Ουάου! Εδώ δες απαντήσεις! Niiiice, πολλή τροφή για σκέψη.
Πάμε τώρα. Αρχικά να πώ ότι με ΤΙΠΟΤΑ δεν πάω τώρα σύντομα για καινούργια κιθάρα. Τόσα χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν τώρα και φυσικά δεν είμαι και στο κατάλληλο στάδιο να εκτιμήσω μια νέα καλύτερη κιθάρα. Ούτε "νοητικά", αν θέλετε, ούτε παικτικά. Αυτή τη στιγμή ρωτάω καθαρά πληροφοριακά, όλοι έχετε περάσει απ' το στάδιό μου, να παίζετε αποκλειστικά στο σπίτι και σε χαμηλές εντάσεις. Οι γνώμες σας μετράνε. Τώρα, αν μου δώσετε μια πανάκριβη κιθάρα δε νομίζω να καταλάβω διαφορά με τη Dean μου στα χέρια μου.
Ο
_KAMELOT_ ωραία το ξεκίνησε. Απλά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δε νομίζω να έχω πια τόοοοσο μεγάλο κόλλημα και να μη μπορώ να κάνω με μια φθηνότερη κιθάρα. Ας το δούμε δηλαδή το όλο πράγμα καθαρά οικονομικά.
Ο
Απόλλων έπιασε ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου, το οικονομικό θέμα κι αυτό της έντασης του ενισχυτή. Παρεπιπτόντως, όταν έλεγα για δράπανα και κατοικίδια ήθελα να τονίσω πόσο metaL (θεσσαΛονίκη σΕ Λέω!) θα είναι η κιθάρα
Οπότε απ' τη στιγμή που μένω σε διαμέρισμα, ο ενισχυτής μένει σε χαμηλά επίπεδα. Κι όχι για τον γύρω κόσμο, πρώτα πρώτα για μένα, θα είναι απίστευτα δυνατά μες στο δωμάτιο! Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο λαμπάτος, ακόμα κι ο μικρός, θα θέλει και τα παρεμφερή έτσι δεν είναι; Καμπίνα, πετάλι, συντήρηση, λάμπες... Αυτό προφανώς έρχεται σ' αντιδιαστολή με τ' όλο θέμα "Κιθάρα", αλλά εγώ αναφέρομαι καθαρά στη χρήση που θα κάνω και τις γενικότερες συνθήκες.
Και φυσικά, δεν πρόκειται ν' αρχίσω ν' αλλάζω εξοπλισμό αβέρτα χωρίς να ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ τί θέλω.
Και ο
mikemoss φυσικά αναφέρει φυσικά τον άλλο παράγοντα, το να ξες να παίζεις για να βγάλεις το 100% της καινούργιας κιθάρας και πραγματικά να την εκτιμήσεις. Ή οποιασδήποτε κιθάρα. Ένας φίλος για παράδειγμα, όταν κάναμε μάζεμα σπίτι μου για κιθαρομάθημα, έφερε τη Jackson του. Drop C αυτός, Standard E εγώ με τη Dean μου. Ε αυτός έβγαλε πάλι τεράστιο ογκώδη ήχο απ' την κιθάρα μου. Κι οι κιθάρες μέρα με τη νύχτα και σε κούρδισμα και σε χρήματα.
Το τελευταίο με το καλη κιθαρα με φθηνο ενισχυτη παρα το αντιθετο θέλω κι εγώ να δώ αν όντως δεν είναι λάθος...
Ο
ΡιχάρδοςΜαυροπερισσότερος έπιασε το πνεύμα των καιρών. Πού ευκαιρίες για μεγάλα ανοίγματα τώρα. Και για την πρώτη κιθάρα έχεις δίκιο. Γι' αυτό και δε σκέφτομαι να πάρω άλλη σύντομα, θυμάμαι χαρακτηριστικά τα παιδιά να μου λένε ότι με κανα καλύτερο μαγνήτη θα γίνει τζετ. Κι όντως ρε συ, ας εξαντλήσουμε πρώτα τις πιο εύκολες κι ανέξοδες λύσεις και μετά πάμε στο καινούργιο και πιο ακριβό. Άλλωστε γι' αυτό πήρα την Dean, γουστάρω να τη βλέπω, γουστάρω να την παίζω (έλα τώρα που πάει αλλού το μυαλό σας, πώς αλλιώς να το γράψω αυτό )...
Ο
jim.ni όπως κι ο Απόλλων, ανέφερε την ορθότερη λογικά "εξέλιξη" αλλά πρακτικά "ανέφικτη" λόγω των συνθηκών. Βέβαια δε μπορώ να ξέρω στο ΜΕΛΛΟΝ μέλλον πού θα μένω ή τι βλέψεις θα έχω, τα λίγα μπροστά χρόνια μου φαίνονται ίδια όπως τώρα.
Ο
kopaniamento που βρυκολάκιασε και ποστάρει τέτοια ώρα (και τον βλέπω να φτιάχνει ομάδα αποστασίας από το φόρουμ λοοοολ) πιάνει τον λόγο της αλλαγής. Γιατί δηλαδή θα θέλω καινούργια κιθάρα. Τί είναι αυτό που με δε μ' ευχαριστεί με τον παρόν εξοπλισμό μου...
---------------------------------------------------
Μιας και οι απόψεις σας πιάνουν όλες τις πλευρές του θέματος και παρ' ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες, θα τολμήσω να βγάλω ένα πρόχειρο συμπέρασμα.
Δεν αξίζει να δώσω πολλά χρήματα για κιθάρα
αν δεν έχω και τα κατάλληλα μηχανήματα να την υποστηρίξουν. Αυτό θα φανεί αργότερα, όταν φτάσω στο σημείο να θέλω ν' αλλάξω κάτι, εφόσον γνωρίζω τί θέλω ν' αλλάξω...
Κι επειδή γράφω πάνω από 1,5 ώρα (ευτυχώς κόπιαρα το ποστ μου γιατί το φόρουμ με αποσύνδεσε), πάω να ξεκινήσω το The Burning of Rome (Stinkyyyy) να λέω ότι κάνω και κάτι