Το κείμενό σου δεν μού φαίνεται να έχει καμία λογική συνοχή. Κατ' αρχήν πού βρήκες αυτό τον ορισμό της βίας; Ο ορισμός αυτός είναι αντιφατικός και ουσιαστικά αυτοαναιρείται γιατί μιλάει για "επέμβαση στην προσωπικότητα ενός ατόμου" που "έχει ως συνέπεια την μεταβολή της προσωπικότητάς του". Και τελικά τι ακριβώς σημαίνει "επέμβαση στην προσωπικότητα (σωματική ή ψυχική)"; Διότι κάτω από αυτό τον ορισμό θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε ένα σωρό επαφές και λειτουργίες της καθημερινής μας ζωής τόσο ήπιες, ακίνδυνες και ίσως απαραίτητες που τελικά μάλλον καθιστούν τον όρο "βία" άνευ σημασίας, ειδικά αν μιλάμε για πράγματα που γίνονται με τη θέληση (και επομένως τη συναίνεση) του ιδίου του ατόμου.
Δεύτερον, δεν κατάλαβα καθόλου γιατί επέλεξες να δώσεις ως παράδειγμα βίας μια χειρουργική επέμβαση και μάλιστα να τη χαρακτηρίσεις "βιασμό". Νομίζω ότι πολλοί θα είχαν πρόβλημα να δουν μια θεραπευτική παρέμβαση ως πράξη βίας, ακόμα και αν στην διαδικασία της εν λόγω παρέμβασης εμπεριέχονται και αναγνωρίζονται στοιχεία βίας. Εξάλλου από καθαρά νομική άποψη, υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο που καλύπτει τον χειρούργο (ή οποιονδήποτε εργαζόμενο στον τομέα της υγείας) ο οποίος θα κάνει μια θεραπευτική παρέμβαση χωρίς να έχει την συναίνεση του ασθενούς, γιατί αυτό δεν είναι πρακτικά δυνατόν σε κάποιες περιστάσεις, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο χειρούργος ενεργεί με κριτήριο το συμφέρον του ασθενούς και όχι το συμφέρον της τσέπης του.
Εν πάση περιπτώσει, φυσικά και υπάρχει νόμιμη βία και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ένα σωρό παραδείγματα. Για να χρησιμοποιήσω το δικό σου παράδειγμα, αν θεωρείς μια χειρουργική επέμβαση πράξη βίας, αυτόματα έχεις δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα καθώς η εγχείρηση δεν είναι παράνομη. Αν ένα δικαστήριο με καταδικάσει σε φυλάκιση (στέρηση της ελευθερίας μου) ή θάνατο (αφαίρεση της ζωής μου), διενεργεί φυσικά πράξεις βίας οι οποίες όμως γίνονται δια νόμου και εν ονόματι του νόμου. Αν ένας γονιός τιμωρήσει το παιδί του (δεν μιλάω για σωματική ποινή) μπορεί να θεωρηθεί ότι ασκεί βία, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι παρανομεί. Όταν δηλαδή η πράξη βίας προβλέπεται από το νόμο ή αποτελεί κομμάτι μιας κοινωνικά αποδεκτής συμπεριφοράς, δεν τίθεται θέμα παρανομίας. Επίσης μπορεί να θεωρηθεί ότι η συναίνεση σε μια πράξη βίας από πλευράς του αποδέκτη μπορεί να αφαιρέσει (δεν το αφαιρεί απαραίτητα) από την πράξη το στοιχείο της παρανομίας. Αν π.χ. εγώ είμαι μαζοχιστής και βάζω τη γυναίκα μου να να με μαστιγώνει, δεν μπορώ μετά να ισχυριστώ ότι παρανομεί από τη στιγμή που εγώ συναίνεσα στην πράξη. Αν θέλεις να θέσεις το θέμα στην ηθική του βάση αντί για τη νομική νομίζω ότι μπορεί να γίνει μια πολύ πιο ουσιαστική συζήτηση, καθώς οι ηθικοί περιορισμοί δεν είναι τόσο σαφώς προδιαγεγραμμένοι όσο οι νομικοί. Μέχρι τώρα πάντως δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου ξεκινώντας αυτή τη συζήτηση.
Γενικά πάντως βρίσκω ότι αυτές οι συζητήσεις για την εξάλειψη της βίας, της φτώχειας, της δυστυχίας, του πολέμου κλπ από την κοινωνία στερούνται σοβαρότητας και ιστορικής κατάρτισης. Όλα αυτά είναι κομμάτια της ζωής οποιουδήποτε κοινωνικού συνόλου και δεν υπήρξε ποτέ μια περίοδος στην ιστορία της ανθρωπότητας που εξαφανίστηκαν, έστω και για λίγο.