Διάβασα την απάντηση του Απόλλωνα και θέλω (για να μην ανοίξω άλλο θρεντ) να ρωτήσω για τους Mighty..... είναι τόσο καλοί μαγνήτες αυτοί??? είναι παρεξηγημένοι ή είναι η ιδέα μου είχα ένα setάκι hot rails που με κούφανε (εξαιρετικός ήχος) τόσο καλά που λέω να ξαναγοράσω...
Την πρώτη φορά που δοκίμασα μια Μ600 πριν 4-5 χρόνια, εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα κατασκευής, τη χαμηλή τιμή (τότε ήταν γύρω στις 240 λίρες αν θυμάμαι καλά) αλλά και με τον ήχο των μαγνητών. Καθώς τότε δεν είχα ιδιαίτερη πείρα στις ηλεκτρικές κιθάρες, θέλησα να το ψάξω περισσότερο. Όταν τελικά αποφάσισα να αγοράσω μία, οι προδιαγραφές είχαν αλλάξει και πλέον έβγαιναν με ανοιχτούς EMG-HZ μαγνήτες. Όταν έπαιξα μια από αυτές ψιλοαπογοητεύτηκα, καθώς είχα ακόμα στο νού μου τον ήχο των Mighty Mite και οι EMG ήταν εντελώς διαφορετικοί. Όπως είπα και πριν, πέρσι η Cort άλλαξε και πάλι τους μαγνήτες σε Duncan Designed. Είναι μια πολύ συνηθισμένη επιλογή για entry level όργανα, αλλά σε όσες κιθάρες τους έχω δοκιμάσει, ποτέ δεν μού άφησαν ιδιαίτερα καλή εντύπωση. Mετά από αρκετό ψάξιμο και κάποια χρόνια δοκιμών και αγορών κατέληξα ξανά στην M600. Ήθελα όμως να βρω την παλιότερη έκδοση με τους Mighty Mite και όταν τη βρήκα δεν το μετάνιωσα. Eμένα τουλάχιστον με καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό για αυτά που παίζω. Δεν είναι high gain μαγνήτες (το output που δίνουν είναι μάλλον vintage, αντίστοιχο με αυτό ενός κλασσικού PAF) έχουν όμως πολύ smooth, γλυκό και διαυγή ήχο, τόσο καθαρά όσο και με overdrive. Σε σχέση με τους Seymour Duncan που είχα στην Les Paul μού φάνηκαν λιγότερο πριμαριστοί, σαν να είχαν περισσότερα μεσαία και περισσότερο βάθος στον ήχο (δεν ξέρω ακριβώς πώς να το περιγράψω). Κατασκευαστικά είναι ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο καλό wax potting έχουν αυτοί οι μαγνήτες, πράγμα που πιστεύω ότι παίζει το ρόλο του στην απόδοσή τους.
Για να ξαναγυρίσω όμως στο ερώτημά σου, πιστεύω ότι η Vintage είναι μια πολύ καλή επιλογή σε αυτά τα λεφτά. Την είχα προτείνει και σε κάποιον άλλο φίλο σε αυτό το forum, ο οποίος τελικά την αγόρασε και έμεινε πολύ ευχαριστημένος. Είναι κιθάρα με καλή ποιότητα κατασκευής, σε κλασσικό στυλ, και πιστεύω κατάλληλη για τα είδη που θέλεις να παίξεις. Κάποιοα στιγμή στο μέλλον μπορείς να την αναβαθμίσεις με καλύτερους μαγνήτες και να τη βελτιώσεις ακόμα περισσότερο. Θα σού στοιχίσει γύρω στα 250 Ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, οπότε θα σού μείνουν λεφτά για να αγοράσεις και κάτι άλλο. Πιστεύω ότι είναι μια από τις καλύτερες και πιο ασφαλείς επιλογές σε αυτά τα λεφτά, όπου σίγουρα θα είναι δύσκολο να βρεις κάτι πιο ποιοτικό.
ΥΓ: Tην V100 μπορείς να τη βρεις ακόμα φτηνότερα στο
GAK (179-189 λίρες, ανάλογα με το μοντέλο), θα πληρώσεις όμως παραπάνω μεταφορικά (32 λίρες), οπότε ίσως η τελική τιμή να μην είναι πολύ διαφορετική από το DV247.