Ρε παιδι μου, ποιος αμφισβητησε οτι γενικοτερα υπαρχει προβλημα στην λειτουργια του δημοσιου αλλα και του ιδιωτικου τομεα;
Αυτο τι σκατα σχεση εχει ομως με το απο που ξεκινησε η κριση, ποιος την δημιουργησε, πως μεταφερανε τα σπασμενα στους λαους παγκοσμιως, πως το ιδιο το συστημα δημιουργει στρεβλωσεις γιατι ειναι μεσα στη φυση του (πληθωριστικο μοντελο);
Και τι δουλεια εχει το δημοσιο και οι "υπεραριθμοι" δημοσιοι υπαλληλοι (αλλος ενας μυθος της προπαγανδας) με την γενικοτερη σαπιλα που υπαρχει ΠΑΝΤΟΥ;
Οπως ολα ειναι σκατα παντου, ετσι και στο δημοσιο...
Εγω τουλαχιστον σε οσες εταιριες εχω δουλεψει, παντα θα υπαρχουν αυτοι που θα δουλευουν περισσοτερο απο καποιος αλλους και παλι θα αμοιβονται το λιγοτερο απο ολους, ενω "στελεχη" και "παιδια της εταιριας" δεν κινδυνευουν ποτε, εχουν παροχες, εχουν ακρες, φορτωνουν σε αλλους την δουλεια τους κοκ.
Αν εσυ αυτα δεν τα χεις δει στον ιδιωτικο τομεα, τοτε παω πασσο, μαλλον ειμαι πολυ γκαντεμης και οπου παω εγω τα βλεπω...
Και βεβαια το χρημα απο μονο του δεν ειναι ο κακος δαιμονας, αλλα ο συνδυασμος της υπαρξης του χρηματος ως μεσου εμμεσης ανταλλαγης αγαθων/υπηρεσιων σε παγκοσμια κλιμακα + ο τροπος που αυτο εκδιδεται, χρησιμοποιειται, διακινειται κτλ, οι "κανονες" που εχουν θεσπιστει για το ολο πανηγυρι, αυτος ο συνδυασμος ναι ειναι ο κακος δαιμονας και ειναι εξαιτιας ολου αυτου του κολπου που παιζεται, που πλεον δεν υπαρχουν ουσιαστικα κανονες στο παιχνιδι.
Λοιπον, αντι να λες να μην δαιμονοποιουμε το χρημα και το συστημα που το διακινει και χρησιμοποιει, καλυτερα να μην δαιμονοποιεις εσυ το δημοσιο και ολες τις αλλες π**αριες που βγαζει προς τα εξω η προπαγανδα τους προκειμενου να καλυψουν οσα εχουν κανει αυτοι και τα τσιρακια τους τοσα χρονια σε παγκοσμια κλιμακα και οχι μονο στην Ελλαδα...
Το να εξακολουθεις να πιστευεις οτι για ολα τα προβληματα μας ευθυνεται το κακο δημοσιο, ειναι τουλαχιστον αφελες, μιας και τα νουμερα και μονο δεν βγαινουν...
Οσα γινονται στο δημοσιο, τοσα και ακομα περισσοτερα γινονται και στον ιδιωτικο τομεα, με αλλες πατεντες ισως, (και πολλες φορες με την πληρη συνεργασια του δημοσιου, ηθελημενα ή "αθελητα").
Το προβλημα ειναι μια κριση αξιων, κριση ηθικης, η οποια γεννιεται ακριβως απο το ιδιο το συστημα και ειναι κατι που δεν περιοριζεται στην Ελλαδα ή στον νοτο γενικοτερα...