δηλαδη απολλων οι cort ειναι καλες κιθαρες??κ οταν λες το κρυφο μυστικο τι εννοεις??ετσι για να μαθαινουμε πραγματα κ απο τους παλιους ;)παντως για τις bc rich τι αποψη εχεις?
Oι Cort είναι εξαιρετικές κιθάρες, ειδικά ως προς τη σχέση τιμής-απόδοσης. Αγόρασα πρόσφατα μια Μ-600 (μοντέλο του 2003, με Mightymite μαγνήτες) και ήταν καλύτερη απ' όσο μπορούσα να φανταστώ. Η κατασκευή είναι άψογη, οι μαγνήτες είναι wax potted και σπλιτάρονται και οι δύο, το μπράτσο είναι πολύ άνετο, ακόμα και το nut είναι καλοκκομένο, πράγμα που συνήθως δεν ισχύει στις κιθάρες χαμηλού κόστους. Τέλος πάντων, αρκεί να σού πω ότι μετά από αυτή την αγορά πούλησα την Epiphone Les Paul μου, καθώς η Cort μού αρέσει περισσότερο. Όσο για τις Dean, αν διαβάσεις τις κριτικές στο Harmony Central θα καταλάβεις τι εννοώ. Είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι αυτές οι κιθάρες είναι καλύτερες από πολύ ακριβότερες μάρκες. Εγώ έχω δει σχετικά λίγες, όμως το γεγονός ότι φτιάχνονται στο εργοστάσιο της Cort αποτελεί κατά κάποιο τρόπο μια μικρή εγγύηση ποιότητας. Ούτε από BC Rich έχω ιδιαίτερη εμπειρία, αλλά είχα πιάσει κάποτε μια Mockingbird ST, η οποία πραγματικά μού άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και θα ορκιζόμουν ότι κόστιζε πολύ περισσότερο από 600 λίρες.
Επ' ευκαιρία, αν κοιτάς για μεταλλοκιθάρα, κοίτα και τις Schecter. Έδωσα πριν από λίγο καιρό μια
Schecter C-1 Plus γιατί ούτε αυτή είχε βολικό μπράτσο (παρόμοιο με τις ESP) και ήταν πολύ heavy για μένα. Παρ' όλα αυτά την πούλησα με βαριά καρδιά, γιατί ήταν η πιο όμορφη και καλοφτιαγμένη κιθάρα που έχει περάσει από τα χέρια μου.