Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Stinky. Είμαι τυχερός που δεν έχω πολλές εμπειρίες από Ελληνικά κιθαριστικά μαγαζιά, αλλά όσες έχω είναι περίπου σε αυτό το επίπεδο. Δυστυχώς όσοι μιλάνε για "ισορροπία" δεν έχουν βιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης σε ένα Βρετανικό μαγαζί, όπου συνήθως σε αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και σεβασμό, όχι σαν κορόιδο που θα προσπαθήσουν να τού πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Εγω μιλισα για ισοροπια. Δεν με ξερεις, και μην κανεις τον εξυπνο. Κανεις λαθος εχω δει και το service του Αγγλου και του Γερμανου και του Αμερικανου και του Ιαπωνα. Απλως εγω δεν τα κανω ολα ισωμα λεγοντας ολοι οι Ελληνες μαγαζατορες ειναι ιδιοι και ολοι οι Αγγλοι ειναι αλλιως.... Καλοι και κακοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου.
Κατ' αρχήν το ότι δεν σε ξέρω είναι άσχετο. Και δεύτερον, ποιός είπε κάτι τέτοιο; Εγώ είπα το εξής:
Ο καθένας θα αγοράσει από εκεί που τον συμφέρει. Και αν η Ελληνική αγορά δεν είναι ανταγωνιστική, οι Έλληνες θα αγοράζουν από το Γερμανό (Thomann, Music Store), το Γάλλο (Playback, Εuroguitar), τον Άγγλο (DV, Dolphin, GAK) και όποιον άλλον έχει τις καλύτερες τιμές.
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι "όλοι οι Έλληνες είναι ίδιοι". Έχουμε ακούσει και μέσα σε αυτό το forum για Έλληνες μαγαζάτορες που προσαρμόζουν τις τιμές τους στις αντίστοιχες του Thomann ή του DV247, και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι η Ελληνική αγορά μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστική και ότι αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι αισχροκερδούν εις βάρος μας. Επίσης έχουμε ακούσει και για περιπτώσεις που αγορές από καταστήματα του εξωτερικού ή επιστροφές προϊόντων πήγαν στραβά. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Αν εσύ για κάποιο λόγο κατάλαβες ότι εννοούσα κάτι τέτοιο, μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις το post μου πιο προσεκτικά.
Όσο για το επίπεδο εξυπηρέτησης, σίγουρα ούτε όλοι οι Άγγλοι ή οι Γερμανοί είναι άψογοι στις υπηρεσίες που προσφέρουν. Ζω όμως πολλά χρόνια στην Αγγλία και έχω έμπειρία από πάρα πολλά μαγαζιά. Περιέργως δεν μού έχει τύχει ποτέ να με αντιμετωπίσουν σαν άσχετο (ακόμα και όταν ήμουν), να μού δώσουν τόσο λανθασμένες πληροφορίες για ένα μοντέλο, να μού πουν ότι μια εργοστασιακή κιθάρα είναι χειροποίητη και φτιάχνεται κατά παραγγελία, πολύ δε περισσότερο να μού αρνηθούν να δοκιμάσω κάποιο όργανο. Αν κι εσύ έχεις δει την εξυπηρέτηση στα μουσικά καταστήματα του εξωτερικού, ειδικά στην Αμερική όπου η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς όταν μιλάς για ισορροπία αφού η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από την Ελλάδα.