Νομιζω οτι αυτο που ειπε ο Xoly (εστω λιγο ακομψα), ειναι σωστο.
Αν εισαι ετοιμος να σκασεις 2000€ για κιθαρα, θα επρεπε να σαι ετοιμος να ξερεις απο μονος σου τετοια πραγματα κι οχι να ρωτας...
Φτανεις σε χρηματικα υψη επαγγελματικων οργανων, πραγμα που σημαινει οτι για να πιασουν τοπο τα χρηματα σου, ΠΡΕΠΕΙ ν αξερεις τι παιρνεις και γιατι το παιρνεις και οχι να βασιζεσαι σε γνωμες αλλων, που στο κατω κατω ειναι αχρηστες, μιας και εσυ θα παιζεις με την κιθαρα που θα παρεις, οχι ο καθενας που σου λεει αποψη... Για παραδειγμα, αν εγω σου πω παρε την Χ κιθαρα επειδη εμενα μου αρεσει γιατι ταιριαζει στα χερια μου, στα αυτια μου, στην αντιληψη μου περι αισθητικης κτλ, καθως και γιατι ταιριαζει καλα με το υπολοιπο rig μου κι εσυ πας και την παρεις επειδη σε "επεισα", μπορει να απογοητευτεις οικτρα, οχι γιατι θα ειναι "κακη" κιθαρα, αλλα γιατι πολυ απλα μπορει να εχεις μεγαλυτερα ή μικροτερα χερια, να θες ταστιερα με μεγαλυτερο ή μικροτερο radius, να μη θες τρεμολο ενω εγω να θελω, να μην ταιριαζει με το υπολοιπο rig σου κοκ.
Εχε υποψην σου οτι σε οποια κατηγορια τιμης και να αγοραζεις (και ειδικα σε ακριβα οργανα) κατι, η ποιοτητα ειναι αν οχι ιδια, παρομοια, οποτε το "καλυτερο" ή "χειροτερο" μπορει να στηριχθει ΜΟΝΟ σε προσωπικα υποκειμενικα κριτηρια...
Με λιγα λογια, μονο εσυ μπορεις να αποφασισεις τι χρειαζεσαι και τι ειναι καλυτερο για σενα, κανενας αλλος.
Οποτε αν δεν γνωριζεις καποια πραγματα περι κιθαρας (περα απο το παικτικο κομματι, πρεπει να ξερεις και καποια βασικα πραγματα για το ιδιο το οργανο), καλο θα ηταν να μην δωσεις πανω απο 6-7 κατοσταρικα για μια κιθαρα, οχι για κανεναν αλλο λογο, αλλα γιατι ειναι κριμα να πας να σκασεις 2 χιλιαρικα και μετα να διαπιστωσεις με τον καιρο (οταν θα αρχισεις να παιρνεις μυρωδια) οτι τσαμπα λεφτα εδωσες για την συγκεκριμενη γιατι απλα δεν σε καλυπτει...
Παντως γενικα να σου πω, μια κιθαρα με 2 μαγνητες διπλους που σπλιταρονται και εναν μονο ή 2 μονους και εναν διπλο, ειναι καλη λυση για αυτα που θες να παιξεις. Ολα τα αλλα οπως τροπος κατασκευης της κιθαρας, ξυλα, γεφυρα, κλειδια, μπρατσο, ταστιερα κτλ, δυστυχως πρεπει να ξερεις καποια πραγματα πριν αποφασισεις τι ακριβως σου ταιριαζει.
Οποτε, η καλυτερη λυση, γυρνα τα μαγαζια, παιξε με οσες πιο πολλες μπορεις που να κανουν για τα ειδη που ψαχνεις και δες ποια σου καθεται καλυτερα στο χερι και στο ματι (στον ηχο να ξερεις οτι το 80% τον φτιαχνεις με ενισχυτη, ηχεια και πεταλια/εφφε και οχι με την κιθαρα).