Άλλο τα κλειστά σύνορα είναι η μεταναστευτική πολιτική, άλλο είναι ένα μέρος της μεταναστευτικής πολιτικής. Το ξεκαθάρισες μόνος σου. Δεν σε τρελαίνω, εσύ πας να τρελάνεις τον εαυτό σου. Κράτη που εφαρμόζουν μεταναστευτική πολιτική, δεν αποκόβουν την ύπαρξή τους από τα άλλα κράτη, περιορίζουν το σύνολο τον μεταναστών που θα δεχτούν. Μεταναστευτική πολιτική, δεν σημαίνει δεν δέχομαι καθόλου μετανάστες. Σημαίνει δεν δεχόμαι μετανάστες παραπάνω από ένα επιτρεπτό όριο.Δεν θα κάτσω να το εξηγήσω ξανά αυτό.
Λες δεν φέρνει Φαινομενικά, προβλήματα στους Βούλγαρους. Δεν σε ρώτησα τι κάνει Φαινομενικά, για την Ουσία μιλάμε όχι για το φαίνεσθαι, εκτός και αν έχεις όρεξη να μιλάμε για φαντάσματα. Πως γίνεται να λες ότι ίσα ίσα παραπάνω απασχόληση είναι, όταν εξετάζεις το θέμα Φαινομενικά ? Δηλαδή εσύ κάνεις φούσκες και βγάζεις συμπεράσματα ? Εγώ δεν είπα πουθενά ότι φέρνει προβλήματα. Είπα 2 περιπτώσεις.
α) Έαν ανοίξει κάποιος μετανάστης Έλληνας ανοίξει εργοστάσιο στην Βουλγαρία και αυτό ζημειώνει την Βουλγαρία και τον λαό της, τότε να μην σώσει ποτέ και ανοίξει εκεί ο Έλληνας εργοστάσιο, όσο και αν αυτό βολεύει την Ελλάδα.
β) Έαν ανοίξει κάποιος μετανάστης Έλληνας ανοίξει εργοστάσιο στην Βουλγαρία και αυτό προάγει την Βουλγαρία και τον λαό της, τότε πολύ καλά έκανε και το άνοιξε.
Στη πρώτη περίπτωση ο Έλληνας είναι κακό βάρος σε μια ξένη χώρα, στην δεύτερη περίπτωση προσφέρει στη πρόοδο μιας ξένης χώρας.
Ας εφαρμόσει την μεταναστευτική της πολιτική η Βουλγαρία και εφόσον, θεωρήσει πως ο έλληνας μετανάστης θα προσφέρει στη πρόοδο έχει καλώς, έαν όμως έχει να προσφέρει στην παρακμή της Βουλγαρίας, να του πει, τράβα πίσω στην Ελλάδα.
Μεγαλύτεροι καραγκιόζηδες, είναι όλοι αυτοί αγαπητέ, που ενώ ήδη ξέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται επιβίωσης, βασικών αγαθών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ζούνε σε πολύ καλύτερη μοίρα και δεν στέλνουν τα φράγκα τους, για να επιβιώσει αυτός ο κόσμος. Όταν λοιπόν έρχεται ο καιρός και τον αρπάνε από πίσω και γίνονται μετανάστες, τότε θυμούνται ότι αααααααααααα η επιβίωση είναι μέγιστη προτεραιότητα. Όσο καιρό όμως ζούσανε κυριλέ στα σπιτάκια τους με τις ανέσεις τους, τότε είχανε γραμμένο το κόσμο που επιβίωνε. Για μήπως βλέπεις εσύ από τους πρώην μετανάστες, όποιοι και αν είναι αυτοί, μιας και αναφέρθηκαν και οι Έλληνες, να στερούνται αγαθά από τη ζωή τους για να τα στείλουνε σε αυτούς που πεινάνε ? Εγώ βλέπω κάθε μετανάστης, κάποια στιγμή φτιάχνει τη ζωούλα του και γράφει στα @@ του, τον υπόλοιπο κόσμο που επιβιώνει. Οπότε δεν θα κάτσω να νοιαστώ, για έναν άνθρωπο, που προτεραιότητα του είναι η επιβίωση, μέχρι να ξεπεράσει αυτό το στάδιο και μετά να ξεκινήσει την αποταμίευση χρημάτων, για να κάνει καλύτερη τη ζωή του, πατώντας μία διαγραφή στο μυαλό του, για τους υπόλοιπους ανθρώπους του κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται στη θέση που βρισκότανε κάποτε αυτός. Καθένας μόλις φτιαχτεί, νοιάζεται για την ζωούλα του και την καλοπέραση του και ξεχνάει το παρελθόν. Αυτή είναι η καραγκιοζιά.
Τους πίνακες αυτούς, πρέπει να τους κοιτάξει η ίδια η χώρα πρώτα, για να δει πόσους μετανάστες μπορεί να αφήσει. Τώρα ένας μετανάστης, αν γουστάρει να βρει καλύτερη τύχη, σίγουρα πρέπει να τους κοιτάξει δεύτερος, αλλιώς πως ξέρει ότι θα βρει καλύτερη τύχη? Το διάβασε στο φλυτζάνι? Για μήπως νομίζεις ότι ο πρώτος προορισμός των μεταναστών είναι η έρημος Σαχάρα? Ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνεται.
Εγώ είμαι ένας άνθρωπος από τον σύνολο του Ελληνικού λαού του Ελληνικού κράτους. Το τι συμφέρει εμένα, δεν έχει να κάνει με το τι συμφέρει όλους μας. Επειδή όμως από κάποια όρια και μετά, δεν συμφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων η μετανάστευση, γι αυτό και υπάρχει η μεταναστευτική πολιτική. Ξαναλεώ απαγορεύεις την είσοδο, από ένα ποσοστό και πάνω. Όχι σε όλους τους μετανάστες. Έαν ποτέ ψάξω εργατικά χέρια, θα ψάξω ελληνικά εργατικά χέρια. Στην περίπτωση που έχει εφαρμοστεί μεταναστευτική πολιτική, θα ψάξω και εργατικά χέρια μεταναστών. Είτε στη πρώτη είτε στη δεύτερη περίπτωση θα πληρωθούνε το ίδιο, όπως θα το ορίζει το ελληνικό κράτος. Αν είναι να κάθονται οι Έλληνες, προτιμώ να βολέψω πρώτα αυτούς και μετά αν περισσεύουνε θέσεις βολεύω και τους μετανάστες που κάθονται. Όταν πάψουνε να υπάρχουνε θέσεις, τότε δεν βολεύω ούτε Έλληνα ούτε Μετανάστη. Γιατί πολύ απλά δεν μπορώ. Σίγουρα ο μισθός πρέπει να ανέβει και να μην μείνει στα 800.
Βασικά θα προτιμούσα να μείνω στην πατρίδα μου και να την υπερασπιστώ. Δεν έχει να κάνει με μεταναστεύσεις και ιστορίες. Πολύ ευχαρίστως σε κάποια άλλη κατάσταση να γινόμουνα μετανάστης, αλλά εφόσον η άλλη χώρα είχε μια μεταναστευτική πολιτική, ήμουνα νόμιμος και δεν θα έκανα κακό σε εκείνη την χώρα και στους ανθρώπους της.
Όλα αυτά αγαπητέ, θα αλλάζανε για μένα, όλα όσα λέω. Υπό μία και μόνο περίπτωση την οποία έχω ξαναπεί, σε άλλο θέμα. Βέβαια ίσως τότε να μην είχε λόγο και η μετανάστευση αν και δεν είναι απαραίτητο. Η περίπτωση αυτή, είναι αν οι άνθρωποι, μου αποδείκνυαν ότι νοιάζονται για κάθε συνάνθρωπό τους. Θα μου πεις πως γίνεται αυτό? Γίνεται. Όσο όμως βλέπω ότι ο καθένας είναι για την πάρτυ του, είτε έλληνας, είτε μετανάστης, δεν πρόκειται να αλλάξω μυαλό. Θα λέω, αρκετοί παρτάκηδες είμαστε, άντε να βάλουμε και μερικούς ακόμη, αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας. Για να πιστέψω σε συναισθήματα, πρέπει να τα δω πρώτα. Τότε πίστεψε με, μπορώ να γίνω αφόρητα συναισθηματικός.