιθάρας. Εγώ το βάσισα σε ένα παλιό χαλασμένο δοκιμαστικό κατσαβίδι, απλά για να έχω κάτι μυτερό. Θα μπορούσε να έχει στο τέλος του και ένα απλό καρφί..Το βύσμα του Signal Tester μπαίνει στον ενισχυτή, το κροκοδειλάκι στην γείωση της μπαταρίας και με την ακίδα μπορούμε να ακουμπήσουμε όπου θέλουμε στο κύκλωμα και να «ακολουθήσουμε» το σήμα της κιθάρας, μέχρι όπου σταματάει, και εκεί θα είναι λογικά το πρόβλημα. Ο πυκνωτής κόβει οποιοδήποτε σταθερό voltage (DC) από το να πάει και να κάνει ζημιά στον ενισχυτή και επιτρέπει μόνο το εναλλασσόμενο voltage (ΑC), δηλαδή το σήμα της κιθάρας να περάσει και να ακουστεί.Μετά από ακριβώς 2 λεπτά δοκιμές, περιόρισα το «πρόβλημα» σε μία μικρή περιοχή της πλακέτας. Και να ο ΈΝΟΧΟΣ: Μία μικρή τριχοειδής γραμμούλα καλάι από το κόλλημα βραχυκύκλωσε δύο σημεία. Μία μικρή επέμβαση και λίγο ξύσιμο και....ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!.. To σήμα ακούγεται, και το Phaser Phaseάρει (!!!..) μία χαρά. Ρυθμίζω το μικρό pot πάνω στην πλακέτα (το οποίο ρυθμίζει το bias των JFETs) με προσοχή, και πολύ ακρόαση, μέχρι να πετύχω ακριβώς την χροιά του Phase effect που μου αρέσει περισσότερο!.. Να κάτι ακόμα που δεν σου δίνουν τα εργοστασιακά πετάλια..ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ >>>>

Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συντονιστής
 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4478
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
>>>>>> ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Έτσι, λίγο αργότερα, είμαι έτοιμος να βάλω το κύκλωμα στο κουτί, το οποίο έχει περαστεί πρώτα με αστάρι, για να πιάσει η μπογιά πάνω στο αλουμίνιο. Εάν κάνει ζάρες, το ξύνουμε λίγο με πολύ φίνο γυαλόχαρτο, μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι, χωρίς όμως να ξύσουμε όλο το πάχος από το αστάρι και να φανεί το αλουμίνιο. (μία βλακεία την οποία επίσης έκανα λάθος..) γιατί μετά θα πρέπει να το ξαναβάψουμε απαλά στα σημεία αυτά.. Πάνω στο κουτί, αφού στέγνωσε το αστάρι, έκανα με μολύβι λίγες γραμμές οδηγούς για το σχέδιο που είχα στο μυαλό μου.Τώρα το θέμα των χρωμάτων είναι αυστηρά προσωπικό. Εγώ πάντα έκανα κέφι το πορτοκαλί του original MXR Phase 90, αλλά ήθελα να βάλω και την δική μου νότα για κάτι πιο χαρούμενο και πολύχρωμο. Ανακάτεψα σε μικρά μπουκαλάκια τα χρώματα που είχα στο μυαλό μου, λίγο την φορά, μέχρι να μου αρέσουν, και μάρκαρα το χρώμα τους στο καπάκι.  Έτσι, (μετά από αρκετούς πειραματισμούς και λερωμένα χέρια και ρούχα..) κατέληξα στο εξής:Μετά, ένα βήμα αρκετά σημαντικό, για κάτι όπως αυτό το κουτί βαμμένο, για το οποίο κοπιάσαμε πολύ, και παράλληλα το οποίο είναι καταδικασμένο να το πατάμε, χρειάζεται απαραίτητα το: ΒΕΡΝΙΚΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ χρώματος, ειδικό για λαδομπογιές. Δύο τρία περάσματα με σπρέι, με λίγη αναμονή ανάμεσα, αρκούν για ένα στρώμα σκληρό και παράλληλα πολύ όμορφα γυαλιστερό που αναδεικνύει αλλά και προστατεύει την «δημιουργία» μας!..Εδώ όμως είχα μία ακόμα αστοχία!.. Το βερνίκι που αγόρασα, παρότι έγραφε ότι κάνει για λαδομπογιές, τελικά εννοούσε ότι έκανε μόνο για λαδομπογιές ζωγραφικής για καμβά!. Έτσι όταν το έκανα σπρέι πάνω στο πετάλι, το χρώμα αντέδρασε χημικά και έκανε ζάρες!. Στην αρχή ενοχλήθηκα πολύ, γιατί η λαδομπογιά ήταν ήδη γυαλιστερή και κατάλαβα ότι έκανα μεγάλη βλακεία. Μετά όμως που ηρέμησα και το κοίταξα καλύτερα, έκανε μία πατίνα με σχέδια ανάγλυφα, η οποία δεν ήταν τόσο κακή, μάλιστα μετά από λίγο μου φάνηκε αποδεκτή και προκειμένου να ξαναβάψω όλο το πετάλι από την αρχή, την κράτησα. Αργότερα, άρχισε και να μου αρέσει!!.. Οι απόψεις, δικές σας.. Εσείς πάντως, αν βάλετε βερνίκι, σιγουρευτείτε ότι έχετε το κατάλληλο για την λαδομπογιά/χρώμα που χρησιμοποιήσατε..

Προσαρμόζουμε τα υλικά μέσα στο πετάλι. Όλα τα εξαρτήματα (ποτενσιόμετρα και βύσματα) μπορούν να μπουν από μέσα από το κουτί προς τα έξω, (άρα μπορούν να είναι κολλημένα από πριν, και για το συγκεκριμένο πετάλι είναι δυνατόν να το δοκιμάσεις αν λειτουργεί σωστά πριν το βάλεις στο κουτί, όπως και κάναμε)Εξαίρεση αποτελεί το βύσμα εξωτερικής τροφοδοσίας, το οποίο πρέπει πρώτα να μπει στο κουτί από έξω, και μετά να κολληθεί!.. Αυτό είναι και το τελευταίο βήμα.Και να το τελικό αποτέλεσμα. Κάτι μοναδικό, πολύ λειτουργικό και προπάντων που το φτιάξαμε με τα χεράκια μας, πολύ ποθητό και αγαπητό, σαν την παλιά καλή σπανακόπιτα της μάνας μας!!.

Όπως υποσχέθηκα στην αρχή, παραθέτω ένα σχεδιάγραμμα, για να δείτε μέχρι που μπορεί να φτάσει η τρέλα/μανία/δημιουργικότητα των MODS. Το πλήρες κύκλωμα περιλαμβάνει mod για pot FEEDBACK, mod για pot ΜΙΧ και mod για διακόπτες 45/90 και για Vibe/Phase. Το κύκλωμα αυτό και η φωτογραφία είναι πνευματική ιδιοκτησία του BYOC forum.Αν επιχειρήσετε να κάνετε και όλα τα επιπλέον MODS, ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!...

(-Ρε, τώρα που τελείωσα, λές να κάνω και το Feedback mod?.. ή το  Vibe/Phase?.. Λες να αξίζει?  δεν ξέρω.. για να ψάξω στο YouTube για κανέναν άλλο τρελό που το έχει κάνει, να το ακούσω και θα δούμε!...)
BYOC ULTIMATE MODED: MXR Phase 90 Script-era clone with all the extras!


Αυτά από εμένα, προσπάθησα να μην ωραιοποιήσω την διαδικασία, αλλά να παραθέσω με ειλικρίνεια και τις διάφορες βλακείες/αστοχίες μου, αφ’ ενός μεν διότι κάθε τέτοιο project στην πραγματικότητα έχει κάποιες αστοχίες που είναι μέρος της διαδικασίας, αλλά και αφ’ ετέρου να περάσω το ξεκάθαρο μήνυμα αυτές να μην μας αποθαρρύνουν από το να προσπαθήσουμε, διότι με λίγη επιμονή και προσήλωση όλα ξεπερνιούνται, όλα φτιάχνονται και τελικά ανταμειβόμαστε φτάνοντας στον στόχο μας!..

Καλή επιτυχία σε ότι φτιάξετε και κυρίως καλή διασκέδαση, γιατί πιστέψτε με, αν το καταφέρετε μία φορά, μετά δεν θα ξεκολλάτε!
Ήδη τώρα δουλεύω το Flanger ενώ παράλληλα σκέφτομαι τι άλλο θα παραγγείλω για να φτιάξω!..
Όταν το τελειώσω θα postάρω και από το Flanger λίγες φωτογραφίες.
Με αγάπη για όλους τους φίλους στο forum,
Αδριανός

Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος BluesMe

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 433
 • Φύλο: Άντρας
 • Music is the universal language of mankind..
  • Προφίλ
Άψογο !! :) :)

Ευχαριστούμε πολύ για την περιγραφή και τις φωτογραφίες...

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 475
 • Φύλο: Άντρας
 • Where the Southern Cross meets the Yellow Dog
  • Προφίλ
Μπράβο,καλή δουλειά.
Πόσα πλήρωσες για μεταφορικά από το De Gier;
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συντονιστής
 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4478
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Πόσα πλήρωσες για μεταφορικά από το De Gier;
Μόνο 16,66 ευρώ για 2 κιτ. Δυστυχώς όμως αποστέλλουν με το Ολλανδικό ταχυδρομείο, το οποίο στην Ελλάδα εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ. Ως αποτέλεσμα, το πακέτο δεν παραδίδεται στο σπίτι αλλά φθάνει στο τοπικό σου κατάστημα ΕΛΤΑ από όπου πρέπει να το παραλάβεις εσύ. Η διαδικασία αυτή είχε αποτέλεσμα να παραλάβω τα κιτ πάνω από 3 εβδομάδες μετά την παραγγελία.

Edit: Μετά από συνεννόηση με τους πολύ φιλικούς ανθρώπους εκεί, αφού παρέλαβα τα αντικείμενα και μιλήσαμε σχετικά, με ενημέρωσαν ότι για την επόμενη παραγγελία μου θα χρησιμοποιήσουν ένα ταχύτερο μεταφορέα, με ελάχιστα παραπάνω χρήματα, συνολικά 20 ευρώ. Έχω ήδη targetάρει δύο ακόμα πετάλια που μου αρέσουν... από τον Σεπτέμβριο, μετά τις διακοπές!
« Τελευταία τροποποίηση: 06/08/09, 13:45 από adr1anos »
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Nikoubis

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 339
 • Φύλο: Άντρας
 • Annoying the neighbors since 2002.
  • Προφίλ
Προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου οτι δεν πιανουν τα χερια μου με το κολλητηρι μπας και τη γλιτωσω, γιατι δε ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ αυτη τη στιγμη αλλα πεταλια. Δε βοηθας καθολου... :P
Questionable Content, LFG, Darths & Droids και Erfworld. Η εικονα ειναι απο το τελευταιο.

Αποσυνδεδεμένος jim.ni

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 817
 • Φύλο: Άντρας
 • The Day That Never Comes
  • Προφίλ
 :up ωραίος, μπράβο!  (νομίζω το πάχος της μπογιάς την έκανε την ζημιά)
Εχω λαμπατο LePou.......  :run

Αποσυνδεδεμένος Alex_Under

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 551
 • Φύλο: Άντρας
 • Ενοχλώντας τους γείτονες από το 1997
  • Προφίλ
Εμένα από την άλλη η μπογιά μου άρεσε αρκετά. Σαν "πετρόκτιστο" είναι :P
Ιδιαίτερο. Όμορφο.
Περιμένουμε και audio clip.
Όσοι έχουν Ferrari ΔΕΝ οδηγούν σαν τον Σουμάχερ
Όσοι ξέρουν από προγραμματισμό ΔΕΝ θα αποκτήσουν τα λεφτά του Bill Gates
Όσοι έχουν ακριβές κιθάρες, ενισχυτές και εφέ ΔΕΝ παίζουν σαν τον Steve Vai
...
Πειράζει όμως που περνάμε καλά;

Αποσυνδεδεμένος zebric

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 167
 • Φύλο: Άντρας
 • if there's a hell we live in it...
  • Προφίλ
ΠΟΥΡΟΚΕΡΣ XAXAXAXAXAXXXAXAXAXAXA

Αποσυνδεδεμένος jim.ni

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 817
 • Φύλο: Άντρας
 • The Day That Never Comes
  • Προφίλ
Παράθεση
Μετά από ακριβώς 2 λεπτά δοκιμές, περιόρισα το «πρόβλημα» σε μία μικρή περιοχή της πλακέτας. Και να ο  ΈΝΟΧΟΣ: Μία μικρή τριχοειδής γραμμούλα καλάι από το κόλλημα βραχυκύκλωσε δύο σημεία. Μία μικρή επέμβαση και λίγο ξύσιμο και..
επειδή οι κολλήσεις σου είναι "κάπως"
« Τελευταία τροποποίηση: 06/08/09, 01:12 από jim.ni »
Εχω λαμπατο LePou.......  :run

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10386
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Εύγε adr1anos! Τα άρθρα σου είναι πάντα προσεγμένα, σε περιεχόμενο και εμφάνιση, και βέβαια χρήσιμα!

Για όποιον φοβάται να δοκιμάσει κάτι παρόμοιο, να πω να μην φοβάται... ιδίως όταν πρόκειται να κατασκευάσει κάτι από κιτ όπου όλα τα υλικά είναι διαλεγμένα και υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες.

Το δύσκολο θα ήταν να έχεις μόνο ένα σχέδιο και να ψάξεις μόνος για τα κατάλληλα υλικά και να φτιάξεις σχεδιάσεις/φτιάξεις τυπωμένη πλακέτα για να τα κολλήσεις, ή να τα κολλήσεις σε "προτρυπημένη" πλακέτα χρησιμοποιώντας καλωδιάκια για αγωγούς.

Αποσυνδεδεμένος faser

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2017
 • Φύλο: Άντρας
 • Life is too short for bad tone
  • Προφίλ
  • faser
Απλά respect :beer στον Adr1ano που έκατσε και έκανε μια τόσο αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας.. Καλορίζικο το phaser!

Αποσυνδεδεμένος Holyshock

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 149
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
φοβερο θεματακι και ακρως κατατοπιστικο και περιγραφικο!! ετσι ετσι να γεμιζουμε τετοιες ωραιες προσπαθειες να παιρνουμε ιδεες! ;D

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συντονιστής
 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4478
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Μετά από λίγο ελεύθερο χρόνο στις διακοπές, τελείωσα και το BYOC Flanger, το οποίο είναι καταπληκτικό!
Όπως υποσχέθηκα, παραθέτω μερικές φωτογραφίες, χωρίς πολλές περιγραφές, μιας και καλύψαμε το κατασκευαστικό θέμα την πρώτη φορά.
Λίγη περισσότερη εμπειρία με το βάψιμο, και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό:Περισσότερες λεπτομέριες για το συγκεκριμένο πετάλι στο site της BYOC: www.buildyourownclone.com

Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Adno

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 158
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Αδριανε μπραβο, πολυ ενδιαφερον ποστ!

Στο δευτερο πεταλι φανηκε περισσοτερο η καλλιτεχνικη σου ανησυχια :P

Φανταζομαι η χαρα θα ναι μεγαλη καθ' ολη τη διαρκεια της κατασκευης!

Καλη φαση!

ΥΓ: Περα απο αυτο το site εχεις βρει κανα αλλο να προτείνεις που να πουλαει παρομοια kit?
« Τελευταία τροποποίηση: 14/09/09, 16:50 από Adno »

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1912
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
καλα απιστευτος...εγω αν κανω κατι παρομοιο μαλλον θα βαλω φωτια στο τετραγωνο...οποτε θα πληρωνω σαν γιδι..
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συντονιστής
 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4478
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
καλα απιστευτος...εγω αν κανω κατι παρομοιο μαλλον θα βαλω φωτια στο τετραγωνο...οποτε θα πληρωνω σαν γιδι..


Όχι ρε συ, δεν είναι τίποτα!..
Όλα τα υλικά τα έχεις έτοιμα, με πολύ αναλυτικές οδηγίες, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μερικές κολλήσεις και γδύσιμο καλωδίων..
Εϊμαι σίγουρος ότι το γδύσιμο το κατέχεις ήδη (.. :up ΧΑΧΑ) οπότε μένει λίγο εξάσκηση στο κόλλημα, και ακριβώς εδώ έρχεται και το μικρό κιτάκι (το confidence booster) που σου στέλνουν δωρεάν για να αρχίσεις.
Εϊναι απλά ανάποδα από τις σχέσεις!.. Αντί πρώτα να κολλάς και μετά να γδύνεις  :girl, εδώ γδύνεις πρώτα και μετά κολλάς!!!!!.....  :idea  ΧΧΑΑΑΑΑ ΧΑΑΑΑΑΑΧΑ!...
Είναι πολύ απλοποιημένα, δεν είναι για ειδικούς.

ΥΓ: Περα απο αυτο το site εχεις βρει κανα αλλο να προτείνεις που να πουλαει παρομοια kit?


Ναι, υπάρχουν και τα http://www.muzique.com/ που έχουν τα πολύ καλά ΑΜΖ kits.
Επίσης:

Must Have DIY Sites
============================================================
BeavisAudio (http://www.beavisaudio.com/)
Officially Licensed Circuits (http://www.olcircuits.com/) Some great kits and great people to work with.
DIYGuitarist (http://www.diyguitarist.com/) These folks deserve billing next to Dano.
GEO Guitar Effects Oriented Web Page...(http://www.geofex.com/) this is an excellent site for the Noob as well as the seasoned veteran.
Mouser Electronic Parts...(http://mouser.com/) can be overwhelming, but they will send you a 1500 page catalog for free
PedalParts Pedal (http://www.pedalpartsplus.com/) board parts. Great service
Small Bear (http://www.smallbearelec.com/) Parts Great Selection
Headwize (http://headwize.com/projects/index.htm#discrete) A great resource site in many ways...as long as it deals with headphones.
BYOC (http://www.buildyourownclone.com/) Το γνωστό μας
Gallery (http://aronnelson.com/gallery/main.php?g2_page=1) This is phenomenal site with man electrical layouts

« Τελευταία τροποποίηση: 14/09/09, 22:01 από adr1anos »
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1912
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Για να πειραματιστει ενας αρχαριος οπως εγω ποια 8α ειναι τα εργαλεια που θα πρεπει να αγορασει?θα ηθελα να δοκιμασω αν δεν ειναι κατι πολυεξοδο..οταν λεω εργαλεια εννοω και κολλητηρια(η οπως τα λενε)..ενα βασικο κιτ+το πεταλι ποσο θα μου βγει???

Αχ adrianos νομιζω πως οι σχεσεις ειναι ακομα πιο δυσκολες..μακαρι να κολλουσες και να εγδυνες..παω να ακουσω anathema μελαγχολισα παλι(αυτο το γραφω μηπως το δει καμια +φορουμιτισα και ψαρωσει)
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1912
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
απαντω σε μενα...τι σκεφτομουν οταν εγραφα το προηγουμενο ποστ???ειδα μερικα βιντεακια και δεν μπορω ουτε το κουτι του ταχυδρομειου να ανοιξω..... ??? ???
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος Kli Klis

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 293
 • Φύλο: Άντρας
 • Σαλιγκάρια και Μπανάνες!!!
  • Προφίλ
  • The Derive-ational Arcade
Κατ' αρχάς, μπράβο για το αναλυτικότατο post, πωρώθηκα στο σημείο με τον "δοκιμαστή"! Μου χρειαζόταν κάτι τέτοιο οπότε χίλια ευχαριστώ που το βρήκες και το ανέβασες. Είναι πρακτικότατα αυτά τα kits και πολύ εύκολα στην κατασκευή! (zeromancer, χαλαρά!  :D  )

Προσωπικά, έχω ξεκινήσει να φτιάχνω πεταλάκια όχι όμως απο κιτ. Πολύ λιώσιμο, ατελείωτες ιδέες και προοπτικές. Και μπράβο στο τελείωμα της ζωγραφικής, δυστυχώς το χέρι μου δεν πιάνει ούτε λίγο σε αυτόν τον τομέα...
I found Wonderland but Alice wasn't there
The Derive-ational Arcade

Is all that we see or seem
But a dream within a dream?
~Edgar Allan Poe, "A Dream Within A Dream

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συντονιστής
 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4478
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Προσωπικά, έχω ξεκινήσει να φτιάχνω πεταλάκια όχι όμως απο κιτ. Πολύ λιώσιμο, ατελείωτες ιδέες και προοπτικές.


Αφού φτιάχνεις δικά σου κυκλώματα, να αναφέρω κάτι από τα φοιτητικά μου χρόνια στην Αγγλία που χρησιμοποιούσαμε κατά κόρρον, το BreadBoard

Αυτό σου γλυτώνει τρελλό χρόνο όταν κάνεις prototyping με δικά σου κυκλώματα ή έτοιμα σχέδια, καθώς δεν κολλάς τίποτα και αλλάζεις πολύ γρήγορα το κύκλωμα και τα εξαρτήματα, μέχρι να το βελτιστοποιήσεις και να σου ταιριάζει στις μετρήσεις και εν προκειμένω την ακουστική σου.
Εϊναι αυτό το είδος, μέ έτοιμες γραμμες τροφοδοσίας και χώρο στην μέση για ολοκληρωμένα όπως OpAmps κλπ:Ρϊξε μία ματιά στο πως δουλεύει:

http://www.kpsec.freeuk.com/breadb.htm


EDIT: Για την τροφοδοσία του, εφ'όσον μιλάμε για κυκλώματα για πετάλια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε adaptorάκι των 9volt DC που έχεις για πετάλια, όπως πχ. το 1spot, ή όποιο άλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: 15/09/09, 12:32 από adr1anos »
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Kli Klis

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 293
 • Φύλο: Άντρας
 • Σαλιγκάρια και Μπανάνες!!!
  • Προφίλ
  • The Derive-ational Arcade
Ευχαριστώ! Τα χω υπ' όψη μου εδώ και αρκετό καιρό, χρησιμοποιώ άλλωστε τέτοια σε μάθημα στο ΤΕΙ (Ηλεκτρονικός)...
Απλά ήθελα πρώτα να γινει μετακομιση και οταν τα βρουμε με το καινουριο σπιτι θα κατσω να το ψαξω, γιατι το χω ψιλοπαρατησει το θεμα εδω και μερικους μηνες...

Α, εδώ θέλω να ρωτήσω κάτι βασικό! Τι επιτέλους είναι τα OpAmps, και τι διαφορά έχει απο έναν απλό ενισχυτη? Γιατι παντου τα ακουω στα forums και ποτε δεν καταλαβα...
I found Wonderland but Alice wasn't there
The Derive-ational Arcade

Is all that we see or seem
But a dream within a dream?
~Edgar Allan Poe, "A Dream Within A Dream

Αποσυνδεδεμένος lunatic

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 37
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Με πολυ απλά λόγια...
opamps (τελεστικοί ενισχυτές στα ελληνικά :P): Μεγάλη ενισχυση τάσης (πχ σημα 100mV->10V) ΑΛΛΑ πάρα πολύ μικρό ρεύμα εξόδου (ελάχιστη ισχύς)

Ενισχυτές (γενικά...): Μεγάλη παροχή ρεύματος (ισχύος) σε φορτίο (πχ ηχείο).

Δηλαδή τα πρώτα ενισχύουν τάσεις (και αν το ψάξεις λίγο, θα δείς ότι μπορουν να "μορφοποιούν" και κυματομορφές αν φτιάξεις το κατάλληλο κύκλωμα γύρω τους) και χρησιμοποιούνται κατα κόρον στην επεξεργασία σήματος (εφεδακια, προενισχύσεις κλπ..), ενώ τα δεύτερα είναι το τελικό σταδιο όπου γίνεται δυνατή η παροχή ισχύος στο μεγάφωνο.

Νταξ, αυτο που λέμε ως κιθαρίστες "ενισχυτή" είναι ενα κουτί που περιέχει όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα, απλα από ηλεκτρονική άποψη αυτή ειναι η διαφορα ;)

Αποσυνδεδεμένος Adno

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 158
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Αδριανε μια ακομα ερωτηση,

με το ποστ σου μου κινησες την περιεργια και θα κατσω να ασχοληθω και γω με τη βοηθεια ενος φιλου ηλεκτρονικου, εχω βρει διαφορα schematics για fuzz και εχω ψηθει τρελα, η ερωτηση που θελω να κανω ειναι μηπως ξερεις που μπορω να βρω τα αδεια κουτια για να βαλω την πλακετα μεσα, η μηπως θα χρειαστει να κανω δικια μου πατεντα, γενικα οποιος ξερει η εχει καποια ιδεα ας απαντησει!

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συντονιστής
 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4478
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
αδεια κουτια για να βαλω την πλακετα μεσα


Εγώ παραγγέλνω από εδώ:  http://www.pedalpartsplus.com
Έχουν όλα τα μεγέθη για πετάλια, υπάρχουν απλά αλλά και ήδη τρυπημένα, και πρόσθετα οι τύποι κάνουν βάψιμο φούρνου επαγγελματικό κατά παραγγελία, με διάφορα χρώματα, σε πολύ χαμηλές τιμές. Πληρώνεις με Paypal (εγώ το προτιμώ) ή με πιστωτική.
Ρίξε μία ματιά:
http://www.pedalpartsplus.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=PPP&Category_Code=ENC
http://www.pedalpartsplus.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=PPP&Category_Code=DRI
http://www.pedalpartsplus.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=PPP&Category_Code=ENC125S
http://www.pedalpartsplus.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=PPP&Category_Code=ENC17P

Παράλληλα, έχουν ειξειδικευμένα υλικά και εξαρτήματα, διακόπτες, όλα αποκλειστικά για πετάλια.
Ότι μπορείς να χρειαστής, το έχουν.. εκτός από κάποια πολύ ψαγμένα ηλεκτρονικά.


Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
182 Απαντήσεις
57238 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 02/03/09, 01:48
από dhmhtrhs_xm
5 Απαντήσεις
3799 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30/12/06, 21:31
από ship_me_out!!!
1 Απαντήσεις
2291 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/03/09, 16:01
από mace
6 Απαντήσεις
3004 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30/04/09, 12:51
από Angel~Archo
26 Απαντήσεις
11031 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14/03/10, 01:02
από zeromancer
4 Απαντήσεις
2522 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10/07/09, 18:32
από Ibanezακιας
8 Απαντήσεις
5797 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17/09/09, 09:26
από adr1anos
phaser!!!

Ξεκίνησε από harrisxr650 Εφέ

4 Απαντήσεις
2144 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 05/11/10, 10:16
από RORY GALLAGHER
11 Απαντήσεις
4178 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26/02/11, 23:17
από adr1anos
5 Απαντήσεις
3143 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 02/12/11, 15:37
από adr1anos