Παρότι δεν είμαι φανατικός αυτού του είδους κιθαρών (είμαι φεντεράκιας και γενικότερα οπαδός τύπου strat κιθαρών), θα σου πρότεινα την PRS πιο πολύ για εργονομικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με τον τρόπο που εγώ παίζω και βλέπω τα πράγματα.
Ο επιλογέας της PRS βρίσκεται στην «κανονική» θέση, κάτω από το δεξί χέρι, ενώ στη L.P. πάνω αριστερά. Εμένα το δεύτερο δεν με εξυπηρετεί καθόλου, μιας και αρέσκομαι στο να αλλάζω αρκετές φορές μαγνήτη κατά τη διάρκεια ενός κομματιού αλλά και σόλου. Με μια L.P. θα δυσκολευόμουνα πολύ να το κάνω αυτό.
Μετά έρχονται τα πολλά ποτενσιόμετρα που έχει η L.P.: Ξεχωριστό volume & tone για κάθε μαγνήτη. Αυτό μας κάνει 4 ποτενσιόμετρα, που για μένα είναι πολλά και δύσχρηστα! Η PRS έχει ένα master volume & 1 master tone, πράμα που εμένα προσωπικά με βολεύει καλύτερα. Για να φανταστείς στις Fender μου που έχουν από δύο ποτενσιόμετρα για το tone, έχω «καταργήσει» το ένα και έχω αναγάγει το άλλο σε master tone!
Επίσης, κάτι που μπορεί και να είναι το σημαντικότερο, καμία Gibson δεν με έχει βολέψει στο χέρι από το 12ο τάστο και μετά, αλλά και πάλι, αυτό είναι τελείως προσωπικό…
Με λίγα λόγια, δεν θα αγόραζα ποτέ Gibson, παρά μόνο αν μου καθόταν κάνα τζόκερ και θα είχα λεφτά περίσσευμα, μόνο και μόνο για συλλεκτικούς λόγους! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ήχος των Gibson με αφήνει αδιάφορο, το αντίθετο μάλιστα.
Όσον αφορά τον ενισχυτή, δε μας λες και πόσα λεφτά διαθέτεις για αυτόν, μήπως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο?