Transformer, μάλλον κάνω κάποιο λάθος και μιλάω αρκετά πολύπλοκα. Θα τα θέσω πιο απλά.
Πολλά πράγματα που δεν έχουμε ζήσει Transformer, μπορούμε να τα κρίνουμε, αν όχι να τις καταλάβουμε σε βάθος (ούτε ο ένας άνθρωπος καταλαβαίνει τον άλλο σε βάθος γιατί δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος) γι΄αυτό και δεν θέλουμε να μας συμβούν, ή τα αποφεύγουμε, ή προστατεύομαστε από αυτά κτλπ.
Έχεις ζήσει στη χώρα σου, μεταναστευτικό κύμα, παρόμοιο με αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες με αποτέλεσμα τις συνέπειες για τις οποίες μιλάμε παραπάνω?
Πως μπορεί και κρίνεις λοιπόν κάτι το οποίο δεν έχεις ζήσει και θεωρείς ότι το δικό σου είναι χειρότερο ?
Αυτό σημαίνει ότι μπορείς και κρίνεις ακόμη και κάτι το οποίο δεν έχεις ζήσει. Εδώ λοιπόν θα συμφωνήσουμε.
Γι αυτό και του καθένα ο χορός του φαίνεται δυσκολότερος, γιατί κρίνει έξω από τον χορό.
Άλλωστε που ζητάει ο μετανάστης, είναι να μπορούμε να κρίνουμε αυτό το οποίο δεν έχουμε ζήσει, αλλά με θετική οπτική γωνία.
Δηλαδή οι μετανάστες πεινάνε και διψάνε (δεν με νοιάζει αν είναι από πόλεμο ή οτιδήποτε άλλο) περνάνε πολύ άσχημα, σώστε τους.
Ποιος σου είπε ότι κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να κρίνει αυτή τη κατάσταση κατά αυτόν τον τρόπο, εκτός από ίσως μερικά καθίκια που θα έλεγαν χωρίς δεύτερη κουβέντα σκοτώστε τους ?
Όμως και οι μετανάστες, θα πρέπει να μπορούν να κρίνουν την δική μας κατάσταση σαν χώρα (ακόμη και αν δεν την έχουν ζήσει) και να σκεφτούν, ότι όλες οι υπόλοιπες χώρες τους δέχονται περιορισμένα ή και καθόλου. Με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνεται αυτό που είπανε παραπάνω, μία ανεξέλεγκτη αποθήκη μεταναστών. Κάτι το οποίο έχει περισσότερο άσχημες συνέπειες για τους Έλληνες.
Η πολιτική μετανάστευσης λοιπόν, σκοπό έχει να σεβαστεί και τον μετανάστη αλλά και την χώρα, έτσι όπως είναι ΣΗΜΕΡΑ διαμορφωμένα τα πράγματα.
Λέω σήμερα, γιατί σε μία άλλη περίπτωση, που η Παγκόσμια Πραγματικότητα, είχε αλλάξει μυαλά, ίσως ναι, πάρα πολύ ωραία να ανοίγαμε την χώρα μας να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει και για όποιον λόγο θέλει. Όμως όταν η Πραγματικότητα, είναι ορισμένη με σύνορα, μεγάλες διαφορετικότητες και μεταναστευτικές πολιτικές εμείς δεν μπορούμε να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ έτσι απλά με την καλή μας την καρδιά.
Η πραγματικότητα στην οποία έχουμε φτάσει, για να αλλάξει προς κάτι καλύτερο, χρειάζεται συνεχή αγώνα, πάρα πολλά χρόνια και τακτική.
Δεν μπορεί η Ελλάδα από τη μια στιγμή στην άλλη, να πάει ΚΟΝΤΡΑ σε αυτήν την πραγματικότητα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει την δική της Επανάσταση και μάλιστα για λογαριασμό άλλων. Διότι πολύ απλά θα καταλήξει σαν τους πολύ γνωστους Επαναστάτες της Ιστορίας, σε ένα ωραίο φέρετρο ή σε έναν ωραίο σταυρό, να πεθαίνει ή να βασανίζεται μέχρι να πεθάνει.
Έαν λοιπόν κάποιοι πιστεύουν, ότι η Ελλάδα κακώς δεν επαναστατεί, θα πρέπει να σκεφτούν για πιο λόγο δεν επαναστατήσανε και οι ίδιοι, παρά το βάλανε στα πόδια.
Διότι πίστεψε με Tranformer, έαν οι Έλληνες δεχόντουσαν τους μετανάστες, με όλη την καλή καρδιά τους, ανεξέλγκτα,μάλιστα ρίχνανε το βιοτικό τους επίπεδο με την θέληση τους, για το καλό των μεταναστών και επικοινωνούσαν άριστα μεταξύ τους, κάποια μεγάλη Επανάσταση θα ετοιμαζόταν.
Όταν όμως βλέπεις να υπάρχει αντιπαράθεση μεγάλη, μεταξύ των εγχωρίων και των μεταναστών, σημαίνει ότι δεν ετοιμάζεται καμμία επανάσταση και ο λόγος της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης είναι καθαρά το κέρδος και η εκμετάλλευση.
Οι μεγαλύτεροι φόβοι μας, είναι ο πόνος και ο θάνατος. Γι αυτό οι μετανάστες φεύγουν από εκεί που φεύγουν, γι αυτό και τα κράτη εφαρμόζουν τις μεταναστευτικές πολιτικές τους και δεν τους δέχονται ανεξέλεγκτα.
Οι στατιστικές, είναι ένα ανθρώπινο εργαλείο και από τις στατιστικές μπορείς να μάθεις τι είναι ένας άνθρωπος. Από την άλλη είμαι και εγώ άνθρωπος. Από την άλλη είναι και οι γείτονες μου άνθρωποι. Οι μετανάστες όταν μετακομίζουν, πέρα από τα παιδιά, λειτουργούν βάση στατιστικών. Η στατιστική είναι ένας τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε. Μάλιστα ένας τρόπος που μας βοηθάει να ζούμε. Εσύ πιστεύεις ότι χωρίς την στατιστική, θα μπορούσε να ζήσει ο άνθρωπος ? ή να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον ? Το μίσος έχει να κάνει με τον άνθρωπο, ξέρεις εσύ κάποιο άλλο ον που μισεί ? Πιστεύεις ας πούμε ότι αυτοί που μισούνε, δεν είναι άνθρωποι και είναι κάτι άλλο ?
Το ανθρώπινο αγαπάω, έχει πολλά επίπεδα. Υπάρχει αυτός που αγαπάει περισσότερο τον τόπο του από την ζωή του και αυτός που αγαπάει περισσότερο την ζωή του από τον τόπο του. Εγώ όμως όταν μίλησα για μετανάστευση από μέρους μου, σου εξήγησα πως ούτε αναγκάζομαι, ούτε με αναγκάζουν, ούτε αναγκάζω να με δεχτούν. Σου μίλησα για μετανάστευση που γίνεται επειδή θέλω να περάσω κάπου καλύτερα από τον τόπο μου, ενώ στον τόπο μου περνάω ήδη καλά, αλλά δεν μου φτάνει αυτό. Κι αυτό μετανάστευση είναι. Μην κρίνεις την μετανάστευση πάντα όπως την έζησες εσύ. Γι αυτό και υπάρχουνε διάφορα είδη μετανάστευσης.
Ξαναείπα, πως δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ηλικία στις απόψεις. Ακριβώς αυτό που λες βιώματα είναι το σημαντικό.
Αυτό με τα συναισθήματα, στο εξήγησα παραπάνω. Έαν δεν ήμουνα σε θέση να προσεγγίσω τα συναισθήματα σου, ή τα συναισθήματα των μεταναστών, δεν θα σας έβλεπα και ανθρώπινα. Θα σας έβλεπα στην καλύτερη σαν κοτόπουλα. Που ακόμη και αυτά τα βλέπω συναισθηματικά, παρ' όλο που έχω φάει πολλά. Διότι είμαι κρεατοφάγος. Ακριβώς και οι μετανάστες, θα πρέπει να προσεγγίσουν τα συναισθήματα που δημιουργούνται στους Έλληνες από την μετανάστευση και τις συνέπειες της. Έαν δεν ανακατεύουμε τα συναισθήματά μας σε όλο αυτό, δεν πρόκειται να επικοινωνήσουμε ποτέ. Γιατί δεν θα επικοινωνούμε σαν άνθρωποι αλλά σαν ρομποτ.
Εσύ και ο King Μου έχετε πει αυτά και μπράβο σας, σας παραδέχομαι έαν είστε έτσι και γνωρίζετε και άλλους ανθρώπους έτσι. Εγώ όμως αυτό που βλέπω είναι ότι οι μετανάστες, ξεχνάνε το παρελθόν τους και εκεί που δεν τους νοιάζουν οι Έλληνες και το οικονομικό επίπεδο των 800ευρώ βασικός μισθός και σου λέει εσείς βγάζετε τόσα ενώ εμείς πεινάμε. Κάποια στιγμή ξεκινάνε και βγάζουν και αυτοί 800ευρώ και ξεκινάνε να ζουν μία ζωή όπως την ζούνε και οι έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι έπαψαν να νοιάζονται για το παρελθόν τους και ζούνε μία ζωή ίδια με αυτήν που θεωρούσανε σπάταλη, ενώ σίγουρα στο κόσμο υπάρχουν ανθρώποι που πεινάνε και διψάνε και πεθαίνουν και αγωνίζονται για την επιβίωση τους και όχι για την διαβίωσή τους.
Μα όλα αυτά που βλέπω στην κοινωνία είμαι σε θέση να τα γνωρίζω και να τα κρίνω. Ακριβώς αυτό σου λέω στην από πάνω παράγραφο. Οπότε έχω ιδέα.
Μπορεί μέχρι στιγμής να μην είδα κανένα να μου λέει κάτι τέτοιο, αλλά βλέπω πολλούς που χωρίς να με ρωτήσουνε, αυτό το ψωμί που έτρωγα ξαφνικά μου το μειώνουν. Μάλλον λοιπόν θεωρήσανε ότι είχα πολύ για να τους δώσω.