Έχω κοντά δάκτυλα οπότε καταλαβαίνεις πόσο πιο πολύ δύναμη θα πρέπει να βάλω , αλλά κι όταν παίζω μπάρα δε πατάω δυνατά ειδικά τη σι χορδή.
Ερασιτέχνης είμαι παίζω για τη διασκέδασή μου και τώρα που η κόρη μου διανύει το 6ο έτος σπουδών στο βιολί τη βάζω και μου μαθαίνει και θεωρία
Πάντως σε ευχαριστώ που απάντησες άμεσα. Θα την πάω για κατέβασμα γιατί ούτε το πληκτρολόγιο δεν αντέχουν τα δάκτυλα μου από τον πόνο.Αν φτιάξει καλώς , αλλιώς την πάτησα και έχασα 175 ευρώπουλα! 
Καταρχάς θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έδωσες τσάμπα τα χρήματα για την απόκτηση αυτής της κιθάρας.. Μπορεί η συγκεκριμένη κιθάρα να παρουσιάσει στο μέλλον άλλα ελαττώματα, αλλά το action (το πόσο δηλαδή ψηλά βρίσκονται οι χορδές σε σχέση με την ταστιέρα) διορθώνεται πολύ εύκολα και δεν αποτελεί κατασκευαστικό "ελάττωμα" μιας κιθάρας.. Για να φανταστείς πόσο απλό είναι, μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, αλλά αν δεν το έχεις επιχειρήσει ποτέ σου καλό θα ήταν να την δώσεις σε ένα μάστορα..
Αυτό που σου είπαν στο κατάστημα ισχύει.. Όπως είναι γνωστό, η υγρασία τείνει να "φουσκώνει" τα ξύλα ενώ η ξηρασία να τα "συρρικνώνει".. Υπάρχει περίπτωση η διαφορά στην υγρασία να είναι αρκετά μεγάλη στο σπίτι σου σε σχέση με το κατάστημα οπότε λογικό είναι να παρατηρείς μια δυσκολία στο παίξιμο σου.. Σαφώς και οι μικρότερης διαμέτρου χορδές θα κάνουν τη κιθάρα σου πιο μαλακή αλλά δεν θα μειώσουν/αυξήσουν το action.. Γενικά 10άρες κιθάρες είναι ο μέσος όρος για ένα τυπικό κιθαρίστα.. Οι πιο μεγάλες διαμέτρους χορδών ενδείκνυται για όσους έχουν πολύ δύναμη στα δάχτυλα τους (ή δεν μπορούν να την "ζυγίσουν" κατάλληλα) και τείνουν να πατάνε πολύ τις χορδές μέσα στα τάστα, αλλοιώνοντας πολλές φορές το pitch.. Επειδή ανέφερες ότι έχεις μικρά δάχτυλα, ίσως να σου κάνουν και οι 9άρες..
Θα σου πρότεινα επομένως, πριν την πας στο μάστορα για μείωση action ή πριν αποφασίσεις να το επιχειρήσεις μόνος σου, να προβείς σε μια αλλαγή χορδών.. Στη θέση σου θα έβαζα 10άρες.. Αν ακόμα ένιωθα τη κιθάρα σκληρή θα έκανα μια τελευταία δοκιμή με 9άρες.. Αλλιώς θα διόρθωνα το action αν φαίνεται και με γυμνό μάτι η μεγάλη απόσταση μεταξύ χορδών και ταστιέρας..