Κατ' αρχην οφειλω να σου πω οτι δεν μου αρεσει ο επιθετικος σου τονος, και ειδικα χαρακτηρισμοι του στυλ "ηλιθιος" και "ασχετος" οπως αυτοι που εκανες πιο πριν (τους οποιους εκανες γαργαρα). Δεν σε ξερω, δεν με ξερεις... αλλα και να με ηξερες δεν σου επιτρεπω να εκφραζεσαι ετσι για αυτα που λεω. Σε παρακαλω πολυ να φερεσαι κοσμια. Δεν ειμαστε εδω για να τσακωθουμε, να βοηθησουμε θελουμε εναν συμφορουμιτη μας.
Επανερχομαι στο θεμα μας. Δεν αμφιβαλλω οτι οι δικιες σου συμβουλες ειναι σωστες, και ειναι προφανες οτι ξερεις για τι μιλας, απλα εγω εχω τους ενδοιασμους μου οσον αφορα την κατασταση της κιθαρας.
Στο αρχικο του μηνυμα ο ZaMi λεει:
"O λαιμός είναι αρκετά στραβός."
Απο οσα εχουν ειπωθει μεχρι τωρα, συμφωνουμε οτι ο λαιμος δεν ειναι στραβος, η κλιση που εχει ειναι ετσι απο την κατασκευη της. Ενα το κρατουμενο.
"Έβαλα μια χορδή πάνω και ακουμπάει στα μισά τάστα."
Μια χορδη και μονο δεν ειναι αρκετη για να "σηκωσει" το μπρατσο στην σωστη του θεση. Ειδικα επειδη δεν ξερουμε τι χορδες ειχε πανω πριν. Αν ειχε 11αρες τοτε μια 9αρα Ε ειναι πιθανο να τασταρει.
Μετα, αναφορικα με το τεστ που εκανε με το αλφαδι. Αποκλειεις το γεγονος οτι τα ταστα ειναι απλα φαγωμενα? (ειδικα απο το 2ο μεχρι το 9ο, περιοχη που τρωγονται περισσοτερο). Επειτα, ενα αλφαδι εγω δεν το εμπιστευομαι. Τετοιος ελεγχος για την ευθυτητα του μπρατσου πρεπει να γινεται χωρις να λαμβανεις τα ταστα υπ οψη. Για δες τι εργαλειο πρεπει να χρησιμοποιηθει, και δες την περιγραφη του:
http://www.stewmac.com/shop/Tools/Special_tools_for:_Neck,_fingerboard/Notched_Straight_Edge.htmlΑναφορικα, το εργαλειο λεγεται "Notched Straightedge" και η περιγραφη του λεει:
"For accuracy: read the wood, not the frets
Developed in our shop, the notched straightedge has become a standard for evaluating fretboards. The notches fit right over the frets so you can check the straightness of the fretboard itself, without the interference of worn or badly-seated frets."
Δεν νομιζω οτι θα του κανει ιδιαιτερο κοπο να βαλει ενα σετ χορδες, να την κουρδισει to pitch και να δει τι γινεται. Τοσο χασιμο χρονου ειναι πια?
...εαν η ταστιερα εχει προβλημα (που για μενα εχει) θελει λυσιμο τα παντα οι μαγνητες τα κλειδια τα ηλεκτρικα και φτου και απο την αρχη για φρεταρισμα.εσυ τα γνωριζεις ολα αυτα?
Λες δηλαδη οτι πρεπει να βγαλει ολα τα ηλεκτρικα, τα κλειδια και τους μαγνητες για να γινει φρεταρισμα. Ναι, τα ηλεκτρικα ειδικα που ειναι μεσα στο cavity εμποδιζουν. Εχεις δικιο...