Λοιπόν, έκανα μια πάστα με πολύ μαγειρική σόδα και λίγο νερό σε ένα μικρό πλαστικό τάπερ και έβαλα τους μαγνήτες face-down για 3 ώρες. Όταν τους έβγαζα, στο σημείο της πάστας που είχαν κάτσει τα pole pieces είχε μείνει το χρώμα της σκουριάς που σημαίνει ότι κάτι έγινε.
Άρχισα να τρίβω με οδοντόβουρτσα και μετά με πανί αλλά κατάλαβα ότι δεν υπηρχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ίσως να έκανα κάτι λάθος (νομίζω ότι έπρεπε να είχα λίγο περισσότερο νερό στο μίγμα γιατί στέγνωσε σχετικά γρήγορα).
Πήρα μετά κρέμα Wenol που την έχω σε πολύ υψηλή εκτίμηση, πάλι με οδοντόβουρτσα και τρίψιμο. Ενώ η wenol είναι δοκιμασμένη και έχω γυαλίσει άπειρα πράγματα, από μέταλα μοτοσυκλέτας μέχρι νομίσματα, εδώ φαίνεται να μην έκανε τίποτα.
Πήγα πήρα συρματάκι (steel cotton νομίζω το λένε). Πάω λίγο να τρίψω και βλέπω πως ίνες από το σύρμα κολλάνε πάνω στα polepieces λόγω μαγνητισμού. Το παράτησα κατευθείαν.
Είχα και ακόμη δύο επιλογές, την coca cola και το WD40... Αλλά είχα τόση αγωνία να εγκαταστήσω τους μαγνήτες που τα παράτησα όλα, τους καθάρισα και άρχισα την δουλειά στα ηλεκτρικά.
Την χειρότερη κατάσταση πάντως την έχουν οι ακριανοί πόλοι του μεσαίου, και λογικά.
Πάντως είναι καλύτερα τα πράγματα από τότε που τυος πρωτοπήρα στα χέρια μου.