Αποστολέας Θέμα: Eκλογές στις 4 Οκτωβρίου  (Αναγνώστηκε 76365 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
    • Picos Apicos & The Pina Coladas
Απ: Eκλογές στις 4 Οκτωβρίου
« Απάντηση #150 στις: 30/09/09, 02:36 »
Σε άλλα νέα από το απλώς λαϊκίστικο κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη.
http://news.ert.gr/local/localmapDet.asp?id=475452
Πραγματικά σοκαριστικό :o

Καλά δε σοκάρομαι...το τι φασισταριό έχει μαζευτεί εκεί δε λέγεται...άκου "επανάσταση"...
Picos Apicos & the Pina Coladas on the Web:

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #151 στις: 30/09/09, 02:47 »
Λοιπόν...Επειδή βλέπω ότι η άποψή μου έχει ξεσηκώσει κάποιες αντιδράσεις θα ήθελα να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα...Όποιος από τους φίλους αισθάνθηκε θιγμένος από αυτά που έγραψα γιατί είναι "αναμάρτητος", άψογος νομικά και πολιτικά (πολιτικά με την έννοια που δίνανε οι αρχαίοι) και ψηφίζει κόμματα και ανθρώπους του ίδιου ή αντίστοιχου ηθικού αναστήματος, τότε μπορεί κάλλιστα να πετάξει πρώτος τη πέτρα και εγώ ανακαλώ...Όμως, όπως λέει και ο φίλος faser  εγώ μιλάω για τον μέσο όρο τον οποίο τον ζω κάθε μέρα δίπλα μου και μέσα μου. Για αυτόν τον μέσο όρο μάλιστα δεν χρειάζομαι καμμιά στατιστική. Τον ξέρω 40 χρόνια τώρα και συμβιώνω μαζί του.
Επίσης θέλω να πω ότι όλα αυτά που γράφω δεν είναι καθόλου άσχετα με το θέμα, γιατί μιλάω καθαρά πολιτικά (πάλι με την έννοια των Κοινών) και λέω την άποψή μου για το πως αντιλαμβάνομαι και τις εκλογές , αλλά και την καθημερινότητα η οποία επηρεάζει και επηρεάζεται από αυτές.
35 χρόνια μεταπολίτευσης και καμμιά σημαντική πρόοδος δεν έχει συμβεί στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου, εκτός από την εδραίωση της Δημοκρατίας ως πολίτευμα. Οικονομικά , χάσαμε 20 χρόνια και απλά προσπαθούμε να ξαναφτάσουμε στο επίπεδο ζωής της δεκαετίας του 70 και δεν το'χουμε καταφέρει ακόμα. Στα Εθνικά θέματα το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι άλυτο. Το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας έχει ξεχαστεί και οι Τούρκοι κερδίζουν ολοένα έδαφος χρόνο με το χρόνο. Μέχρι που μας προκύψανε και Σκοπιανοί...
Στα εργασιακά θέματα έχει επέλθει μεσαίωνας. Μερική απασχόληση, ανασφάλιστη εργασία και η Επιθεώρηση εργασίας ένας οργανισμός φάντασμα που αφήνει τους εργαζόμενους στο έλεος της εργοδοσίας.
Η διαφθορά και το λάδωμα έχει γίνει "συνείδηση" και "θεσμός".
Στη Παιδεία ακόμα πανελλήνιες , ακόμα σχολεία-ντροπή, ακόμα μονοπώλιο κρατικών πανεπιστημίων για το κέφι κάποιων "συντρόφων"( Παγκόσμια πρωτοτυπία).
Τέλος καινούργια ζητήματα όπως η οικολογία. Η Πολεοδομία μας η πιο διεφθαρμένη υπηρεσία. Τα αυθαίρετα παντού (αλλά έχοντας νερό και ρεύμα) τα δάση καίγονται συνεχώς.
Αυτά και πολλά άλλα. Και ερωτώ κύριοι. Ποιοί κυβερνάνε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν είναι οι ίδιοι ακριβώς; Δεν είναι 21 χρόνια ΠΑ.ΣΟ.Κ, 14 χρόνια Ν.Δ ; Και αν τελικά αυτοί οι δύο ευθύνονται για όλα αυτά (όποια κι αν είναι η αναλογία της ευθύνης), εμείς που τους στηρίξαμε (πάλι το εμείς το βάζω σαν μέσο όρο) δεν είμαστε υπεύθυνοι; Και αν το πράξουμε για ακόμα μιά φορά , τι δικαιολογία θα βρούμε πάλι να "ησυχάσουμε" τη συνείδησή μας;
Και αν αυτοί είναι λαμόγια, ψεύτες και καταχραστές, εμείς γιατί θεωρούμε τον εαυτό μας κάτι διαφορετικό; Αφού το ξέρουμε πλέον. 35 χρόνια...Ούτε 1 ούτε 2...
Ο δικομματισμός όπως φαίνετε θα βγάλει πάλι 75-80%. Εγώ κρίνω πλέον ότι το 75-80% αυτού του λαού είτε είναι λαμόγια πλέον και οι ίδιοι , είτε καθυστερημένοι...Πάντα στα πλαίσια της πολιτικής κρίσης τους για να μην παρεξηγηθώ πάλι... Έτσι απλά. Αυτά είχα να πω και "καλό βόλι" τη Κυριακή.  
« Τελευταία τροποποίηση: 30/09/09, 04:02 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #152 στις: 30/09/09, 02:50 »
Σε άλλα νέα από το απλώς λαϊκίστικο κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη.
http://news.ert.gr/local/localmapDet.asp?id=475452
Πραγματικά σοκαριστικό :o

εδιτ:mac και ο 14χρονος αδερφός μου θα μπορούσε να καταλάβει την πλάκα του garvin
Δυστυχώς θα είχες χάσει και συ το χιούμορ σου αν ήσουνα σήμερα μαζί μου  όπου ο κουμπάρος μου προσπαθούσε να μου αναλύσει τον "σοσιαλιστικό προσανατολισμό" του " νέου ΠΑ.ΣΟ.Κ" και του Παπανδρέου... :P
Δεν μου έμεινε τρίχα στο κεφάλι...
« Τελευταία τροποποίηση: 30/09/09, 04:00 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Why should I sit and sigh...
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: 30/09/09, 02:54 »
 Ρε συ Κιρατζο γιατι τα πηρες στο κρανιο;; Πες μου τι κομμα εισαι να παρω πισω οσα ειπα για το κομμα σου! Οχι τιποτ'αλλο αλλα τοσο καιρο εδω μεσα σε σεβομαι... μη χαλασουμε τις καρδιες μας :) Αληθεια πιστευεις πως χρειαζεται να εμβαθυνω για να σε πεισω για την ορθοτητα των ... γενικοτητων μου;

Εσυ δε βλεπεις τι γινεται γυρω σου; Πρεπει να σου μιλησω με αποδειξεις για τα σκανδαλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Για τη Siemens, Για τον Κοσκωτα, Για τις υποκλοπες (επι Τομπρα αλλα και τις σημερινες); Για το Βατοπαιδι; Για το Χρηματιστηριο; Για τα εξοπλιστικα προγραμματα; Για τις κομματικες προσληψεις; Για τον Παυλιδη; Για το την Aegean;

Πρεπει να σου φερω αποδειξεις για την οικονομικη τους πολιτικη; Για τα 200 και πλεον δις ευρω ελλειμμα της χωρας; Για τις ληστειες των τραπεζων; Για τη μονοκρατορια των πολυεθνικων στη χωρα; Για τα καρτελ που πινουν το αιμα του παραγωγου και του καταναλωτη; Για τα 700 ευρω, με κοστος ζωης τα 1000; Για τις διαρκεις φοροεπιδρομες και την ελαστικοποιηση της εργασιας που δειχνουν οτι ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ;

Για την εξωτερικη τους πολιτικη; Με τον μεν Κωστακη να υπερηφανευεται για το φοβερο του VETO στο προθεμα της "Μακεδονιας"; Για το Γιωργακη με τα ζειμπεκικα στην Τουρκια; Με τα Ιμια και το "ευχαριστω τις Η.Π.Α (αυτο ηταν του Σημιτη);  Με τη δηλωση του (Γιωργακη) πως "προτιμα να παραχωρησει μερικα στρεμματα στους γειτονες και να βρει την ησυχια του"; Με τη μαμα του Γιωργακη που καποτε εφερε σε μαγαζι που εργαζομουν τις πιο πλουσιες συζυγους της Τουρκιας και εστελνε βουλευτη της ΝΔ (καλα διαβασατε) να μου ζητησει να παιξω τσιφτετελια για να τις ευχαριστησω και να "βοηθησω στην εξωτερικη μας πολιτικη"; Και μαλιστα μου θυμωσε οταν αρνηθηκα; Αυτο το τελευταιο δε χρειαζοταν να το ξερεις...

Εχω να αποδειξω κατι οσον αφορα στη μεταναστευτικη πολιτικη; Οταν και οι δυο μεγαλοι (αλλα και οι αριστεροι μικροι) καλωσοριζαν τους μεταναστες (οπως και ολοι αυτοι που τους εκμεταλλευονται), πολλους τους Ελληνοποιουσαν παρανομα ενω αλλους που εχουν γεννηθει εδω τους διωχνουν; Και οποιονδηποτε ανεφερε το θεμα τον ελεγαν "ακραιο" ενω μολις αυτος ο ακραιος ανεβασε ποσοστα στις ευρωεκλογες εγιναν ακραιοτεροι του; Και ολα αυτα πανω στις πλατες των μεταναστων και των Ελληνων;

Χρειαζεται να σου μιλησω για το ΣΥΡΙΖΑ; Με τον Τσιπρα να βγαζει ομιλια και τους κουκουλοφορους απο κατω με τα λοσταρια στο χερι να τον ακουν προσεκτικα; Μονο εγω το ειδα στη τηλεοραση; Με αυτα που ειπε ο Κοροβεσης και μετα τα πηρε πισω; Με τον Αλαβανο να προσπαθει να καπελωσει τον Τσιπρα ενω τωρα που εφυγε αδειασε και το κομμα απο.. ΠΑΣΟΚτζηδες; Με τον Αλαβανο παλι, να υπερψηφιζει για τα ιδιωτικα πανεπιστημια στην Ευρωπη και μετα να ερχεται στην Ελλαδα να δινει Ομηρικες μαχες εναντιον τους; Με τη ψηφο στο Μααστριχτ; Με τις ακροαριστερες οργανωσεις να υποστηριζονται φανερα απο το ΣΥΡΙΖΑ; Με τα παρακλαδια του να λυνουν και να δενουν μεσα στα πανεπιστημια (ιδιως τα μικρα της επαρχιας... τα μεγαλα ανηκουν στη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ) και να επιτιθενται με βια ακομα και στο ΚΚΕ; Εκει ομως δε φαινονται αμεσα οι ιδιοι... οι θυγατρικες λερωνουν τα χερια τους. Εμενα περιμενεις να τα ακουσεις ολα αυτα;

Να σου μιλησω για το ΚΚΕ; Που ειναι περηφανο για την 90χρονη ιστορια του; Με το Ζαχαριαδη (με το οπλο παρα ποδα) τον καπεταν-Μπαρουτα (οι χωροφυλακες στο Λιτοχωρο ειχαν μια πολυ...συντομη γνωριμια μαζι του) και το Βελουχιωτη (2 εκατομμυρια θα μας αφηνε και πολυ θα μας ηταν); Με τη τυφλη προσηλωση στο Σταλιν και ο'τι σημαινει αυτο; Με το να ακυρωνουν ετσιθελικα την ομιλια του Κουρτουα στη Θεσσαλονικη και μετα να μιλουν και για Δημοκρατια; Με το να σπανε τα σινεμα οπου τολμησαν να παιξουν το "Ελενη"; Θα μου πεις "μα καλα στο παρελθον κολλας;" Δε θα κολλουσα αν αυτες τις αποψεις και αυτους τους ανθρωπους δεν τα στηριζαν και σημερα με θερμη και αν ειχαν ζητησει μια συγγνωμη για τα πολλα δικα τους λαθη που εβλαψαν τη χωρα αλλα και το κομμουνιστικο κινημα (οχι οτι η Δεξια ζητησε ποτε συγγνωμη απο κανενα. Αλλα αυτοι ηταν οι... "νικητες"). Να σου μιλησω για το καταστατικο του κομματος που αναφερεται καθαρα σε  ενοπλη εξεγερση και βιαιη καταληψη της εξουσιας; Αλλο τροπο δεν εχουν; Να σου μιλησω για την πολιτικη τους που ζητα να φυγουμε απο την Ευρωπ. Ενωση αλλα θελουν να δεχθει τους μεταναστες; Για τους οποιους ζητα και δικαιωμα ψηφου!!! Που στα συνεδρια του απευθυνει παντα χαιρετισμο και το Κ.Κ.Μακεδονιας (η Κομμ. νεολαια "Μακεδονιας" ηταν και καλεσμενη στις Πρεσπες.. ); Και τολμανε να μιλουν για ¨Γεωγραφικο προσδιορισμο"; Λες και ο γεωγ. προσδιορισμος δεν ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ προσδιορισμος!!! Λες και τα νερα του ποταμου αποφασιζουν πως θελουν να λεγονται απο μονα τους!!! Που απαιτει 1400 ευρω βασικο μισθο χωρις να λεει τιποτα συγκεκριμμενο για το πως θα βρεθουν αυτα τα χρηματα; Και οταν τους ρωτας σου λενε: "Εχει ο Βαρδινογιαννης"!! Ο "Γερμανος" δεν εχει; Ο "Κοκκαλης" (ο γιος του Πετρου... Χαριλαε) δεν εχει; Η "Τυποεκδοτικη" δεν εχει;

Χρειαζεται να σου πω για το ΛΑΟΣ; Που δηλωνει πως ειναι Λαικο κομμα (χωρις διαχωρισμο σε αριστερα/κεντρο/δεξια) και μιλα για πολυκατοικιες; Που δηλωνει πως ειναι η ΝΔ "του γερου Καραμανλη και του Μητσοτακη": Για τον Καρατζαφ που πριν απο χρονια παρεφραζε σε ομιλια του το "εχω ενα ονειρο" του Μαρτιν Λουθερ Κινγκ και μιλουσε για "μεγαλη Ελλαδα" και για "το μαρμαρωμενο βασιλια που θα ξυπνησει"; Που τωρα αποποιειται τη Χρυση Αυγη ενω καλουσε τους Χρυσαυγιτες να πεταξουν τη σημαια της Χ.Α. και να πανε μαζι του; Και τωρα η ιδια η Χ.Α. του κανει πολεμο; Και μαλιστα απειλησε πως θα βγαλει στη δημοσιοτητα την ταυτοτητα του πρωην μελους της γι αυτο και αποσυρθηκε η υποψηφιοτητα του; Να μιλησω τη Εφη Σαρρη;;; (να γελασουμε και λιγο :P)

Να πουμε και για τους ΟΙΚ. ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ; Κανεις δε γνωριζει απο που στηριζονται διεθνως αυτοι; Κανεις δε ξερει για τις δηθεν περιβαλλοντικες οργανωσεις που τους στηριζουν και που ανηκουν στα ιδια καπιταλιστικα θηρια που καταστρεφουν το περιβαλλον; Μιλανε για εναλλακτικες πηγες ενεργειας (και καλα κανουν) αλλα ξεχνανε να μας πουν πως ολος ο τεραστιος ορυκτος πλουτος της χωρας (πετρελαια και οχι μονο) ειναι καβατζομενος απο τους χσρηματοδοτες τους; Και μιλανε για 100.000 "νεες πρασινες θεσεις εργασιας"; Απο που θα βγουν αυτες ρε αρχηγε; Με "stage" θα ειναι;  Αληθεια... τον Τρεμοπουλο και τις αποψεις του για τα Σκοπια δεν τις εχει δει/διαβασει/ακουσει κανεις; Μονο εγω ο οπαδος της γενικολογιας;;; Και βγαινουν και κανουν βολτα με τα ποδηλατακια και (χρυσο)γελακια για να μου αποδειξουν τι;;;

ΕΙδες Κιρατζο; Παλι με εκανες να πολυλογησω :P Εν παση περιπτωσει ομως ΑΥΤΟΥΣ εχουμε! Και τους εχουμε επειδη ΕΜΕΙΣ τους θελαμε. Και μιας και δε μπορουμε να τους διωξουμε ολους μαζι (ΟΧΙ.. δε θελω κανενα ΛΟΧΙΑ να με σωσει) μπορουμε να τους ανακατεψουμε. Οχι με χαμενη ψηφο σε ενα κομμα που δεν το ξερει ουτε αυτος που το ιδρυσε. Αλλα με μια ψηφο που θα ταρακουνησει τους "μεγαλους" και θα τους δειξει πως οι καρεκλες δεν κληρονομουνται και δεν πασαρονται αλλα και τους μικρους για να αναγκαστουν να παρουν επιτελους θεσεις υπευθυνες με αντικτυπο στους ιδιους θετικο η αρνητικο. Να φυγουν ομως απο τη λογικη του ¨μπορω να λεω ο'τι θελω μιας και δε θα χρειαστει ποτε να το κανω πραξη" ( Ανδρουλακη ειπες ωραια ατακα). Να κληθουν και αυτοι μεσα σε μια πολυκομματικη -αν ειναι δυνατον- κυβερνηση να παρουν στο μετρο που τους αναλογει αποφασεις. Να δουμε τι ψαρια πιανουν! Εμεις ως λαος τι εχουμε να χασουμε; Υπαρχει και πιο κατω για εμας και απο αυτο το πιο κατω θα μας σωσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Αν πω οτι δεν το πιστευω, θα με χειροκροτησουν μονο τα 13χρονα;

Αυτα τα ...ολιγα! Οποιος καταφερε και τα διαβασε ολα ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!

Υ.Γ. (εχω κι απ'αυτο :P) Φιλε Κιρατζο δε σε εχω για κομματοσκυλο ουτε θεωρω πως μου επετεθησαν οι προηγουμενοι. Μαλλον σε μελλοντικες επιθεσεις πραγματικων κομματοσκυλων αναφερομουν. Αν παλι εισαι... λυπαμαι πολυ...
The most important second of our lives is the last one...

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: 30/09/09, 03:13 »

Στο τελος θα χαθουμε στις προσωπικες μονομαχιες και θα αναγκαστω να απειλω με το μικρο ατσαλινο αφρικανικο μαχαιρι μου. Επισης ας σταματησουν ορισμενοι μιζεροι να λενε οτι δε θα αλλαξει τιποτα. Μετρήστε αντιστροφα τις μερες για το σοσιαλισμό,ρε σκυλια.
Τον ποιόν;;;; ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Sorry δεν κρατιέμαι μ'έχει πιάσει νευρικό γέλιο...Να'σαι καλά ρε Garvin χρόνια είχα να γελάσω έτσι!!!

μα για να γελασεις το ειπα!  8)

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: 30/09/09, 11:55 »
Αγαπητέ μου faser, όταν θα μιλήσουμε κοινωνιολογικά τότε θα στηριχθούμε σε έρευνες, σε στατιστικές σημαντικότητες και όχι βεβαιότητες και θα το κάνουμε με ανθρώπους που γνωρίζουν τα όρια αυτών των παραμέτρων και εννοιών.
Όταν μιλάμε με ευρύ κοινό θα χρησιμοποιήσουμε την καθομιλουμένη, η οποία δεν χρησιμοποιεί την γενικότητα ούτε τον μέσο όρο, αλλά συγκεκριμενοποιεί εάν είμαστε θαραλλέοι, αλλιώς ας φορέσουμε το σάβανό μας και ας πάμε από τώρα στον τάφο μας.

Και αυτό γιατί? Διότι όταν ο ευσυνείδητος υπάλληλος, όπως ο βραζίλης για παράδειγμα, που κρατά με την αξία του μια θέση και δεν είναι λαμόγιο και βρυκόλακας, ακούσει αυτήν την γενικευμένη απαξίωση θα σκεφτεί με το δίκιο του: "δε γ**ιόνται όλοι ρε πού**η, που θα καθήσω εγώ να βγάλω το φίδι απ' την τρύπα και να μην παίρνω ούτε καν ηθική δικαίωση...". Δεν θα το σκεφτεί? Και πόσοι υπάλληλοι είναι σαν τον Βραζίλη? Ένας και δύο νομίζετε? Οι περισσότεροι είναι. Αλλά με αυτά που ακούγονται δεν θα μείνει κανένας!

Και για τον Χοληδόχο επίσης που ακούει να του λένε ανερυθρίαστα ότι είναι κλέφτης, ενώ αυτός σκέφτεται ο κακομοίρης αν θα μπορέσει να αναθρέψει το παιδί του με τιμιότητα και αρχές. Πόσοι σαν τον Χοληδόχο υπάρχουν γύρω μας? Ένας και δύο?

Αλλά όπως είχαμε πει κάποτε, ο καθένας μας όταν σηκώνει το κεφάλι του ψηλά βλέπει το περιβάλλον στο οποίο ανήκει. Ή αλλιώς :"πες μου την γνώμη σου για τον κόσμο να σου πω ποιος είσαι" 

Όποιος από τους φίλους αισθάνθηκε θιγμένος από αυτά που έγραψα γιατί είναι "αναμάρτητος", άψογος νομικά και πολιτικά (πολιτικά με την έννοια που δίνανε οι αρχαίοι) και ψηφίζει κόμματα και ανθρώπους του ίδιου ή αντίστοιχου ηθικού αναστήματος, τότε μπορεί κάλλιστα να πετάξει πρώτος τη πέτρα και εγώ ανακαλώ...Όμως, όπως λέει και ο φίλος faser  εγώ μιλάω για τον μέσο όρο τον οποίο τον ζω κάθε μέρα δίπλα μου και μέσα μου. Για αυτόν τον μέσο όρο μάλιστα δεν χρειάζομαι καμμιά στατιστική.

Τι είναι το όμοιο ηθικό ανάστημα, Μακ? Δεν ξεχνώ ότι όταν κάποτε ρώτησα για το τι είναι ηθικό, όλοι είπαν ότι το ηθικό είναι υποκειμενική έννοια. Άλλη για τον καθένα.Τώρα τι έγινε? Μόνο στις εκλογές αποκτά η ηθική καθολική ενιαία σημασία?

Άσχετα απ' αυτό η Ελληνική Πολιτεία έχει πρωτοεισάγει παγκοσμίως το σύστημα της ημιεφαρμογής των νόμων. Και αυτό ισχύει για όλους. Είναι τουτέστιν ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα. Σκεφτείτε ως Έλληνες. Μην προσπαθείτε να εισάγετε Αγγλοσαξωνικές πρακτικές στο Ελληνικό σύστημα. Δεν ταιριάζουν.

Vaiking, είπες:
"Οχι με χαμενη ψηφο σε ενα κομμα που δεν το ξερει ουτε αυτος που το ιδρυσε. Αλλα με μια ψηφο που θα ταρακουνησει τους "μεγαλους" και θα τους δειξει πως οι καρεκλες δεν κληρονομουνται και δεν πασαρονται"

Βρε παιδάκι μου επιτέλους!!!! Πες μας ποιο είναι αυτό το κόμμα?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: 30/09/09, 12:19 »
 Πρεπει οπωσδηποτε να σου βρω ενα κομμα να ψηφισεις βρε papou; Ψηφισε ενα απο τα μικρα (για να αποδυναμωθει κι αλλο ο δικομματισμος) με καποια δυνατοτητα κοινοβουλευτικης παρουσιας (4 εχουμε). Οποιο σε εκφραζει καπως η θεωρεις οτι ειναι λιγοτερεο χαλια απο τα υπολοιπα. Απλα ψηφισε αν θες με το σκεπτικο που ανεφερα πιο πριν... αν πιστευεις πως εχει καποια βαση. Αν παλι πιστευεις (λεω ΑΝ) πως εχω φαει τα δαχτυλα μου για να γραφω γενικολογες ανοησιες τοτε ψηφισε ο'τι εσυ θες.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #157 στις: 30/09/09, 12:22 »
papous, αν συνεχίσουμε να μιλάμε για το τι κάνουμε εγώ, εσύ και τα μέλη ενός μικρού (αναλογικά) forum, και με βάση αυτές τις πληροφορίες εξάγουμε συμπεράσματα για το κόσμο που ζούμε, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε από άσχετοι μέχρι λαϊκιστές..

Τώρα όσον αφορά αυτό που είπες για το μιμητισμό και τον ωχαδερφισμό.. Υπάρχουν 2 οπτικές να δει κάποιος τα συγκεκριμένα παραδείγματα που αναφέρεις.. Η εκδοχή που αναφέρεις είναι η μία πλευρά του νομίσματος.. Η άλλη πλευρά λέει ότι όταν κάποιος βλέπει τα πάντα γύρω του να καταρρέουν και αν υποθέσουμε ότι έχει έστω και λίγη συνείδηση μέσα του, θα προτιμήσει να πάει κόντρα στο ρεύμα μπας και αντί να μοιάσει στους άλλους, οι άλλοι μοιάσουν σε αυτόν.. Πως θα το καταφέρει αυτό; Όχι βέβαια με το να τραβάει τα αυτιά σε όσους βλέπει στη καθημερινότητα του να παραβαίνουν, αλλά πρώτον, να συνεχίσει να είναι ανιδιοτελής και δίκαιος και δεύτερον, να περάσει αυτές τις ιδέες στα παιδιά του.. Από τη παιδεία ξεκινούν τα πάντα, το έχουμε πει και είναι πασίμφανές.. Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι στην Ελλάδα όλο το κακό είναι 10 λαμόγια-επιχειρηματίες και 300 βουλευτές είναι δικό του θέμα, αλλά πατώντας πάνω σε τέτοια επιχειρήματα αποφεύγουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας..

Το τελευταίο "γνωμικό" σου, θα κάνω πως δεν το διάβασα για προφανείς λόγους.. Είναι πάντως άξιο θαυμασμού το πως καταφέρνεις μέσα σε ένα post να πετάς μια σπόντα και να τινάζεις όλο το - τις περισσότερες φορές ορθό - περιεχόμενο του στον αέρα.. ::)

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: 30/09/09, 12:32 »
Μετα απο 7 σελιδες του topic, πειτε μου ειλικρινα, τι συμπερασματα εχετε βγαλει?

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #159 στις: 30/09/09, 12:53 »
ότι έχουμε εκλογές στις 4 οκτωβρίου
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: 30/09/09, 13:06 »
Μετα απο 7 σελιδες του topic, πειτε μου ειλικρινα, τι συμπερασματα εχετε βγαλει?

Ότι δεν είμαι μόνος οταν σκέφτομαι ότι η μόνη ρεαλιστική λύση μπας και αλλάξει κάτι είναι αυτή:

Ψηφισε ενα απο τα μικρα (για να αποδυναμωθει κι αλλο ο δικομματισμος) με καποια δυνατοτητα κοινοβουλευτικης παρουσιας (4 εχουμε).

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #161 στις: 30/09/09, 13:08 »
Ρεαλιστικη λυση ειναι να απολυθουν ολοι οσοι πολιτευονται πανω στον ελληνικο λαο τοσα χρονια.

...η αλλη λυση ειναι να ψηφισουμε Βεργη..Κατι ξερει που προτεινει γυμνισμο στα σχολεια :D
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: 30/09/09, 13:11 »
Εγω νομιζω πως τιποτα δεν προκειται να αλλαξει, οχι γιατι δε μπορει, αλλα γιατι εμεις οι ιδιοι (κ μιλαω για το συνολο του ελληνικου λαου) δε θελουμε να αλλαξει...οταν μαζευεται τοσος κοσμος στις συγκεντρωσεις, τοτε τι να πεις; Οταν πας να ακουσεις τα ψεμματα που θα σου πει αυτος που τοσα χρονια σε παταει κατω ειναι σα να λες "εδω ειμαι, σκιστε με κι αλλο" (sorry κιολας, αλλα ετσι ειναι)!

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: 30/09/09, 13:17 »
Ρεαλιστικη λυση ειναι να απολυθουν ολοι οσοι πολιτευονται πανω στον ελληνικο λαο τοσα χρονια.

Πώς θα γίνει αυτό;

Εγω νομιζω πως τιποτα δεν προκειται να αλλαξει, οχι γιατι δε μπορει, αλλα γιατι εμεις οι ιδιοι (κ μιλαω για το συνολο του ελληνικου λαου) δε θελουμε να αλλαξει...οταν μαζευεται τοσος κοσμος στις συγκεντρωσεις, τοτε τι να πεις; Οταν πας να ακουσεις τα ψεμματα που θα σου πει αυτος που τοσα χρονια σε παταει κατω ειναι σα να λες "εδω ειμαι, σκιστε με κι αλλο" (sorry κιολας, αλλα ετσι ειναι)!

Κάνεις λάθος. Αν παρατηρήσεις τον κόσμο που πάει στις συγκεντρώσεις, όχι από την τηλεόραση (όπου η σκηνοθεσία τις κάνει να φαίνονται "λαοθάλασσες") αλλά από κοντά, θα δεις ότι ο κόσμος που πάει είναι λιγότερος όχι μόνο από την εποχή Αντρέα-Μητσοτάκη (αυτό εννοείται) αλλά ακόμη και από την εποχή Σημίτη. Έχει κουραστεί ο κόσμος από αυτά, έχουν ήδη αλλάξει τα πράγματα.

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος GermanRock

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Πλεον Μεταπτυχιακοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: 30/09/09, 13:24 »
Αφου ειδα τι καναν κ στη Γερμανια τωρα με τις εκλογες, σηκωνω τα χερια ψηλα οριστικως...Ηταν που ηταν χαλια τα πραγματα, τωρα εχουμε συγκυβερνηση δεξια με ακροδεξια-τελεια! Αντε κ NPD (νεοναζιστικο κομμα) την αλλη φορα ρε παιδια! :wall

Τι να πω... Λες εδω να εχουμε Κωστακη με Καρατζαφερη? :down

Οχι πως θα χειροτερεψουν κ πολυ τα πραγματα δλδ, εχουμε εξαντλησει τα ορια...
I can't sleep alone anymore Need someone here with me,All I ever wanted and more My dreams are fighting for ...Never Ending Nightmare,Always there instead of you...MSG

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: 30/09/09, 13:27 »
Φιλτατε themo, διαφωνω μαζι σου...μπορει να εχει μειωθει, αλλα παραμενει αρκετος και επειδη ειδα προσφατα στη Σπαρτη την ομιλια του Μειμαρακη, μπορω να σου πω οτι ειχε κατεβει κοσμος απο χωρια γι' αυτο και μονο το λογο...ειμαστε ακομα πισω...οσο για την αποψη σου, να ψηφισουμε μικροτερα κομματα, δε με βρισκει συμφωνο απο τη στιγμη που θα γινει μονο και μονο για να πεσει ο δικομματισμος

@German Rock: Οι ιδεολογιες εχουν παει βολτα...τι ακροαριστερες, ακροδεξιες και αμυντικα χαφ του κεντρικου αξονα...οι πολυεθνικες κυβερνανε πλεον...
« Τελευταία τροποποίηση: 30/09/09, 14:19 από _KAMELOT_ »

Αποσυνδεδεμένος GermanRock

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Πλεον Μεταπτυχιακοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: 30/09/09, 13:39 »

@German Rock: Οι ιδεολογιες εχουν παει βολτα...τι ακροαριστερες, ακροδεξιες και αμυντικα χαφ του κεντρικου αξονα...οι πολυεθνικες κυβερνανε πλεον...

Αυτο ακριβως...
I can't sleep alone anymore Need someone here with me,All I ever wanted and more My dreams are fighting for ...Never Ending Nightmare,Always there instead of you...MSG

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: 30/09/09, 13:40 »
Έτσι μπράβο Vaiking, γίνε σαφής! Όπως είδες με την ασάφειά σου παρεξηγήσαμε τα λεγόμενά σου. Και εννοείται ότι δεν περιμένω να μου πεις τι να ψηφίσω αλλά ούτε κι εγώ θα προτείνω σε κανέναν!

Faser, δεν πέταξα καμμιά σπόντα, νομίζω πως είμαι απολύτως σαφής.
Όσον αφορά την κριτική που λες, ευθεία και συγκεκριμένη κριτική δεν είναι το να πετάμε κατηγορίες ο ένας για τον άλλον, όπως και στην πραγματικότητα κάνουμε όταν γενικεύουμε, αλλά το να λέμε συγκεκριμένα: "ο κ. Γραψαρχίδης στην υπηρεσία τάδε είναι καθίκι διότι δεν προχωρά το θέμα μου για τους εξής παράνομους λόγους" ή "η κα Παλαιοαρπάχτρα στην τάδε υπηρεσία κάνει τα στραβά μάτια σε παράνομες δραστηριότητες", ή "ο γιατρός Ξεφτίλας στο τάδε νοσοκομείο μου ζήτησε φακελάκι για να κάνει στον πατέρα μου εγχείρηση καρκίνου παχέως εντέρου" και τότε να δεις πως θα άλλαξουν και ο κ Γραψαρχίδης και η κα Παλαιοαρπάχτρα και ο γιατρός Ξεφτίλας και πως θα το ευχαριστηθούν και οι συνάδελφοί τους οι οποίοι έχουν κι αυτοί προβλήματα μαζί τους.

Εν τω μεταξύ η αρχαία Ελλάδα δεν εισήγαγε μόνο την Δημοκρατία αλλά και την ημιεφαρμογή των νόμων. Με την έννοια ότι η εφαρμογή του νόμου δεν ελεγχόταν από καμμία υπηρεσία αλλά από τους ίδιους τους πολίτες. Τον Σωκράτη πχ δεν τον παρέπεμψε καμμιά αστυνομία σε δίκη και καταδίκη αλλά δύο πολίτες.
Αυτή η παράδοση έχει μείνει στο πετσί των Ελλήνων, πιθανόν να μην τους πηγαίνει και κάτι άλλο. Οπότε σκεφτείτε τι θέλετε ν' αλλάξετε? Την παράδοση? Καλύτερα όμως να σκεφτείτε τρόπους που να συνάδουν με την παράδοση, μην είστε απόλυτοι και μονολιθικοί.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: 30/09/09, 13:49 »

Αυτο ακριβως βλεπω και εγω σε καθε συγκεντρωση και αναρωτιεμαι... Πολυ σωστος!  ;)

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: 30/09/09, 14:06 »
Φιλτατε themo, διαφωνω μαζι σου...μπορει να εχει μειωθει, αλλα παραμενει αρκετος και επειδη ειδα προσφατα στη Σπαρτη την ομιλια του Μειμαρακη, μπορω να σου πω οτι ειχε κατεβει κοσμος απο χωρια γι' αυτο και μονο το λογο...ειμαστε ακομα πισω...

Το ότι τα κόμματα προσφέρουν δωρεάν εκδρομές με πούλμαν από τα χωριά στις πρωτεύουσες των νομών και π.χ. από όλη τη Μακεδονία για τη Θεσσαλονίκη είναι γνωστό. Αυτό συμβαίνει επειδή φοβούνται ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι των πόλεων δεν πάνε πλέον στις συγκεντρώσεις  :).
Με κάθε επιφύλαξη για το τι συμβαίνει σε μικρότερες πόλεις, πάρε το παράδειγμα της ομιλίας του Γιώργου στη Θεσσαλονίκη: Φαινόταν καθαρά και από την τηλεόραση ότι ο κόσμος έφτανε το πολύ μέχρι την Τσιμισκή. Το 2000, επί Σημίτη, έφτανε ως την Εγνατία, ενώ διάφοροι τρελοί είχαν σκάσει με...βάρκες από τη θάλασσα, πίσω από τη σκηνή. Δε συγκρίνεται.

οσο για την αποψη σου, να ψηφισουμε μικροτερα κομματα, δε με βρισκει συμφωνω απο τη στιγμη που θα γινει μονο και μονο για να πεσει ο δικομματισμος

Έχεις κάποια άλλη ρεαλιστική πρόταση; Αποχή, λευκό, άκυρο και "πολύ μικρά" (εξωκοινοβουλευτικά) κόμματα αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη διαιώνιση της ίδιας κατάστασης. Εκτός αν είσαι υπέρ του δικομματισμού, οπότε πάσο.

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: 30/09/09, 14:19 »
Δεν ειμαι υπερ του δικομματισμου ρε συ, αλλα δεν προκειται να ψηφισω καποιον που δε με εκφραζει, απλα και μονο για να μειωσω τα ποσοστα ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ!

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: 30/09/09, 14:31 »
Σε καταλαβαίνω, αλλά δεν μπορεί να μη σε εκφράζει κανείς και καθόλου.
Μπορείς να ρίξεις ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό, ή αντίθετα να ρίξεις με σταυρό μόνο σε νέους υποψηφίους, τέλος πάντων υπάρχουν επιλογές.
Νομίζεις ότι το 80% που ψηφίζει Ν.Δ. ή ΠΑ.ΣΟ.Κ. "εκφράζονται" απόλυτα από αυτούς τους δύο; Ή ότι το 8% του ΚΚΕ είναι αγνοί κομμουνιστές;
Δυστυχώς σε αυτή τη "δημοκρατία" ζητούν τη γνώμη μας μόνο κάθε 4 χρόνια, και αν αποφασίσει κανείς να έχει γνώμη, αυτή μόνο στη λογική του "μη χείρον βέλτιστον" μπορεί να δοθεί.

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: 30/09/09, 14:37 »
Σιγουρα καποιος μπορει να με εκφραζει, αλλα δεν προκειται να κατσω να ακουσω τον καθενα γι' αυτο το λογο...κι αν θα με εκφραζει, θα ειναι σε ατομικο επιπεδο, οχι κομματικο...δυστυχως, οι κομματιεκς γραμμες μας εχουν καταστρεψει...τεσπα, το εχω παρει αποφαση οτι δυσκολα θα αλλαξει κατι και γενικοτερα, βαριεμαι να ασχοληθω αλλο...αν και αυτο ειναι το μεγαλο λαθος, το οτι μας εχουν ριξει στην απαθεια...Τι να κανεις ομως, οταν τους εχει συχαθει η ψυχη σου? Να βγεις με την καραμπινα εξω...ισως να το εκανα σε μια αλλη ζωη!

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: 30/09/09, 15:01 »
Έτσι μπράβο Vaiking, γίνε σαφής! Όπως είδες με την ασάφειά σου παρεξηγήσαμε τα λεγόμενά σου. Και εννοείται ότι δεν περιμένω να μου πεις τι να ψηφίσω αλλά ούτε κι εγώ θα προτείνω σε κανέναν!

Γιατι βρε papou; Σου περασε απο το μυαλο οτι ειμαι ο Βεργης η ο Λεβεντης και ηθελα να κανω προπαγανδα; Μια χαρα σαφης ημουν.. Απλα ο αναγνωστης επρεπε να ειναι λιγο πιο προσεκτικος (δυσκολο με τοσα που γραφω :D) και να βαλει και ολιγη φαντασια για να καταλαβει τι εννοω. Χαιρομαι παντως που τα ξεδιαλυναμε! Να'σαι καλα και μη ξεχνατε... Την Κυριακη εκτος απο εκλογες εχει και Grand Prix στην Ιαπωνια!!!

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: 30/09/09, 15:31 »
τεσπα, το εχω παρει αποφαση οτι δυσκολα θα αλλαξει κατι και γενικοτερα, βαριεμαι να ασχοληθω αλλο...αν και αυτο ειναι το μεγαλο λαθος, το οτι μας εχουν ριξει στην απαθεια...Τι να κανεις ομως, οταν τους εχει συχαθει η ψυχη σου? Να βγεις με την καραμπινα εξω...ισως να το εκανα σε μια αλλη ζωη!

Απόλυτα σεβαστό. Αλλά είναι αυτό που λες, δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο...δεν είναι και οι εποχές για αντάρτικα πόλεων  ;D

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook