Γενικά η ηλεκτρακουστική κιθάρα "πλησιάζει" περισσότερο στην κλασική παρά στην ηλεκτρική κιθάρα (μεγαλύτερες αποστάσεις χορδών, αντιηχείο, μεγαλύτερης διαμέτρου χορδές) οπότε δεν πιστεύω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα στην προσαρμογή.. Σαφώς και οι μεταλλικές χορδές ίσως σου δημιουργήσουν αρχικά πόνους στα ακροδάχτυλα αλλά δεν είναι κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται.. Δεν θα μπορέσεις σε καμία περίπτωση να προσομοιάσεις τους χρωματισμούς μιας κλασικής με μια (ηλεκτρο)ακουστική αλλά φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός σου (όπως έγραψες θέλεις να παίξεις κάποια κομμάτια με ακόρντα).. Φαντάζομαι ότι σιγά-σιγά αρχίζεις να μαθαίνεις τα ακκόρντα στη κλασική οπότε όταν "έρθει" η ηλεκτρακουστική θα είσαι έτοιμη..
Για την Fender CD60 θα μπορέσω να σου πω τη γνώμη μου σε 2-3 βδομάδες.. Ένας φίλος μου (εντελώς αρχάριος) ήθελε να αγοράσει μια φθηνή start-up ηλεκτρακουστική και πήρε από το thomann μια Harley Benton.. Χωρίς να τα πολυλογώ η κιθάρα του ήρθε με ένα σπάσιμο στο μπράτσο, κάτω από το 13-14ο τάστο.. Για ποιότητα και playability ούτε λόγος

.. Γι'αυτό το λόγο θα επιστρέψει την σπασμένη Harley Benton και θα λάβει την CD60.. Προσωπικά ως κάτοχος μιας άλλης ηλεκτρακουστικής (Fender CD280SCE) μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την ποιότητα κατασκευής τους καθώς επίσης και από το ηχητικό αποτέλεσμα.. Στιβαρές κιθάρες με αρκετά καλό ήχο και προσεγμένο φινίρισμα.. Τη νιώθω κάπως εύθραυστη στα χέρια μου αλλά αυτή την αίσθηση τη νιώθω σε όλες τις σκαφάτες κιθάρες που ακουμπάω.. Φαντάζομαι ότι η CD60 λόγω του laminated καπακιού της θα χάνει λίγο σε σχέση με την 280SCE, αλλά το πόσο θα είμαι σε θέση να στο πω όπως σου είπα σε 2-3 βδομάδες.. Στη θέση σου πάντως, θα έδινα τα λίγα παραπάνω χρήματα για να πάρω την 280 με το solid καπάκι..