Χαιρετώ και καλώς σας βρήκα.
Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρική κιθάρα, σε LesPaul ή Strat style, η οποία να κοστίζει περίπου €550-€650.
Πιο αναλυτικά, θέλω να έχει 1 μονό μαγνήτη και 1 ή 2 διπλούς (θα αναλύσω παρακάτω τη λογική μου), ενώ επίσης καλό θα ήταν να έχει ένα FR tremolo.
Επειδή είμαι πολύ λίγο ενημερωμένος σε θέματα hardware, θέλω να με βοήθεσετε για ένα όργανο με value for money, καθώς δεν προβλέπεται να αγοράσω κάτι ακριβότερο στο άμεσο μέλλον.
Εννοώ ότι το tremolo δεν το πολυχρησιμοποιώ (γιατί δεν ξέρω), αλλά αν θέλω να πειραματιστώ κάποια στιγμή να μπορεί το όργανο να αποδώσει. Όσον αφορά το floyd rose, έχω ακούσει από άτομα σχετικά με το ζήτημα ότι είναι καλύτερο με την έννοια ότι δε σε ταράζει στο ξεκούρδισμα. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο;
Οι επιρροές είναι Metallica, Priest, Megadeth γενικά αρκετό 80's heavy/thrash, Nevermore, Pantera, Machinehead κτλ.
Παρόλα αυτά, επειδή θέλω να πάρω ένα όργανο που να μπορεί να αποδώσει καλά στα καθαρά (με τη λογική ότι μπορεί να το γυρίσω σε πιο ήπια πράγματα κάποια στιγμή, πιο rock δλδ) θέλω να έχει και μονό μαγνήτη (προφανώς μπορεί να κάνω λάθος για τη σημαντικότητα ενός μονού στα καθαρά, γενικά ξέρω ελάχιστα γύρω από Hardware θέματα).
Επίσης, νομίζω ότι συμφέρει να παραγγείλω από έξω, αλλά φοβάμαι τυχόν χτυπήματα κατά τη μεταφορά, "τέλη εκτελωνισμού" κτλ.
Τι συμφέρει τελικά, να δώσω παραπάνω λεφτά για εγχώρια αγορά αλλά να είμαι πιο ήσυχος από άποψη service κτλ ή να φερθώ έξυπνα (??) και να πάρω από εξωτερικό;
Όπως καταλαβαίνετε είμαι αρκετά πελαγωμένος και έχω βαρεθεί να κοιτάω σε sites (thomann κτλ) χωρίς να μπορώ να καταλήξω με ασφάλεια κάπου. Help will be much appreciated.
Υ.Γ.: Αν το θέμα αυτό είναι off-topic ενημερώστε με, μιας και δεν ξέρω τη δομή των fora καλά (yet).