Φιλε Κιρατζο αν καταλαβα καλα πιο πολυ σε ενοχλει ο τροπος με τον οποιο παρουσιαζω γεγονοτα και αποψεις παρα οι αποψεις αυτες καθεαυτες. Δεν πειραζει, εμεις να ειμαστε καλα

Παντως,
1ον. Τους κουκουλοφορους σε ομιλια του Τσιπρα τους εχω δει, δε μου το διηγηθηκε αλλος.
2ον. Τις επιθεσεις των "αριστεριστων" που στηριζονται απο ΣΥΡΙΖΑ απεναντι στο ΚΚΕ στα πανεπιστημια και αυτες τις εχω δει. Για αλλες μικροτερες νεολαιες οπως η ΝΕΟΣ ουτε λογος... ουτε που τολμανε να πατησουν ποδι.
3ον. Οι ακροαριστεροι σιγουρα δεν επιτιθενται με βια σε μεταναστες. Ομως ξερουν μια χαρα να επιτιθενται και να καινε τις περιουσιες των Ελληνων πολιτων και τα βιβλιοπωλεια των αλλων ακραιων.
4ον. Αυτοι οι παλιοι ηγετες του εμφυλιου δεν καταδικαζονται και τοσο πολυ απο το ΚΚΕ σημερα. Η καταδικαζονται τυπικα και οχι επι της ουσιας. Και εχω να σου πω πολλα παραδειγματα αλλα παλι θα με πεις λαικιστη
Anyway.. ας κανω μια μικρη αποτιμηση (χωρις να τα "χωσω" οπως αλλες φορες). Ο δικομματισμος και φετος καλα κρατησε. Και κατα την αποψη μου ηταν πιο φανερο απο καθε αλλη φορα πως το δικομματισμο δε τον συντηρουν μονο τα 2 κομματα αλλα και μεριδα του λαου που σε καθε εκλογικη αναμετρηση ελισσεται και πηγαινει ποτε με το ενα και ποτε με το αλλο. Ειτε το κανουν με τη λογικη "να βγαλω τον ενα για να μη ξαναβγει ο αλλος" ειτε πανε απλα με αυτον που βγαινει πρωτος στα γκαλοπ ελπιζοντας σε καποιο ενδεχομενο οφελος. Παντως κατ'εμε ειναι φανερο πως εμεις συντηρουμε αυτη την κατασταση και πως η "τραπουλα" οχι μονο δεν ανακατευθηκε αλλα εβγαλε και ασχημα φυλλα.
Η αριστερα καταφερε να χασει μεσα σε μια ιδανικη περιοδο για την αναπτυξη αυτου που αποκαλει "λαικο κινημα". Ολες οι συνθηκες-διεθνεις και εθνικες- ηταν υπερ της. Η κριση του παγκοσμιου καπιταλισμου, τα εργασιακα προβληματα η οχι και τοσο εντονη επιθεση του δικομματισμου εναντιον της αριστερας, τα γεγονοτα του Δεκεμβρη... ολα ηταν υπερ. Και για το μεν ΣΥΡΙΖΑ το καταλαβαινω... Τα εσωτερικα του ζητηματα και η ελλειψη συνεκτικων δυναμεων ηταν πολλα. Οτι καταφερε ειναι εργο του Τσιπρα και οχι του ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ δε το καταλαβαινω. Η μαλλον ΚΑΝΩ πως δεν καταλαβαινω. Παντως αυτα τα περι "αναντιστοιχιας" που λενε ολοι συντεταγμενα στον Περισσο εμενα μου προκαλουν το γελιο. Εκτος και αν η "αναντιστοιχια" ηταν το 8,2 του '07.
Το ΛΑΟΣ ανεβηκε αισθητα. Ισως οχι οσο περιμενε μιας και το συνθημα "ψηφος στο ΛΑΟΣ=ψηφος στο ΠΑΣΟΚ' δουλεψε. Οχι πολυ, αλλα δουλεψε. Οι 10 βουλευτες εγιναν 15. Και αυτο οχι γιατι ο κοσμος καταληφθηκε απο ακροδεξιο αμοκ, θυμηθηκε το βασιλια, το μεγα Αλεξανδρο και θελει να "παρουμε την Τουρκια", να καψουμε τα Σκοπια και να κανουμε σουβλακι τους μεταναστες, αλλα κυριως γιατι ο κοσμος ζητα πρακτικες και εφαρμοσιμες λυσεις στα καθημερινα του προβληματα, ζητα ασφαλεια και αποφασιστικοτητα στα εθνικα θεματα. Θεωρει οτι αυτα μπορει να τα εγγυηθει ο Καρατζαφερης. Τωρα θα κληθει να αποδειξει αν οντως εχει σαφεις προτασεις και ειλικρινεις θεσεις η αν απλα λαικιζει με επικινδυνο τροπο κατω απο φασιστικες/ρατσιστικες αντιληψεις. Οι 15 βουλευτες εχουν μεγαλυτερη ευθυνη απο τους 10. Η που θα πεισει και στις επομενες εκλογες θα ανεβει κατακορυφα η που δε θα πεισει και θα βλεπει τη Βουλη μονο απο την τηλεοραση. Γι'αυτο μεγαλη προσοχη στο εν λογω κομμα
Οι οικολογοι... ενταξει ανεβηκαν. Μαλιστα υπερδιπλασιασαν! Αυτα ειναι τα καλα της τηλεοπτικης προβολης. Δε ξερω αν εχουν να πουν κατι που θα τους βαλει στο μελλον στη βουλη. Παντως εβαλαν την οικολογια ξανα στο προσκηνιο. Μου προξενει εντυπωση παντως που τα μεγαλυτερα ποσοστα τους τα πηραν στα μεγαλα αστικα κεντρα και οχι στην περιφερεια, εκει που αν θελετε βρισκεται το περιβαλλον και τα προβληματα του. Ειναι τυχαιο; Η ειναι απλως μια "αστικη μοδα" που του χρονου θα ξεπεραστει; Δε ξερω... θα δειξει
Αυτα τα ολιγα απο τον ασαφη/λαικιστη/προπαγανδιστη φιλο σας Vaiking. Κατα τα αλλα ειμαι καλο παιδι στο βαθος

Υ.Γ. Τα θερμα μου συγχαρητηρια στη... Μαργαριτα! Τωρα μπορει να κλεισει τα ματια της ησυχη!!!