Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας... απ'οτι καταλαβα παιζει ρολο και η πυκνοτητα του καθε κομματιου ξυλου, γι'αυτο και υπαρχουν διακυμανσεις βαρους μεταξυ ιδιων μοντελων κιθαρων (ειδικα στις φθηνες).
Ακομα και ετσι ομως επρεπε ο καθε κατασκευαστης να τηρει (και φυσικα να αναφερει μεσα στα specs καθε κιθαρας) και το κατασκευαστικο βαρος της με ενα οσο το δυνατον μικροτερο ποσοστο αποκλισης (δεν ξερω κατα ποσο και εαν ανεβαζει το τελικο κοστος της κιθαρας η παραπανω διαδικασια, αλλα πιστευω οτι αξιζει πραγματικα να αναφερεται αυτο το χαρακτηριστικο, για να μην μπαινει ο υποψηφιος αγοραστης στη διαδικασια να συγκρινει κιθαρες και μεταξυ ιδιου μοντελου πολλες φορες για να διαλεξει την ελαφρυτερη). Ειδικα οι κατασκευαστες που διαφημιζουν μια κιθαρα ως lightweight θα επρεπε να αναφερουν το αυτονοητο... (δηλαδη πόσο lightweight ειναι?!?)
Για μερικους μπορει να μην ειναι καν παραμετρος στην επιλογη μιας κιθαρας το βαρος της (ή ακομα και το διαμοιρασμα του βαρους της κιθαρας / σωστο ζυγισμα σωματος-μπρατσου, το οποιο ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα πιστευω), αλλα ολοι μας εχουμε μεση που την χρειαζομαστε για πολλα χρονια ακομα (θελω να πιστευω!)

Και εγω την πατησα οταν πηρα την ηλεκτρικη μου γιατι δεν το ειχα σκεφτει καν, βλεπεις η ηλεκτρακουστικη που εχω ειναι παναλαφρη και ποτε δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο σαν θεμα...και τωρα χαλβαδιαζω κατι ελαφρυτερες superstrat απο alder, basswood.
ΥΓ: θα δοκιμασω σιγουρα φαρδυτερη ζωνη οπως με συμβουλεψατε