Βασικα την ηλεκτρικη που θα παρω ή τον ενισχυτη τον θελω για καποιες προβες,αν και κυριως με ενδιαφερει να εχω μια γ**ατη κιθαρα για να την ''βρισκω'' οτι μονος μου ειται σε καποια προβα.Πως να στο πω θελω να εχω εναν καλο εξοπλισμο.Τον ενισχυτη τον θελω οπως σου ειπα για καποια προβα αν και θα προτειμουσα μια πεταλιερα αυτην την στιγμη καθως εχω ηδη ηχεια και κονσολα,γιατι να παρω και εναν ενισχυτη, θακαλυφθω με την πεταλιερα και την κονσολα και οταν μαζεψω λεφτα θα παω να παρω και εναν καλο ενισχυτη. 
Για να σου δώσω και μια άλλη οπτική πάνω στις σκέψεις που παρέθεσες (αν μου επιτρέπεις βέβαια) θα σου παραθέσω μερικά πράγματα που έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου με τον κιθαριστικό εξοπλισμό.. Για να μην γίνω κουραστικός, θα τις παραθέσω σε στυλ προτάσεων..
1) Η καλή κιθάρα θα σε βοηθήσει να παίξεις ενδεχομένως πιο άνετα (λόγω του γεγονότος ότι λογικά θα είναι πιο σωστά ζυγισμένη και κατασκευασμένη) καθώς επίσης θα σου κρατήσει περισσότερο και δεν θα σε ταλαιπωρεί με κατασκευαστικά λάθη (λάθος intonation, συνεχές κούρδισμα, ενοχλητικά buzz και fizz, κλπ.)..
2) Αν η κιθάρα που έχουμε μας ικανοποιεί όσον αφορά το playability αλλά όχι όσον αφορά τον ήχο, πιστεύω ότι αξίζει πρώτα να δοκιμάσουμε μια αλλαγή μαγνητών.. Στην τελική, και να αλλάξουμε εν τέλει κιθάρα, οι μαγνήτες θα μας μείνουν, έχουν μεταπωλητική αξία, ενώ αν εν τέλει δεν αλλάξουμε κιθάρα αλλά ικανοποιηθούμε από τον ήχο της κιθάρας μας με τους καινούργιους μαγνήτες, θα έχουμε γλιτώσει από ένα τεράστιο έξοδο..
3) Η κιθάρα συνεισφέρει σε γενικές γραμμές κατά ένα 10% στο τελικό μας ήχο.. Οι μαγνήτες αποτελούν το 30%, ενώ το υπόλοιπο 60% προέρχεται από τον ενισχυτή/καμπίνα και τα εφφέ μας.. Τα ποσοστά είναι εντελώς ενδεικτικά αλλά πιστεύω ότι δίνουν μια τάξη μεγέθους του κάθε μέρους της ηχητικής μας αλυσίδας..
4) Η λύση της πεταλιέρας είναι μια αρκετά καλή ενασχόληση για τον νέο κιθαρίστα που διψάει να γνωρίσει όσους περισσότερους ήχους μπορεί.. Όσο όμως θα περνάει ο καιρός, ο κιθαρίστας κατασταλλάζει σε 5-6 προσωπικούς ήχους και επικεντρώνεται στο πως θα καταφέρει να μεταφέρει τα τερτίπια του προσωπικού παίξιμου του στον ήχο του.. Επομένως η πεταλιέρα μάλλον πηγαίνει για πώληση σε τιμή συνήθως πολύ κατώτερη της αξίας αγοράς της.. Γνωρίζω πάρα πολύ λίγους κιθαρίστες που μετά από αρκετά χρόνια έχουν στο οπλοστάσιο τους πάνω από 10 ήχους και παίζουν με τα 100 patches μιας πεταλιέρας..
Με όλα αυτά, αυτό που θα ήθελα να σου πω είναι ότι το βασικό προσόν μιας καλής κιθάρας είναι ότι μας ικανοποιεί μάλλον υποσυνείδητα, παρά ρεαλιστικά.. Για να το θέσω αλλιώς, άλλη ευχαρίστηση έχουμε όταν παίζουμε με την κιθάρα που γουστάρουμε και αλλιώς όταν παίζουμε με μια φθηνή αλλά αξιοπρεπή κιθάρα που για διάφορους λόγους δεν μας γεμίζει το μάτι (φθηνή, άσημη, κλπ.).. Μάλλον ευθύνονται ψυχολογικοί παράγοντες παρά οτιδήποτε άλλο.. Αν και εφόσον κάποιος δύναται να δαπανήσει αρκετά χρήματα, τότε η ανανέωση του εξοπλισμού του θα περιλαμβάνει και μια καλή κιθάρα.. Αν όμως από την άλλη το budget είναι σφιχτό, τότε θεωρώ ότι προβάδισμα πρέπει να παίρνει ένας καλός ενισχυτής.. Επειδή όμως ένας καλός ενισχυτής είναι μεγάλη επένδυση, τότε συνήθως η αγορά του δεν γίνεται στα πρώτα χρόνια ενασχόλησης.. Εσύ είσαι από τους τυχερούς που έχεις υποδομή (κονσόλα, ηχεία) και μπορείς να παίζεις στο σπίτι σου χωρίς ενισχυτή.. Σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη λύση θα ήταν κάποιο free distortion/effect simulator program το οποίο παίζει από τον υπολογιστή σου και συνδέεται μέσω της κονσόλας σου στα ηχεία σου.. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνεις σιγά-σιγά τους ήχους, επιλέγεις αυτούς που σου αρέσουν, διαβάζεις αρκετά για τους διάφορους τύπους και μάρκες ενισχυτών και έπειτα από μερικούς μήνες είσαι έτοιμος να αγοράσεις τον ενισχυτή που θα σε ικανοποιεί.. Αν με τον καινούργιο ενισχυτή καταλάβεις ότι ο ήχος είναι χάλια, τότε σε συμφέρει να αγοράσεις κάποιους επώνυμους μαγνήτες.. Μετά από όλα αυτά τα στάδια και αφού έχεις μαζέψει χρήματα, πας και "ικανοποιείς το βίτσιο σου" και παίρνεις την κιθάρα που σου "γυάλισε"..
Όλα αυτά στα λέω με καμία διάθεση πατερναλισμού, αλλά με ειλικρινή διάθεση να σε αποτρέψω από "περιττά" έξοδα.. Εννοείται ότι αν η κιθάρα σου είναι εντελώς unplayable τότε το ενδεχόμενο μιας νέας κιθάρας επανέρχεται στο προσκήνιο.. Βέβαια, νέα κιθάρα δεν σημαίνει κιθάρα με τετραψήφια τιμή, αλλά μια αξιοπρεπή κιθάρα με €300-500.. Ελπίζω να σου πρόσφερα μια άλλη οπτική..