Φίλε
Stinky, δεν νομίζω ότι το πλεονέκτημα που αποκτάς με το να αγοράσεις κάτι από την Ελλάδα, σχετίζεται τόσο με το ότι αν υπάρχουν 2-3 ή περισσότερες ίδιες κιθάρες στο κατάστημα, θα παίξεις με όλες και εν τέλει θα αγοράσεις την καλύτερη (δεν νομίζω άλλωστε να υπάρχει ποσοστό κιθαριστών άνω του 10% που να είναι τόσο "ψείρες" έτσι ώστε να καταλαβαίνουν τόσο μικρές διαφορές), αλλά στο ότι και μία κιθάρα να υπάρχει, θα πάρεις αυτήν γνωρίζοντας το πως παίζει, τι αίσθηση σου δίνει και κυρίως σε τι κατάσταση βρίσκεται.. Από την άλλη όμως, και εγώ εκνευρίζομαι όταν πρέπει να περιμένω 3 και 4 μήνες για να αγοράσω ένα τυπικό μοντέλο κιθάρας (δεν μιλάμε για τίποτα κιθάρες των € 3000 όπου είναι κάπου λογικό να μην υπάρχει στο stock του Έλληνα), λες και αγοράζεις αυτοκίνητο ένα πράγμα.. Βέβαια, για το πως θα λειτουργεί το κατάστημα ο ιδιοκτήτης του και το τι απόθεμα θα κρατάει δεν είναι κάτι που μας αφορά άμεσα.. Εγώ απλά αν δεν μπορώ να περιμένω (πράγμα πολύ πιθανό όταν μιλάμε για αναμονές μηνών) φυσιολογικό είναι να ψωνίσω από κάπου αλλού..
Τώρα για την εγγύηση των 3 ετών που ανέφερες, είναι αρκετά σημαντικό δέλεαρ.. Απλά η ευχαρίστηση του να πάρεις ένα Σάββατο πρωϊ την κιθάρα σου, να την πας εκεί που την αγόρασες επειδή παρουσίασε ένα πρόβλημα και το ίδιο απόγευμα να την έχεις επισκευασμένη σπίτι σου, δεν συγκρίνεται με το μήνα που θα περιμένεις μέχρι να πάει και να γυρίσει από το εξωτερικό (όπου πολλές φορές καλείσαι να πληρώσεις τα μισά μεταφορικά).. Γνωρίζω ότι είναι δύο εντελώς αντίρροπα επιχειρήματα, απλά ο καθένας τα βάζει κάτω και τα ζυγίζει..
Τώρα όσον αφορά την αντιμετώπιση των καταστηματαρχών και των πωλητών, δεν νομίζω ότι εσένα προσωπικά που είσαι διαβασμένος και γνωρίζεις εκ των προτέρων κάποια πράγματα για την κιθάρα που ψάχνεις και τις κιθάρες γενικότερα θα πρέπει να σε πτοεί η προσπάθεια που καταβάλλουν για να σε αποπροσανατολίσουν.. Ας τους να "κάνουν τη δουλειά τους" και εσύ τη δική σου..
Σε γενικές γραμμές, σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο.. Όπως όταν είναι να επιλέξεις μεταξύ κάποιων κιθάρων, κλπ., κάθεσαι και ζυγίζεις τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της καθεμίας (εγώ προσωπικά φτιάχνω ένα excel όπου βαθμολογώ κάποια κριτήρια, βάζω σταθμίσεις και στο τέλος επιλέγω αυτήν με το μεγαλύτερο σύνολο

), έτσι γίνεται και η επιλογή του καταστήματος.. Από Ελλάδα κερδίζεις αμεσότητα, χρόνος επισκευής αλλά χάνεις σε τιμή ενώ από εξωτερικό κερδίζεις μεγαλύτερη εγγύηση, χαμηλότερη τιμή αλλά χάνεις σε χρόνο επισκευής και στο ότι μπορεί το "κομμάτι" που θα σου σταλεί να έχει ελαττώματα.. Προσωπικά όταν βλέπω απόκλιση τιμής μικρότερη του 5-10% (ceteris paribus) αγοράζω από Ελλάδα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση πιστολιάζω την πιστωτική μου

..