Ας επέμβω και εγώ, ως αριστερόχειρας που παίζει με δεξιόχειρες κιθάρες.
Η απόφαση να ξεχάσεις την αριστερόχειρη φύση σου και να αλλάξεις σε δεξιόχειρας με την λογική να βρίσκεις εύκολότερα όργανα, δεν παίρνεται με κλειστά τα μάτια. Υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν οτι το "καλό χέρι" πρέπει να είναι αυτό που χρυπάει τις χορδές, γιατί δίνει τον ρυθμό. Αν το "κακό" σου χέρι (το δεξί) το βάλεις να κάνει strumming και picking ή δακτυλισμούς, ίσως τα βρεις σκούρα με το κρατάς κάποιους περίεργους δακτυλισμούς, την ακρίβεια με την οποία χρυπάς τις νότες, θα δυσκολευτείς στο alternate picking κ.τ.λ. Εγώ εχω αντιμέτωπίσει πολλές φορές προβλήματα με αυτό το θέμα, παρόλο που γενικότερα έχω προσαρμοστεί με την "εναλλακτική δεξιοχειρία", και π.χ γράφω με το δεξί, το οποίο είναι και δυνατότερο πλέον.
Το να έχεις το "καλό χέρι" στην ταστιέρα έχει και κάποια πλεονεκτήματα στο παίξιμο αλλά ας μην το περιπλέξω. Νομίζω οτι υπάρχουν αριστερόχειρες που μπορούν να αλλάξουν και άλλοι που δεν μπορούν. Όταν δίνεις σε ένα αριστερόχειρα μια δεξιόχειρη κιθάρα και το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο νου είναι να την γυρίσει ανάποδα, μάλλον πρέπει να μάθει ως αριστερόχειρας