Ρε παιδιά να ρωτήσω και γω κάτι? Τι πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για να βγάλετε τα layouts? Κάτι είδα χαμηλά με αχνά γράμματα για κάτι free απο storm software, αλλά δε το βρίσκω πλέον το σαιτ. Δοκίμασα ένα άλλο, κάτι diy creator, δε το θυμάμαι ακριβώς γιατί δεν το χω μπροστά μου, αλλά αυτό που χρησιμοποιείτε εσείς μου φαίνεται πως βγάζει και πιο καθαρά σχέδια. Όποιος μπορεί, ένα λινκ please.
Προσπαθώ να μεταφέρω ένα
schematic σε layout. Πρώτη φορά προσπαθώ κάτι τέτοιο, και αφού έσκισα/μουτζούρωσα κανα 5αρι σελίδες χαρτί με μολύβι, είπα να το δοκιμάσω με το πρόγραμμα. Ολόκληρη σπαζοκεφαλιά ομολογώ με άκρως διαλογιστικό χαρακτήρα (για κανα 3ωρο δεν σκέφτεσαι ΤΙΠΟΤΑ αλλο- δηλαδή ξεχάστε sudoku και σταυρόλεξα

).
Παρόλα αυτά ενώ έχει πάνω-κάτω παρόμοια σε ποσότητα υλικά με το overdrive του ανδριανού, στο "wanna be layout" μου χρειάζεται σχεδόν διπλάσια πλακέτα. Υπάρχουν τίποτα μυστικά, κάποιος "τυφλοσούρτης" σύμφωνα με τον οποίον "μεταφράζουμε" το σχηματικό σε perfboard? Ας πούμε εγώ κατέληξα ότι ξεκινάμε με την τοποθέτηση του IC καθώς οι 8 επαφές του δίνουν εξαρχής κάποιους μεγάλους περιορισμούς. Υπάρχει κάτι σαν tutorial?
PS: θα ξεκινήσω και το OCD, απλά περιμένω λιγάκι να το δω verified από κάποιον!