"Διατηρω εμπορικη επιχειρηση. Για καιρο κατεβαλα το ΦΠΑ μεχρι που αυξηθηκε και δε γουσταρα.
Διατηρω εμπορικη επιχειρηση και καταβαλω κανονικα το ΦΠΑ προς το κρατος. Δυστυχως το κρατος δε μου επεστρεψε ποτε το απαραιτητο ποσοστο επι του ΦΠΑ, ουτε ομως με εχει πληρωσει για τις υπηρεσιες και τα προϊοντα που του εχω προσφερει.
Ως αποτελεσμα δε μπορω να ξεπληρωσω το χρεος μου προς τα ασφαλιστικα ταμεια των εργαζομενων μου, προς τους προμηθευτες μου και το τελευταιο καιρο αδυνατω να συμπληρωσω και το απαραιτητο ποσο για το ΦΠΑ. Με κυνηγανε τα ασφαλιστικα ταμεια και οι ελεγκτες της Εφοριας, ομως οταν τους εξηγω πως μου χρωσταει λεφτα το ιδιο το κρατος, μου λενε να κοψω το κεφαλι μου και πως εκεινοι ηρθαν για εισπραξη κι οχι για πληρωμη!
Να κλεισω την επιχειρηση μου, παρολο που εγω ημουν νομιμος απεναντι στο κρατος ( σε αντιθεση με το κρατος που μου χρωσταει μηνες ολοκληρους ); ( Υποθετικη ερωτηση μικροεπιχειρηματια που προσφερει υπηρεσιες και προς το κρατος, καταβαλει το ΦΠΑ και τις ασφαλιστικες υποχρεωσεις, ομως ποτε δεν ελαβε πισω αυτα που το ιδιο το κρατος του οφειλει... )
Εγω αντιθετα, γραφω το παραπανω οχι για να σου δωσω νομικες συμβουλες σε σαιτ για κιθαρες για το πως να αποφευγεις το αυτοφωρο οταν παρανομεις
Σωστο monoxeiras, γι' αυτο για πες μας αφου εισαι εναντιον της παρανομιας...Ενα κρατος που αρνειται να επιστρεψει φορους ΦΠΑ σε επιχειρηματιες, αρνειται να πληρωσει τις υπηρεσιες και τα προϊοντα τους, ομως απο την αλλα απαιτει απο αυτους την πληρη νομιμοτητα τους....ειναι ορθο;
Οταν το ιδιο το κρατος εχει καταπατησει τη νομιμοτητα που απαιτει απο τους αλλους και τηρει μια σιωπηρη σταση πληρωμων προς τους εσωτερικους προμηθευτες κι επιχειρηματιες, πως περιμενει καποιος οι πολιτες να βγαλουν μονοι τους το φιδι απο την τρυπα;
Ιδιαιτερα οταν αυτο το φιδι περιλαμβανει αυξησεις εισιτηριων των ΜΜΜ ( δημοσιο αγαθο, αλλα για λιγους πλεον ), αυξησεις στα τελη κυκλοφοριας ( αρα τα διοδια ας καταργηθουν, αφου τα πληρωνουμε μια χαρα απο τα τελη ), αυξησεις στο φορο καταλαναλωσης....αναψυκτικων και νερων ( ουτε ενα μπουκαλακι νερο δε θα μπορουμε να αγορασουμε ), μεταβαση στην υψηλη κλιμακα ΦΠΑ προϊοντων βασικης αναγκης ( ρυζια, μακαρονια, κλπ ), μειωση του αφορολογητου οριου, κλπ...
Με λιγα λογια, αυτες οι προπαγανδες καποιων να εξυψωνουν τη νομιμοτητα των πολιτων απεναντι σε μια ανομη κυβερνηση, ας παψουν! Και να μη ξεχναμε πως οταν απεργουσαν οι κυριοι οδηγοι των ΜΜΜ ( κανοντας μια Αθηνα, οικο ανοχης ) προετασαν ως κυριο συνθημα τους το ενδιαφερον του επιβατικου κοινου!
Πως ξαφνικα ολοι οι ελεγκτες εγιναν "σκληροι" κι "αδυσωπητοι", παρολο που πριν την αυξηση του εισιτηριου εσκιζαν τα ιματια τους συνολικα οι εργαζομενοι των ΜΜΜ πως δε θελουν την αυξηση γιατι θα επιβαρυνει το επιβατικο κοινο;
Συγνωμη που καποιοι προπαγανδιστες εχουν διαθεσιμο το 1.40€/1,20€ για τη μετακινηση τους ( με τις ευλογιες της σοσιαλιστικης κυβερνησης μας ). Υπαρχουν ομως κι αλλοι ανθρωποι που μετα βιας βγαζουν το μηνα, απολυμενοι, ανεργοι, συνταξιουχοι, χαμηλομισθοι....Μια ολοκληρη κοινωνια που μαλλον δεν περιεχεται στους αριθμους σας, ετσι;