Προς XOLIDOXOS:
Με μπερδεψες λίγο γιατι δεν καταλαβα αν συμφωνεις τελικα με τη φαση!
Γιατι εγω αυτο που ξερω σαν "παραδοσιακό τροπο" προωθησης κλπ-και αυτόν που ακολουθησα εγω προσωπικα- ειναι να κανεις το demo/ablum σου,να ψαχτεις με εταιρειες,να φτιαχνεις φακέλους και να μαθεις τους υπαλληλους των ΕΛ.ΤΑ με τα μικρα τους ονοματα,να κανεις live με 14 ατομα απο κατω κλπ,κλπ...
Bob, πρώτα από όλα αγορά εργασίας - ανταγωνισμός - χρήμα.
Δεύτερον, εγώ ξέρω ότι χρόνια τώρα είναι άλλος ο παραδοσιακός τρόπος και όχι αυτός που λες εσύ.
Τρίτον λίγοι ανθρώποι πιστεύω τα κατάφεραν με τον δικό σου παραδοσιακό τρόπο, εδώ και αρκετά χρόνια.
Τέταρτον έαν σου φτάνει η επιτυχία, ότι κάποιος που έχει κάποιες γνώσεις σε άκουσε και είπε "Ναι ο Μπομπ κάνει και ΓΜ τις ΜΟΥΣΙΚΕΣ!" είναι εύκολο εφόσον είσαι ένας πολύ καλός μουσικός!
Έαν όμως θέλεις παραπάνω επιτυχία, δεν φτάνει να είσαι ένας πάρα πολύ καλός μουσικός. Θέλει να μπλεχτείς σε κλίκες που θα σε στηρίζουν καθημερινώς αλλά και να γράφεις τη μουσική που ζητάει αυτό το μεγάλο εμπορικό κοινό!
Τώρα για να κερδίσει η μουσική σου τον ακροατή, πέρα από τα παραπάνω....Θα πρέπει να γράψεις ένα πολύ πολύ ξεχωριστό είδος μουσικής......Εκεί ίσως θα μπορούσαμε να βγάλουμε εκτός και όλα τα παραπάνω! Όμως αυτό είναι κάτι το οποίο θα ήθελε κάθε μουσικός και το έχουνε πετύχει ελάχιστοι....Πολύ ιδιαίτερη μουσική και συνάμα αποδεκτή από ένα μεγάλο κοινό...είναι κάτι σα να τα έκανε ο Θεός και να πέσανε πάνω σου. Είναι αυτό που λέμε ΜΑΓΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ! Έαν η μουσική σου μαγεύει, λίγοι θα την γλυτώσουν!Η πιο μεγάλη επιτυχία λοιπόν είναι να ανακαλύψεις κάτι εντελώς καινούριο, που να αρέσει....να στιγματιστεί το πρόσωπό σου από τη μουσική σου.
.
Eπισης δεν πιστευω ιδιαιτερα στην θεωρια των "κλικων".
Τα "κονέ" και ολα αυτα ειναι απλα δικαιολογιες αυτων που είναι στην απεξω και πασχιζουν να μπουν "μέσα".
Απλα δεν κανουν ΚΑΤΙ σωστα.
Και αυτο το "κατι" ειναι που ψαχνουν να βρουν ΟΛΟΙ.
Και σιγουρα δεν ειναι αυτο που εσυ λες "ΜΑΓΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ".
Δεν υπαρχει ΜΑΓΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.
Για την ακρίβεια,εχω εναν φίλο/συνεργατη που είχε ακριβως αυτες τις ανησυχιες που μου περιγραφεις,
εψαχνε την "καλη",πηγε στην Αμερική,ουτε εκει τα καταφερε,
και μην μποροντας να το πιστεψει/δεχτει κατεληξε...στο ΔΑΦΝΙ φίλε μου.
Και όταν τον επισκέφτηκα(διοτι ειναι πολυ καλος φιλος μου το παιδι) και τον ρωτησα "τι επαθες ρε φιλε γ**ωτο και εφτασες εδω?,τι ηθελες να πετύχεις?"
μου απαντησε
"Εγω Bob δεν ήθελα να κανω απλα μουσικη και να παιδευομαι με περιοδειες και cd-ακια κλπ,ηθελα να γινω ΓΝΩΣΤΟΣ και το σχέδιο μου ηταν¨
να φτιάξω ενα ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ μουσικης που θα αποτελείται απο τα καλυτερα στοιχεια της ΠΟΠ-ΡΟΚ+ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ και θα το ονομασω...ΑΙΩΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ."
Το θεμα λοιπον ειναι να γραψεις ΩΡΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ σε οποιοδηποτε ειδος,και να ματωσεις να τα φτασεις να ακουστουν.
Και θα μου πεις οτι τοσοι και τοσοι συνθεταρες/μουσικαρες χανονται γιατι δεν εχουν..τα κονε.
Μηπως δεν κανουν κατι σωστα;
Μηπως οι ιδιοι ειναι κακοι χαρακτηρες(μη πω εγωκεντρικοι μαλακες και ριξω το level) και κανενας δεν θελει να παιξει μαζι τους και να τους προωθησει?
Μηπως ειναι τοσο "υπερανω" απολους εμας τους κοινους θνητους που καθονται σπιτι και λενε "εγω τον γαμαω και τον Νταλαρα,και τον Malmsteen και τον Beethoven" αλλα
δε γουσταρω να μπλεξω με κυκλωματα οποτε.."παιζω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ?"
Και αλλα πολλα "μηπως"...