Ναι οπως εχουμε ξαναγραψει στο παρελθον οτι EL84 ξεχασε το, δε σημαινει οτι βγαζουν παντου και παντα Vox ηχο. Βαρεθηκα να το διαβαζω αυτο! Ακομη και το power section μετα τη phase inverter ειναι εντελως μα εντελως διαφορετικο απο ενος blues jr για παραδειγμα η του f-30 μου η του DC-2 η...και η λιστα συνεχιζεται.
Ο tiny terror ειναι η επιτομη του απλου σχεδιου, οπου ολα γουσταρουν να υπεροδηγουνται και μαλιστα οχι by the book! Το τελικο του τμημα ειναι πανω κατω αυτο του Vox AC15. Οποιος τον κανει να παιξει πιο κοντα σε brian may αντι για black sabbath κερδιζει γλυφιτζουρι!
Για το bugera ομως ακομη και απο κλιπακια δεν εχω ιδιαιτερες αμφιβολιες οτι αμερικανιζει και ανηκει μαλλον προς τα εκει μερια.
Τωρα αν τσιτωσεις και "ερεθισεις" τον lonestar με την καμπινα του και το μεγαφωνο του και κανεις το ιδιο με τον bugera δεν ξερω αλλα δεν ελπιζω οτι θα ακουσεις "το ιδιο". Αν σε πιο ηπιες συνθηκες "μοιαζουν" επισης δε μου κανει εντυπωση.
Αλλωστε απο εκει βγαινουν οι εκφρασεις "fender-ιζει" η "marshalliαζει" κτλ.
http://www.youtube.com/watch?v=8e08_5lldZMΠαντως εδω φερνει σε παχυ αμερικανακι πως τα λενε...
Για τα switchακια σε διαφορα wattage υπαρχουν διαφορες αποψεις.
Νο 1 αποψη, mesa boogie: Θελει ολο το κυκλωμα να εχει διαφορετικες παραμετρους σε καθε wattage για αυτο και ανεπτυξαν διαφορετικους μετασχηματιστες για τις νεες σειρες κτλ. Επισης αναλογα με το wattage αλλαζουν με εναλλακτικες αξιες καποιοι πυκνωτες ωστε το bias να ειναι το "καταλληλο" για καθε mode.
Νο 2 αποψη orange tiny terror: Τον ανελυσαν καποιοι ηλεκτρονικοι και ειδαν οτι τα παραπανω δεν τα λαμβανει υποψην η orange, εχει ενα σετ ρυθμισεων και θεωρουν οτι by the book το σετακι στα 7 watt ειναι το καλο. Φτιαχνει λοιπον ο γατος παρακαμπτηρια η και εγω δεν ξερω τι και εφαρμοζει νεο bias κτλ για τα 15 watt ωστε να ειναι οι λυχνιες χαρουμενες by the book! Και μετα το ξαναγυρισε στο στοκ επιπεδο γιατι απλα δεν ακουγοταν καλα. (επισης πολλες modες απετυχαν παταγωδως σε υψηλες εντασεις γιατι ο ενισχυτης βουιζε εκανε self oscilliation κτλ και καλα ειναι να σκεφτειτε οσοι τους πειραζετε...)
Μικρος τρομοκρατης τελικα ονομα και πραγμα! Φτιαγμενος να τα σπαει με full γκαζια!