Γίνε αφεντικό στον ιδρώτα σου. Άρχισε με τον ΟΣΕ. Θα ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί. Κοντά στα 200 εκατομυριάκια υπολογίζω. Πάρτον πάνω σου. Κάνε αυτό που πρότεινε ο Roufus, αυτοδιαχείρηση επιχειρήσεων!
Papous, θα σε μαλωσω. Εσυ δεν ελεγες αλλα πραγματα εδω; Συγκεκριμενα:
Βρε παιδιά μιλάτε για Αργεντινή και αυτοδιαχείρηση παραγωγής κλπ κλπ. Στην Ελλάδα ποιά εργοστάσια θα αυτοδιαχειριστείτε? Τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία και τα συσκευαστήρια πορτοκαλιών? Ή τα εργοστάσια αλουμίνας που έτσι κι αλλιώς πάνε καλά και δεν πρόκειτε να πτωχεύσουν. Μου φαίνεται ότι δεν γνωρίζετε καν που ζείτε! Μια χώρα σερβιτόρος είναι η Ελλάδα και τώρα που δεν υπάρχουν πελάτες κάθησε.
Η Αργεντινή είχε βιομηχανία και παραγωγή, ήταν εξαγωγέας προϊόντων...
Γεροντικη ανοια ή αποτελεσμα της φιλοσοφικης και επιδερμικης προσεγγισης του θεματος, μεχρι να προκειψει βεβαια αλλο θεμα για συζητηση, τσαι και συμπαθεια;
Πριν αναρωτηθείς για την υγεία μου αγαπητέ μου, καλό θα ήταν να προσέχεις τουλάχιστον τι παραθέτεις, διότι μπορεί να γίνει καταφανές ότι έχεις άγνοια. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις, αλλά η άγνοια είναι χειρότερη από την άνοια!
Στην συζήτηση που ανέφερες, μας απασχολούσε η αυτοδιαχείρηση επιχειρήσεων τύπου Αργεντινής. Όπου οι εργαζόμενοι διαχειρίζονταν πτωχευμένες
ιδιωτικές επιχειρήσεις, που έβαλαν λουκέτο, μετά από κατάληψη. Αν δεν γνώριζες μπορούσες να ρωτήσεις. Ούτε εγώ ούτε ο Ρουφους κρατάμε την γνώση για τον εαυτό μας.
Δεν συζητούσαμε για καθόλους τους τύπους ανάληψη διοίκησης Δημ Επιχειρήσεων kai την μετατροπή τους σε εταιρίες λαϊκής βάσης.
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα που δεν έχει γίνει πουθενά, απ' ότι γνωρίζω. Αλλά αναφέρω και τον Ρούφους διότι από κοινού εργαστήκαμε γι' αυτήν. Αν έχεις αντιρρήσεις περί της βιωσιμότητας ενός τέτοιου εγχειρήματος μπορείς να τις αναφέρεις με επιχειρήματα και όχι αφορισμούς.
Τελικα η αυτοδιαχειρηση ειναι αποτελεσματικη; Τι γραμμη προτεινεις τελικα; Εκτος απο τρολαρισμα, αμπελοφιλοσοφιες και αερολογιες. Το θεμα σε απασχολησει ή απλα σκοτωνεις ελευθερο χρονο;
Εννοείται ότι απασχολούμε με το θέμα στον ελεύθερό μου χρόνο. Εσύ απασχολήσε μ' αυτό επ' αμοιβή? Για λέγε - για λέγε....