τωρα για το κυκλωμα jcm800. Τι λες θα με βοηθησεις;
Προσπάθησα να σε βοηθήσω όταν σου έγραψα αυτό:
Δεν σου συστήνω να φτιάξεις κάποιο από τα έτοιμα layouts του Big Muff που κυκλοφορούν, είναι πολύπλοκα και θέλουν την ανάλογη εμπειρία.
Επίσης απόφυγε κυκλώματα τα οποία έχουν τρανζίστορ που θέλουν biasing όπως το JCM800 που προτάθηκε, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις, τα τρανζίστορ θέλουν επιλογή και δυστυχώς οι περισσότεροι που τα φτιάχνουν δεν ξέρουν να τα ρυθμίσουν.
..αλλά εσύ θεωρείς ότι το JCM800 είναι εύκολο. Σε πρώτη φάση βλέπεις από τις ερωτήσεις σου ότι ήδη σου λείπουν βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών, πόσο μάλλον να κάνεις FET matching (που δεν γίνεται ούτε με το εργαλείο που παρέθεσες).
Δεν προσπαθώ να σε αποθαρρύνω από το να φτιάξεις πράγματα, αντίθετα ξεκίνησα αυτό όλο το ποστ για να καταδείξω ότι ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί και να φτιάξει πολλά. Όμως πάντα με μέτρο και σταθερή πρόοδο, ξεκινώντας από τα απλά και χτίζοντας.
Βλέπω από τώρα εγώ όπως και άλλοι, ότι όπως πάς θα έχεις πολλά προβλήματα στην πορεία γιατί ξεκινάς κάτι που δεν είσαι έτοιμος γνωστικά να το υποστηρίξεις. Αν με την βοήθεια λοιπόν που ζητάς, εννοείς να σε πάρω από το χέρι και να διανύσουμε μαζί βήμα-βήμα μέσω αλληλογραφίας μία απόσταση που άλλοι χρειάζονται χρόνια πορείας, μελέτης και εμπειριών για να διανύσουν, λυπάμαι αλλά όχι, δεν έχω τον ανάλογο χρόνο.
Συμβουλή μου λοιπόν είναι να διαλέξεις ένα από τα πιο απλά κυκλώματα που έχω αναλύσει και παρουσιάσει εδώ για αυτό τον σκοπό, για τα οποία έχω φτιάξει έτοιμες λίστες υλικών και σχεδιαγράμματα συνδεσμολογίας και να τα ολοκληρώσεις.
Αφού δείς ότι τα καταφέρνεις με αυτά, μόνο τότε να επιλέξεις ότι θέλεις από τον τεράστιο όγκο κυκλωμάτων που μπορείς να βρείς στο διαδίκτιο με μία απλή αναζήτηση, τα οποία εύκολα βρίσκονται, εύκολα προτείνονται από τον οποιοδήποτε, αλλά όταν αρχίσουν οι δυσκολίες, οι αστοχίες και τα λάθη και δεν δουλεύουν, πολύ πιο δύσκολα υποστηρίζονται από την κατάλληλη τεχνογνωσία για την επίλυση των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν.