Απολωνα δεν εχω καμια επαφη με τις blade. Θα σου ηταν ευκολο να γραψεις 2 λογια? Απο ηλετρικα, μαγνητες, hardware τι ποιοτητα ειναι?
Εγώ βασικά γνώρισα τις Blade γιατί έψαχνα (και ακόμα ψάχνω) για μια καλή telecaster και έπεσα πάνω στην Blade Delta Standard. Xωρίς αμφιβολία η καλύτερη tele που έχω παίξει σε αυτα τα λεφτά, εφάμιλλη κατά τη γνώμη μου με μοντέλα διπλάσιας αξίας. Κατ' αρχήν η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική και το κυριότερο σταθερή. Έχω δοκιμάσει 3-4 Delta και διάφορα άλλα μοντέλα κατά καιρούς και όλες ήταν κατασκευαστικά και αισθητικά άψογες. Η Delta έχει σώμα 1-piece alder και μπράτσο από hard rock maple με rosewood ταστιέρα και position-determined profile (για να δίνει ομοιόμορφη αίσθηση καθ' όλο το μήκος του μπράτσου). Επίσης έχει Gotoh κλειδιά, πολύ καλό self-lubricating nut, πρόσβαση στο truss rod από το κάτω μέρος της ταστιέρας, string tree με ελατήριο για ρυθμιζόμενη τάση (δεν το έχω δει σε καμία άλλη κιθάρα). Το πιο σημαντικό ίσως είναι το κύκλωμα VSC (Variable Spectrum Control) το οποίο αποτελείται από τρία active band equalizers στο πίσω μέρος του σώματος και ένα διακόπτη τριών θέσεων ανάμεσα στο volume και το tone της κιθάρας. Ο διακόπτης προσφέρει (εκτός από τον κανονικό ήχο της tele στη μεσαία θέση) Treble/Bass Boost και Mid Boost στις άλλες δύο θέσεις, οι ακριβείς παράμετροι των οποίων μπορούν να ρυθμιστούν από τα EQ στο πίσω μέρος της κιθάρας. Αυτό το σύστημα το έχουν αρκετά μοντέλα της Blade, συμπεριλαμβανομένης και της RH2, και προσφέρει πραγματικά μεγάλη ευελιξία, είτε για να πετύχεις μια εντελώς διαφορετική χροιά στον ήχο είτε για να δώσεις ένταση για ένα σόλο. Οι δε μαγνήτες μού φάνηκαν αρκετά vintage (το πιο ακριβό μοντέλο έχει μαγνήτες με πιο high output) αλλά στην τελε δεν νομίζω ότι αυτό είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, ειδικά με κατάλληλη χρήση του κυκλώματος VSC.
Στις strat νομίζω ότι ισχύει κάτι παρόμοιο (η ισχύς των μαγνητών αλλάζει από μοντέλο σε μοντέλο). Στην RH2 οι μονοπήνιοι μαγνήτες είναι κι αυτοί πιο vintage, αλλά έχεις και τον humbucker ο οποίος σπλιτάρεται, οπότε μπορείς να καλύψεις ένα αρκετά μεγάλο μουσικό φάσμα. Κατά τα άλλα η συγκεκριμένη κιθάρα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με την tele, με τη διαφορά ότι το σώμα είναι από swamp ash αντί για alder. Έχει επίσης ένα πολύ καλής ποιότητας vintage style τρέμολο με roller saddles και locking κλειδιά για σταθερότητα στο κούρδισμα. Νομίζω ότι αν τη βρεις κάπου, αξίζει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις πριν αγοράσεις μια Fender. Όσο για την RH4, είναι από τα πιο high end μοντέλα της Blade, αλλά αν προσέξεις τα χαρακτηριστικά της (καλύτερης ποιότητας μαγνήτες, τρέμολο και ξύλα, ταστιέρα από έβενο, Sperzel locking κλειδιά, επίχρυσα μεταλλικά μερη) μάλλον δικαιολογείται η τιμή της. Η τιμή του Νάκα πάντως μάλλον δεν ισχύει, αφού αναγράφεται ότι η κιθάρα δεν είναι διαθέσιμη. Πιθανόν όμως να τη βρεις πιο φτηνά από τον Thomann σε κάποια Βρετανικά καταστήματα.