Μήπως εγώ ζω σε μια διαφορετική πραγματικότητα ? Μήπως είμαι κάτοικος του Διαστημόπλοιου Εντερπράιζ ?
Δηλαδή για το αν θα βγούνε τα 2 κλασσικά κυβερνόντα κόμματα παίζουνε ρόλο οι λεγόμενοι απολίτικοι-απέχοντες? ή η σκασίλα μας είναι αν θα βγουν αλλά θα φανούν από τους ψήφους αποδυναμωμένα ?
Τι θεωρούμε με τον όρο απολίτικοι ? όσους δεν ψηφίζουν μόνο?
Και αυτό πάλι το καινούριο, για τους νεολαίους, πως δεν ψηφίζουνε κόμματα και είναι επαναστάτες από που έχει σκάσει ? Γιατί η δική μου πραγματικότητα είναι ότι τρέχουνε πίσω από τα κόμματα, από το να περάσουνε τα μαθήματα τους στο ΤΕΙ, στο Πανεπιστήμιο, μέχρι να βρούνε μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο, μέχρι και για ΕΠΟΠ στο στρατό. Χώρια τις πολλές άλλες διευκολύνσεις των ανθρώπων που είναι χωμένοι σε κόμματα.
Χώρια ότι οι γονείς τους, τους βομβαρδίζουνε στις εκλογές, να πάνε να ψηφίσουν ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα για να μπορέσουνε να πάνε μπροστά, αλλιώς στη ζωή τους δεν θα έχουνε καμμία βοήθεια. Χώρια ότι εγώ βλέπω απελπισμένους 45φεύγα, 50φεύγα, που ενώ ήτανε "επαναστάτες" και με τον σταυρό στο χέρι, αποφασίζουνε σε αυτή την ηλικία και λόγω της δυσκολίας της εποχής, ότι πρέπει να πάνε να ψηφίσουνε ένα από τα 2 κόμματα, διότι έαν δεν πάνε, πολλά θα λείψουνε και από τους ίδιους και από τα παιδιά τους.
Μερικοί άνθρωποι, ξέρουνε το σωστό και το λάθος. Επιλέγουν μόνο το σωστό και όχι το """"""""λιγότερο""""""" λάθος που κυκλοφορεί, επιεδή αυτό τους ευνοεί.
Το πρόβλημα είναι με αυτούς που επιλέγουνε αυτό ακριβώς το τελευταίο. Να ξέρω ότι κάτι είναι σκατά και να το επιλέγω επειδή το ανακατέψανε με ρόφημα σοκολάτας.
Σε γενικότερη φάση, το πράγμα είναι απλό, πάντα θα βγαίνει ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα. Απλά λοιπόν ή τους ψηφίζεις για να σου κάνουνε τις χάρες, ή δεν τους ψηφίζεις και πας στη ζωή σου με το σταυρό στο χέρι. Σε όσους δεν αρέσει αυτό που λέω, να ΄ρθουνε να μου κάνουν τα παράπονά τους, όταν τα πράγματα ανατραπούν.
Δεν φταίνε οι πολιτικές ιδεολογίες, ούτε τα μαθηματικά. Φταίει η σαπίλα αυτών που κυβερνάνε και αυτών που κυβερνιόνται.
Όλα αυτά τα ανθρωπάκια, που ελίσονται "πανέξυπνα" με κάθε Γ.....μενο τρόπο για να την περάσουν καλά, αυτοί και τα παιδιά τους.
Δαρβίνος ?