Ακομα εχω τα ιδια ερωτηματα που ειχα κανα 2 χρονια πριν ομως:
Γιατι κανεις δεν φορολογει τα τεραστια εισοδηματα (πχ τους γνωστους-αγνωστους 6000 που εχουν περιουσια συνολικα πανω απο 1 τρισ);
Γιατι δεν φορολογουν την εκκλησια;
Γιατι δεν εχει μπει κανενας φυλακη ακομα (απο πολιτικους μεχρι λειτουργους κτλ);
Γιατι δεν κινουμαστε επισημως και επιθετικα για τις Γερμανικες αποζημιωσεις που χαρισαμε στους Γερμαναραδες για να μπορεσουν να φτιαξουν την βρωμοχωρα τους μετα τον Β παγκοσμιο (που οι ιδιοι προκαλεσαν);
Οταν ομως πριν 2 χρονια μερικοι (και δεν εννοω εμενα) προβλεπανε την κατασταση που ειμαστε σημερα και λεγανε οτι δεν επρεπε να υπογραφουν μνημονια αλλα να ακολουθησουμε επιθετικη πολιτικη (απειλη αρνησης πληρωμης κτλ) γιατι το προβλημα δεν ειναι Ελληνικο αλλα συστημικο, καποιοι λεγανε οτι πολυ καλα εκανε η κυβερνηση και οτι σαν Ελληνες ειμαστε πονηροι και σχεδιαζουμε τρελη πουστια στους σπεκουλατορες...
Αρε ξυλο που θελουν μερικοι...
Εχω σιχαθει αυτη την χωρα και τους ανευθυνους πολιτες της, τους κλεφτες πολιτικους και τους νεο-(και παλιο) πλουτους.
Εχω σιχαθει τους Λατσιους και τα φυτα της τηλεορασης, τις Μενεγακηδες που ζητανε και επιδομα πολυτεκνων, τους απατεωνες που πτωχευουν επιχειρησεις και την κοπανανε στο εξωτερικο, την ατιμωρησια ΟΛΩΝ εκτος των χαμηλομισθων, συνταξιουχων και ευπαθων ομαδων.
Εχω σιχαθει την υποκρισια, τα ψεματα, το δηθεν, τους λουμπεν, τους ξερολες, τους γνωστους-αγνωστους και τους αγνωστους-γνωστους, τα φασιστακια, τα αναρχακια, τα μπαχαλακια, τους βρωμομπατσους και τους μαφιοζους.
Βαρεθηκα και σιχαθηκα να ξυπναω καθε πρωι και να πηγαινω σε μια δουλεια-σκλαβια για ενα μισθο που δεν μου φτανει να ζησω και να μην μπορω να κανω τιποτα, οταν ακομα και αυτον τον μικρο μισθο μου τον ΚΛΕΒΟΥΝΕ για να φανε στην wall street καποια μουνοπανα.
Σιχαθηκα να ακουω δηλωσεις, εξαγγελιες, απειλες, εκφοβισμους, ψεματα, ψεματα, ψεματα...
Βαρεθηκα και τους Τουρκους και τους Κυπριους και τους Ισραηλινους, βαρεθηκα τους ηγετες και τους σωτηρες...
Βαρεθηκα να ειμαι ανημπορος να αντιδρασω, να μην δεχτω οσα μου κανουν και οσα ετοιμαζονται να μου κανουν.
Βαρεθηκα να ειμαι εγκωβισμενος σε μια χωρα που ποτε δεν με σεβαστηκε, ποτε δεν με βοηθησε, αλλα αντιθετα με εκμεταλλευτηκε και θα με εκμεταλλευεται μεχρι να πεθανω.
Μα πανω απο ολα εχω βαρεθει και σιχαθει τον εαυτο μου που ακομα καθομαι εδω και γραφω σε αυτο το forum πραγματα που κανεναν δεν θα συγκινησουν και τιποτα δεν θα καταφερουν να αλλαξουν...
Σκεφτομαι να φυγω, αλλα να παω που; Παντου ειναι σκατα, ασχετα αν καπου τουλαχιστον οι νομοι ισχυουν... Και ακομα και εκει που δεν ειναι σκατα τα πραγματα, τελικα θα γινουν και εκει σκατα αργα η γρηγορα...
Και ξερω οτι δεν ειμαι ο μονος που νιωθει ετσι, η οργη καποια στιγμη θα πλημυρισει αυτη την χωρα που ποτε δεν αντεδρασε και τοτε θα ειναι αργα για ολους μας και ολους τους.
Η χωρα πτωχευσε απο το 2004 με τους Ολυμπιακους (εκει παιχτηκε το μεγαλο φαγοποτι), ενω ηταν ηδη σε πορεια πτωχευσης απο δημιουργιας του κρατους, η πτωχευση ομως των αξιων μας, του πνευματος μας, της ηθικης μας και της δυναμης μας, ειναι η μονη πτωχευση που μπορει να αποφευχθει. Αν δεν κανουμε κι αυτο, εχουμε να δουμε τετοιες ασχημιες που δεν τις φανταζομαστε.
Σορυ για την online γκρινια και αγανακτηση... Φταινε οι σκεψεις για μεταναστευση μαλλον...
Καληνυχτα Ελλαδα...